Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Да развива мащаба си на дейност и да създаде силен работодателски бранд са сред основните параметри във формулата за успех на всяка компания. Но как успява да ги приложи в действие зависи от индивидуалната идентичност на организацията. „Култивираната от компанията култура ни помага да очертаем ясно стратегическите ни цели и да работим органично за тяхната реализация“, разказаха от българското дружество Айгер Инженеринг.

 • Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  Заваръчните роботи вече не са скъпоструващо решение, което само големи компании могат да си позволят. Появата на надеждни и достъпни решения доведе до широката им употреба в производството. „Съществуват няколко основни положения, които трябва да се вземат предвид при търсене на най-доброто решение за Вашата компания. Kemppi е определила основните насоки при избора на роботизирано заваряване и дава като пример три алтернативни решения“, коментираха от фирма Кимекс.

 • Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  „Иновациите винаги са били основен приоритет на Wittmann Battenfeld. Продуктовите разработки на компанията са проектирани за предоставяне на максимална полза на клиентите и са насочени същевременно към опазване на околната среда. Затова компанията работи съвместно с партньори по проекти за използване на материали, които са 100% рециклируеми и/или напълно биоразградими“, коментираха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Концепцията за Четвъртата индустриална революция предефинира производствените методи, а металообработващата промишленост не прави изключение от тези промени. Съвременните производствени условия засегнаха и повлияха на почти всяка технология – от схемите за мрежово планиране и комуникация до машиностроенето и производството на металорежещи инструменти. Производството на металообработващи инструменти е може би най-консервативният елемент в цялата производствена система.

 • На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  Процесът на дигитализация и глобализация, определящ изцяло съвременния начин на живот, е катализатор на иновативни технологични решения, водейки до революция в различни сектори на индустрията, включително и в авиационната промишленост. С нарастването на нуждите от въздушен транспорт и сателитни комуникации възникват нови възможности и предизвикателства. Но как отговаря бизнесът на всичко това, за Инженер.bg разказаха от Хенкел България, Лепилни технологии, част от структурата на индустриалния гигант Henkel.

 • Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  За водещия производител на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица 2020 г. ще премине под знака на юбилейните чествания, защото тази година компанията отбелязва своята 20-годишнина. За този период дружеството съумя да постигне успех в двата ценни ракурса за всяка производствена фирма – да се утвърди във висококонкурентната и ежедневно изменяща се технологична среда и същевременно с това да спечели високо признание в качеството си на работодател.

 • Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  За днешната интралогистика бързата обработка на поръчките е от решаващо значение във всеки бизнес сегмент. Клиентите очакват коректна доставка във възможно най-кратък срок. „FramePick е ефективно решение за доставка на стоки, което дава възможност на компаниите да търгуват като намалят драстично разстоянията, които трябва да се изминат в складовете. Комбинацията от интелигентни и интуитивни технологии практически елиминира грешките при намиране и вземане на необходимата стока.

 • Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Новият софтуер iRProgrammer на FANUC, световен лидер в индустриалната автоматизация, е разработен с цел да улесни настройката и програмирането на роботи. Този софтуер може да работи както на конвенционални компютри и лаптопи, така и на смарт устройства като таблети или смартфони. Той се характеризира с интерфейс, който предлага интуитивно опериране. Този тип програмиране може да се използва за всички роботи на FANUC.

 • Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Как да вършим повече работа с по-малко оборудване, когато се касае до различните производствени процеси? В търсене на отговор за този въпрос надникнахме в бъдещето, за да разберем какво предстои да се случи в техническо отношение в хранително-вкусовата промишленост през 2020 г., а за това ни помогнаха специалистите от Адара Инженеринг. От януари 2020 г. на пазара ще видим най-новата разработка на GEA и ITT Bornemann – двойновинтовата помпа GEA Hilge NOVATWIN.

Още от Машини, мех. системи