Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Джи Ойл Експерт: Магнитни сепаратори за смазочно-охлаждаща течност DMD на Losma

  Джи Ойл Експерт: Магнитни сепаратори за смазочно-охлаждаща течност DMD на Losma

  Магнитните сепаратори от серия DMD на Losma са предназначени за очистване на смазочно-охлаждащата течност, замърсена с метални магнитни частици по време на производствения процес. „Те представляват няколко феромагнитни диска, които улавят твърдите магнитни примеси, попаднали по време на металообработка в смазочно-охлаждащата течност. Най-голямото предимство на тези сепаратори е практически нулевата себестойност на експлоатацията им“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт, която предлага продуктите на Losma у нас.

 • Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  Софиана: Фитинги и аксесоари LIQUIfit на Parker Legris осигуряват гъвкавост и хигиенен дизайн в ХВП

  „Parker Legris е компания, ангажирана с разработването на широка продуктова гама от здрави и надеждни пневматични компоненти, които са химически устойчиви и са лесни за почистване. Херметичните и компактни фитинги LIQUIfit намират отлично приложение при производството на хранителни продукти, в дозиращите устройства за напитки и в инсталациите за битово и индустриално пречистване на вода, като отговарят на изискванията на стандартите 3A и EN 1672-2“, съобщиха от фирма Софиана.

 • Тех Индустри: EcoCwave – универсално решение за комплексно почистване на детайли с препарати на водна основа

  Тех Индустри: EcoCwave – универсално решение за комплексно почистване на детайли с препарати на водна основа

  Компанията EcoClean предлага индивидуално конфигурирани системи за почистване, които отговарят и на най-строгите стандарти за качество.„EcoCwave е високопроизводителна система за почистване чрез комбинация от потапяне и струйно почистване, която притежава херметична работна камера. Инсталацията може да бъде конфигурирана с два или с три независими етапа на процеса“, съобщиха от фирма Тех Индустри, специализиран доставчик на продукти, решения и услуги за индустрията.

 • Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Айгер Инженеринг: „Искаме да приобщим към екипа ни специалисти, за които създаването на иновации е вдъхновение“

  Да развива мащаба си на дейност и да създаде силен работодателски бранд са сред основните параметри във формулата за успех на всяка компания. Но как успява да ги приложи в действие зависи от индивидуалната идентичност на организацията. „Култивираната от компанията култура ни помага да очертаем ясно стратегическите ни цели и да работим органично за тяхната реализация“, разказаха от българското дружество Айгер Инженеринг.

 • Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  Кимекс: Какви са най-важните критерии при избора на решение за роботизация на заваръчни операции според Kemppi?

  Заваръчните роботи вече не са скъпоструващо решение, което само големи компании могат да си позволят. Появата на надеждни и достъпни решения доведе до широката им употреба в производството. „Съществуват няколко основни положения, които трябва да се вземат предвид при търсене на най-доброто решение за Вашата компания. Kemppi е определила основните насоки при избора на роботизирано заваряване и дава като пример три алтернативни решения“, коментираха от фирма Кимекс.

 • Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  „Иновациите винаги са били основен приоритет на Wittmann Battenfeld. Продуктовите разработки на компанията са проектирани за предоставяне на максимална полза на клиентите и са насочени същевременно към опазване на околната среда. Затова компанията работи съвместно с партньори по проекти за използване на материали, които са 100% рециклируеми и/или напълно биоразградими“, коментираха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Концепцията за Четвъртата индустриална революция предефинира производствените методи, а металообработващата промишленост не прави изключение от тези промени. Съвременните производствени условия засегнаха и повлияха на почти всяка технология – от схемите за мрежово планиране и комуникация до машиностроенето и производството на металорежещи инструменти. Производството на металообработващи инструменти е може би най-консервативният елемент в цялата производствена система.

 • На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  Процесът на дигитализация и глобализация, определящ изцяло съвременния начин на живот, е катализатор на иновативни технологични решения, водейки до революция в различни сектори на индустрията, включително и в авиационната промишленост. С нарастването на нуждите от въздушен транспорт и сателитни комуникации възникват нови възможности и предизвикателства. Но как отговаря бизнесът на всичко това, за Инженер.bg разказаха от Хенкел България, Лепилни технологии, част от структурата на индустриалния гигант Henkel.

 • Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  За водещия производител на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица 2020 г. ще премине под знака на юбилейните чествания, защото тази година компанията отбелязва своята 20-годишнина. За този период дружеството съумя да постигне успех в двата ценни ракурса за всяка производствена фирма – да се утвърди във висококонкурентната и ежедневно изменяща се технологична среда и същевременно с това да спечели високо признание в качеството си на работодател.

Още от Машини, мех. системи