Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

БГ Роботи – специалистът в автоматизацията и интегрирането на промишлени роботи KUKA

05.06.2019 г.


Вече повече от 60 години промишлените роботи се използват в индустрията, като непрекъснато се развиват и навлизат във все повече области на съвременната промишленост. „Това са мултифункционални машини с автоматично програмно управление, които разполагат с три или повече програмируеми оси. Нашата фирма внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба. Също така, ние сме и официален представител на Sprutcam robot, компания, предлагаща софтуер за офлайн програмиране на промишлени роботи“, съобщиха за Инженер.bg от БГ Роботи (Витто ООД).„Специализирани сме в автоматизацията на промишлени процеси, в интегрирането на индустриални роботи в производството, в изграждане на цялостни производствени линии и процеси, като осигуряваме обучение и поддръжка за работа с промишлени роботи KUKA“, заявиха от БГ Роботи.


KUKA е един от водещите доставчици на интелигентни решения в областта на роботиката и технологиите за автоматизация. Основните промишлени отрасли, в които роботите KUKA намират приложение, са:

 - Автомобилната индустрия;

 - Електрониката;

 - Производството на метални изделия;

 - Химическата индустрия, в производството на гумени и пластмасови изделия;

 - Хранително-вкусовата промишленост;

 - Мебелната индустрия.


 

Индустриалните роботи се използват за най-разнообразни дейности, включително: заваряване, боядисване, палетизиране, сглобяване, захващане и преместване на изделия, инспектиране и тестване на готови продукти, операции по шлайфане, полиране и фрезоване, както и в леярската индустрия.


„Широкото навлизане на роботите в промишлеността стана възможно благодарение на многообразието от програмни CAD/CAM продукти, които правят програмирането им лесно и интуитивно“, обясниха от БГ Роботи.


Използването на роботи в производството води до:


Повишаване на качеството, намален брак – висока прецизност и повторяемост на процесите;


 

Увеличаване на продуктивността – повишена и постоянна скорост на работа, без обедни почивки, прекъсвания и отпуски;


Безопасност – роботите могат да заместят работниците в местата с повишена запрашеност, висока температура, при операции с висок риск за живота и здравето им;


Гъвкав подход при нови задачи – при нужда от нови операции или специфична поръчка не е необходимо да се закупува ново оборудване – могат да се използват същите роботи, препрограмирани за нов процес.

 

„Докато допреди 20 години, за да се програмира подобна машина, бяха необходими специални умения и знания за програмиране, в момента софтуерните пакети за програмиране на роботи предлагат удобен интерфейс и лесна работа с различни файлови формати“, коментираха от БГ Роботи.


Създаването на самата програма е подобно на работата със CNC машина, като потребителят има допълнителен контрол върху различните ограничения на машината – обхват, невъзможни ъгли, предпазване от колизии и т.н.


Роботите успешно могат да бъдат свързвани към други машини или автоматизирани линии (PLC системи) и да са част от цялостна система за автоматизация на производствени процеси. С възможности за добавяне на 3D скенер, машинно зрение или други външни сензори, промишлените роботи могат да поемат напълно операции като сортиране, ориентиране на обекти при палетизиране, лакиране, обезпрашаване, качествен контрол и т.н. – в непрекъснат режим на работа – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.БГ Роботи е официален представител и на Sprutcam robot


Това е компания, предлагаща софтуер за офлайн програмиране на промишлени роботи. Sprutcam е софтуер, предназначен за работа със CNC машини от най-различен тип – от стандартни 3-осни CNC машини до сложни 12-осни системи за обработка на различни видове материали. Една от най-успешните стратегии на екипа на Sprutcam Robot е внедряването на модул за програмиране на индустриални роботи. БГ Роботи предоставя пълна поддръжка и обучение за работа с този уникален софтуер за програмиране на роботи и CNC машини.„Sprutcam позволява използването на пълните възможности на един промишлен робот на много атрактивна цена. При това без да прави компромис с качеството на обработка или възможностите на софтуера. При него в една среда са интегрирани както CAM софтуера, така и модулът за управление на робота – проверка за сингуларност, колизии, досег до работната площ, както и ограничения на осите“, коментираха в заключение от БГ Роботи.

 

Повече информация за БГ Роботи, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: БГ Роботи, KUKA

Още от Машини, мех. системи