Новини

Wittmann Group със сериозни инвестиции в производствените си мощности по целия свят

07.01.2019 г.

Wittmann Group е световен лидер в производството на шприцмашини, роботи и периферно оборудване за индустрията. Групата обхваща две основни дивизии – Wittmann Battenfeld и Wittmann, които оперират с 8 производствени бази, локализирани в 5 държави. Структурата на компанията обхваща и 33 дъщерни дружества. „За последните две години глобалната компания отново постигна значим ръст в продажбите,  реализирайки оборот от стотици милиони евро и успявайки да постигне поставените от предходните години цели“, обявиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България„Това оказва сериозно отражение и върху работната сила на фирмата, която не спира да се увеличава. Към настоящия момент броят на служителите на групата по цял свят вече сериозно надхвърля 2 000 човека“, допълниха те.„За да отговори на търсенето на пазара, Wittmann Group значително разшири производствената си линия в Котингбрун, Австрия. През 2017-2018 г. производствената площ бе увеличена с около 2 200 m². Бяха изградени и нови административни сгради. В края на миналата 2018 г. бе завършена и модерна техническа лаборатория“, обясниха от компанията.


На 13 и 14 юни м.г. Wittmann Battenfeld празнува своята 10-а годишнина като неразривна част от група Wittmann. По този тържествен повод компанията представи пред свои клиенти и бизнес партньори стратегията си за развитие и многобройни интересни експонати, обновления и новоизградени производствени мощности.


„В допълнение към предприетите инвестиционни проекти в Котингбрун, съоръженията на Wittmann Robot Systeme в Нюрнберг и Wittmann Battenfeld CZ в Чешката република също са разширени. Наред с тях бяха модернизирани и производствените дъщерни дружества на групата в Мексико и Италия. Така Wittmann Group създаде допълнително оперативно пространство с обща площ от 3 600 m²“, коментираха от Витман Батенфелд България.Модернизацията на заводите за производство на роботи на Wittmann във Виена, Австрия, и Мошонмадяровар, Унгария, също завърши успешно, благодарение на което Wittmann вече има годишен производствен капацитет от 5 000 робота общо от тези две производствени линии, взети заедно“, добавиха те.


И още... Очаквайте в следващи материали в Инженер.bg!


Повече информация за Витман Батенфелд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Wittmann Battenfeld

Още от Машини, мех. системи