Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

SpaceCAD: Оптимизирайте развоя и производството на продукти с новия Siemens Solid Edge 2020

13.06.2019 г.

„Siemens Digital Industries Software обяви пазарния дебют на нова версия на софтуера Solid Edge. Тя включва ефективни подобрения, които ще позволят на малките и средни компании да ускорят производствените си процеси и разработването на нови продукти“, съобщиха за Инженер.bg от доказаното българско дружество SpaceCAD, което е официален партньор на Siemens PLM Software за България. Solid Edge 2020 предлага технологии от следващо поколение, които напълно дигитализират процесите на проектиране и производство. Част от новите функции са допълнена реалност (AR), разширени инструменти за валидиране, дефиниране на базата на модели (Мodel Based Definition), 2D разполагане (Nesting) и още мн.др.


 

„Siemens Digital Industries Software е водещ световен доставчик на софтуерни решения, стимулиращи цифровото преобразуване на индустрията и създавайки нови възможности, чрез които производителите могат много по-лесно и бързо да реализират своите идеи. Новата версия на софтуера Siemens Solid Edge 2020 поддържа допълнена реалност за по-добра визуализация и сътрудничество между клиенти и производител”, посочиха от българското дружество.


 

Визуализирайте лесно – вдъхнете живот на дизайна си!

 

Визуализацията на дизайна вдъхва живот на идеите и позволява на инженерите да валидират своя дигитален проект във физическа среда. Новите възможности за пресъздаване на симулации спомагат за подобряване на качеството на производството и намаляване на броя на скъпоструващите прототипи. „Моделнобазираните дефиниции в CAD среда дават възможност за създаване на пълно цифрово описание на продуктa в рамките на 3D модела, като по този начин се заменят традиционните 2D чертежи. Детайлите, сглобките и производствените инструкции могат да бъдат описани напълно“, поясниха от СпейсКАД.

 

Добавени са и нови 2D възможности за:

- Оптимизиран разкрой на метални листове;

- Намаляване на отпадъците;

- Намаляване на разходите;

- Ускоряване на производствените процеси.

 

Разширената виртуална реалност, която поддържа Solid Edge, позволява на потребителите да визуализират намеренията си за дизайн по нови начини и осигурява подобрено сътрудничество както вътре във фирмата, така и с доставчици и клиенти по време на процеса на проектиране.

 

„Споделянето на проекти чрез виртуална реалност в Solid Edge 2020 може да промени начина, по който правим почти всичко. Това е абсолютна промяна на „играта“, която ще ни помогне да проектираме по-добре, докато общуваме по-ефикасно и по-ефективно с нашите клиенти и инженери“, споделиха от SpaceCAD.


 


Solid Edge 2020 – открийте стотици основни подобрения в CAD

 

Solid Edge 2020 предлага стотици основни подобрения в CAD. Такива например са:

- Нови възможности за проектиране с метални листове;

- От 3 до 10 пъти по-голяма производителност при сглобяване;

- Нови инструменти за миграция на данни и мн.др.

 

Тези подобрения облекчават работата със софтуерното приложение, което е лесно за използване и поддържане и същевременно подобрява всички аспекти в процеса на разработване на продукти. „Използването на цифровия модел за създаване на 3D pdf-файлове ще позволи споделянето на проекти, без да се налага да се създават допълнителни чертежи. Това не само ще елиминира работата с хартия, но е и огромна стъпка към преминаването към напълно цифрова среда“, коментираха в заключение от SpaceCAD.


 

Повече информация за продуктите, които SpaceCAD предлага, можете да намерите ТУКИзточник на снимковия материал: SpaceCAD

 

Още от Машини, мех. системи