Пазарни акценти / Прегледи

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Поредното висококачествено предложение, с което българската компания Адара Инженеринг разшири портфолиото си, са центробежните помпи GEA Hilge Durietta. „Надеждни и компактни, помпите от серия Durietta са част от интелигентната линия продукти на GEA. Утвърдена като международен производител и доставчик на решения за оборудване за различни индустрии, компанията е най-новият ни партньор“, заявиха за Инженер.bg от доказаното търговско и инженерингово дружество.

 • Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  Лошото качество повишава разходите. Високият производствен резултат може да бъде следствие от различни фактори. Единият от тях се нарича фирма Проксис – утвърденото у нас инженерингово и търговско дружество, специализирано в автоматизацията и оптимизацията на работните процеси. Компанията доставя на българския пазар иновативната техника и високотехнологично оборудване на световни лидери в машиностроенето, като Vimercati, Euromac, Gimec и Pass Stanztechnik.

 • АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Роботът е резултат от дълги години изследвания и ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, чрез която ще създаваме бъдещето на автоматизацията“, споделиха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на ABB у нас.

 • Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  От януари 2017 г. българското търговско дружество Адара Инженеринг е официален партньор на немския производител на оборудване за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост GEA. Компанията предлага богат набор от машини и цялостни технологични решения, като част от асортимента ѝ са специалните индустриални помпи с бранда Hilge. Едно от предложенията на GEA е Hilge MAXA – едностъпална центробежна помпа, подходяща за тежки индустриални приложения.

 • Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Функционирането на голяма част от експлоатационното ротационно оборудване често е свързано с генерирането на нежелани вибрации. Те оказват негативно влияние и могат да доведат до бързо износване, откази и повреди. „За да се избегне това, е необходимо постоянно следене на вибрациите и определяне състоянието на машините с известяване при възникнали проблеми. Благодарение на системите за онлайн мониторинг с марка Vibro Health+ това е напълно възможно“, информираха от Ансисофт.

 • Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Утвърденият лидер в областта на машиностроенето Киттнер Анлаген унд Машиненбау е компания с дългогодишна, богата история и с многобройни доволни клиенти. През последните 20 години фирмата разработва първокласни и висококачествени технологични проекти за различни индустрии от целия свят, а зад всичко това стои екип от висококвалифицирани и опитни специалисти. В днешния материал ще ви запознаем с един от тях – Иван Керанов, инженер-конструктор в Киттнер, който сподели пред Инженер.bg какво да е си част от такъв екип и от такава компания.

 • Джи Ойл Експерт: Химически диспенсърни системи EvoClean от Hydro System за висока ефективност и екологосъобразност

  Джи Ойл Експерт: Химически диспенсърни системи EvoClean от Hydro System за висока ефективност и екологосъобразност

  Утвърдената българска фирма Джи Ойл Експерт ЕООД е партньор за България на Hydro Systems – производител на специални съоръжения за пране и миене под налягане с над четвъртвековна история. Специално за Инженер.bg от двете компании коментираха как информираният избор на химически диспенсър може да донесе ползи за околната среда, при това без да се налага компромис по отношение на ефективността, безопасността и качеството на почистване. И как всъщност не може да имате едното без другото.

 • Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Саксия, чашка за кафе, детско столче, кофа, кранче за чешма, разклонител, кутия за документи и още стотици хиляди изделия от пластмаса за бита и индустрията – всички те се произвеждат на базата на съвременни високоефективни технологии, изискващи непрекъснато подобряване на оборудването. Именно такова оборудване в областта на вакуумните технологии – ефективно, разнообразно и персонализирано, според нуждите на клиента – предлага и немският производител на вакуумни решения Busch.

 • Теко Тек БГ – металорежещи и металообработващи инструменти за вашия ефективен производствен процес

  Теко Тек БГ – металорежещи и металообработващи инструменти за вашия ефективен производствен процес

  Теко Тек БГ е утвърден доставчик на висококачествени решения в сферата на металообработката и металургията. Дружеството е официален представител за България на корейската компания Taegu Tec – международно признат лидер в производството на металорежещи и металообработващи инструменти. Продуктите с марка Taegu Tec са известни със своето безкомпромисно качество, отговарящо на европейските стандарти за качество и безопасност – важен фактор за всеки един ефективен производствен процес.

Още от Машини, мех. системи