Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Пазарни акценти / Прегледи

 • Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  Един от най-изявените производители на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия, извоювал заслужена позиция на глобален пазарен лидер, е групата Kostal. Създадена през 1912 г. в немския град Люденшайд, тя стартира своята дейност като независимо семейно предприятие. Ръководството на международната компания и до днес има седалище в този град, в който е основана от Леополд Костал, родом от Мнихово Храдище, Чехия.

 • Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  Стоманените трегери (греди) са често използван конструктивен елемент в строителството. Тяхното свързване в обща конструкция обикновено се осъществява посредством заваряване или чрез използването на болтове или нитове, което изисква наличието на отвори в гредите. „За пробиването на отвори в подобни елементи се използват специални пробивни машини, спецификата на работа на които поставя сериозни изисквания към използваните пробивни инструменти.

 • КМС Инженеринг предлага производство на монтажни, технологични и опаковащи машини по задание на клиента

  КМС Инженеринг предлага производство на монтажни, технологични и опаковащи машини по задание на клиента

  Производството на машини и линии, съоръжения и нестандартно оборудване е едно от главните направления в дейността на КМС Инженеринг. „Екипът ни извършва конструиране, проектиране, изработване и внедряване на машини по задание на клиентите, с цел автоматизиране на различни процеси от производството“, информираха за Инженер.bg от компанията. КМС Инженеринг притежава дългогодишен опит в разработването на три основни типа оборудване: монтажни, технологични и опаковащи машини.

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Поредното висококачествено предложение, с което българската компания Адара Инженеринг разшири портфолиото си, са центробежните помпи GEA Hilge Durietta. „Надеждни и компактни, помпите от серия Durietta са част от интелигентната линия продукти на GEA. Утвърдена като международен производител и доставчик на решения за оборудване за различни индустрии, компанията е най-новият ни партньор“, заявиха за Инженер.bg от доказаното търговско и инженерингово дружество.

 • Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  Изберете качествена инструментална екипировка и оборудване за металообработка от фирма Проксис

  Лошото качество повишава разходите. Високият производствен резултат може да бъде следствие от различни фактори. Единият от тях се нарича фирма Проксис – утвърденото у нас инженерингово и търговско дружество, специализирано в автоматизацията и оптимизацията на работните процеси. Компанията доставя на българския пазар иновативната техника и високотехнологично оборудване на световни лидери в машиностроенето, като Vimercati, Euromac, Gimec и Pass Stanztechnik.

 • АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Роботът е резултат от дълги години изследвания и ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, чрез която ще създаваме бъдещето на автоматизацията“, споделиха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на ABB у нас.

 • Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  От януари 2017 г. българското търговско дружество Адара Инженеринг е официален партньор на немския производител на оборудване за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост GEA. Компанията предлага богат набор от машини и цялостни технологични решения, като част от асортимента ѝ са специалните индустриални помпи с бранда Hilge. Едно от предложенията на GEA е Hilge MAXA – едностъпална центробежна помпа, подходяща за тежки индустриални приложения.

 • Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Функционирането на голяма част от експлоатационното ротационно оборудване често е свързано с генерирането на нежелани вибрации. Те оказват негативно влияние и могат да доведат до бързо износване, откази и повреди. „За да се избегне това, е необходимо постоянно следене на вибрациите и определяне състоянието на машините с известяване при възникнали проблеми. Благодарение на системите за онлайн мониторинг с марка Vibro Health+ това е напълно възможно“, информираха от Ансисофт.

 • Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Утвърденият лидер в областта на машиностроенето Киттнер Анлаген унд Машиненбау е компания с дългогодишна, богата история и с многобройни доволни клиенти. През последните 20 години фирмата разработва първокласни и висококачествени технологични проекти за различни индустрии от целия свят, а зад всичко това стои екип от висококвалифицирани и опитни специалисти. В днешния материал ще ви запознаем с един от тях – Иван Керанов, инженер-конструктор в Киттнер, който сподели пред Инженер.bg какво да е си част от такъв екип и от такава компания.

Още от Машини, мех. системи