Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

06.12.2019 г.


Как да вършим повече работа с по-малко оборудване, когато се касае до различните производствени процеси? В търсене на отговор за този въпрос надникнахме в бъдещето, за да разберем какво предстои да се случи в техническо отношение в хранително-вкусовата промишленост през 2020 г., а за това ни помогнаха специалистите от Адара Инженеринг. „От януари 2020 г. на пазара ще видим най-новата разработка на GEA и ITT Bornemann – двойновинтовата помпа GEA Hilge NOVATWIN, която може да служи както за прехвърляне на хранителни продукти, така и за процесите по CIP (б.ред. абревиатура на Clean in place)”, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.От дълги години Адара Инженеринг е специализирана в областта на помпеното оборудване за различни сектори, а международният лидер GEA е сред утвърдените ѝ партньори, когато говорим за хранително-вкусова индустрия. „От съвместната работа на GEA и друга водеща компания – ITT Bornemann, се ражда иновативно и гъвкаво решение, което спестява разходи, пространство, улеснява процесите и повишава качеството на изпомпване на „нежни“ храни на ново ниво“, посочиха от българското дружество.Да видим какво прави GEA Hilge NOVATWIN толкова специална:


Висока скорост и високо налягане


Двойновинтовата помпа е и с двойна функция, тъй като този тип помпи могат не само да изпомпват реалния продукт, но и да функционират едновременно като CIP помпа, благодарение на високата си скорост. NOVATWIN развива до 3000 rpm, като има смукателна способност до 8 m. Системното налягане от 30 bar дава възможност и за приложения с високо налягане.


Гъвкавост на конструкцията


Конструкцията на модела осигурява работа с продукта почти без пулсации, което прави помпата особено подходяща за храни с големи и деликатни частици и за вещества с висок вискозитет.


Корпусът на помпата може да бъде оборудван с различни комбинации от винтове. Посока на обратен поток, както и различни позиции на отвора са възможни при индивидуални нужди на клиента. Това позволява на GEA Hilge NOVATWIN да се адаптира към различни приложения, работни среди и условия.Възможност за различни уплътнения според конкретното приложение


GEA Hilge NOVATWIN се предлага с единични или двойни механични уплътнения. Освен че осигуряват оптимално охлаждане и смазване, те отговарят и на критериите за хигиена при CIP и SIP (Sterilization in place) процесите.


Добавянето на този насочен към бъдещето тип помпа към портфолиото на GEA Hilge, а следователно и към нашето, значително ще улесни процесите и ще разшири приложното поле в ХВП“, коментираха в заключение от Адара Инженеринг.Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, GEA Hilge, pixabay.com

Още от Машини, мех. системи