Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Пазарни акценти / Прегледи

ЛД: Сменяеми филтърни елементи по ISO 8573-1 за всички широко използвани компресорни системи от Omega Air

26.07.2018 г.


Като специалист в областта на филтриращо оборудване, компанията Omega Air предлага една от най-пълните гами сменяеми филтърни елементи за най-често използваните марки компресорни системи в индустрията. Изделията са проектирани, така че да съответстват на оригиналното оборудване на производителя, а технологията на Omega Air гарантира необходимото качество на сгъстения въздух. „Въпреки факта, че някои размери или детайли са различни в сравнение с оригиналните продукти, сменяемите филтърни елементи на Omega Air могат безпроблемно да бъдат поставени в оригиналните филтърни корпуси. Компанията е производител на сменяеми филтърни елементи в съответствие с ISO 8573-1, а филтрите се тестват от IUTA, независим институт за анализ на филтърни материали в Дуисбург, Германия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, която предлага продуктовите решения на Omega Air на българския пазар.


Какви са предимствата на технологията на Omega Air?


Всеки филтърен елемент е решен конструктивно с:


Горна затваряща капачка

Тя държи филтърния материал в компактно състояние. В зависимост от приложението и вида на филтъра, капачката може да бъде изработена от пластмаса, алуминий или от неръждаема стомана.


Вътрешен нетъкан слой

Вътрешният нетъкан слой служи за основна защита на филтриращите слоеве и им осигурява стабилност.


Долна затваряща капачка

Долната капачка гарантира надеждно поставяне на филтъра и монтиране на филтриращите слоеве. В зависимост от приложението и от вида на филтъра, тя може да бъде изработена от пластмаса, алуминий или от неръждаема стомана.


Свързващ слой

Може да бъде различен от оригиналния, но осигурява надеждно свързване на филтърната глава и филтърния елемент.


Вътрешна мрежа от неръждаема стомана

Вътрешната стоманена мрежа поддържа филтърните слоеве с цел постигането на по-голяма устойчивост.


Гофриран филтър

Гофрираният филтър осигурява значително по-голяма филтрираща повърхност и по-малък пад на налягането от кръглия филтър.


Пореста пяна

Дренажният материал от външната страна на филтърния елемент гарантира оттичане на маслото и на водата към долните секции на филтъра.


Ефективни свързващи материали

 

Използват се само висококачествени свързващи материали за постигане на компактна форма на филтъра. Надеждна връзка с горната и долната капачка се осигурява от двукомпонентен свързващ материал, епоксидна смола, течен метал или силиконов свързващ материал.

 

Висококачествени заварки

 

Заварките по мрежата от неръждаема стомана се изпълняват изключително внимателно. Те се шлайфат и почистват, за да се отстранят всички примеси от повърхността. Мрежата се обезмаслява и почиства преди монтажа. Отстраняването на примесите е гарантирано.Запоени филтърни слоеве

 

Слоевете на филтъра са запояват един към друг и се навиват около стоманената мрежа. Те са компактни, без риск от разместване и течове между тях.

 

Гофриран филтър

 

Гофрираният филтър осигурява значително по-голяма филтрираща повърхност и по-малък пад на налягането в сравнение с кръглия филтър. По-малкият пад на налягането води до по-дълги интервали между сервизните операции и до по-малки разходи, свързани с поддръжката на системата.


Влагане на европейски материали с доказан произход

 

При производството на сменяемите филтри се използват само сертифицирани висококачествени материали от доказани европейски производители. Производственият процес включва предимно прецизни ръчни операции.


Повече информация за ЛД ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ЛД, Omega Air

Още от Машини, мех. системи