Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Содибул: Предимства на нишковата електроерозийна машина ALC400G на Sodick

16.05.2019 г.

Прецизната нишкова ерозийна машина ALC400G е модел от новата серия линейни електроерозийни машини ALC на Sodick. „Цифровите иновации в технологията на генераторите за ALC машини увеличиха скоростта на рязане и подобриха прецизността и финишната обработка. Новите отличителни характеристики като компактният напълно затворен корпус, ЦПУ със SPW контролер от ново поколение за интелигентния импулсен генератор Smart Pulse Generator и други използвани технологии значително увеличаха производителността на този тип машини“, информираха за Инженер.bg от фирма Содибул, официален вносител на машините на Sodick у нас.


 

Линейни двигатели


Директно свързаните линейни двигатели са оборудвани със стъклени скали по осите X, Y, U и V, което осигурява точност на обработката и прецизност на позиционирането. Задвижванията по осите X, Y, U и V на линейните двигатели Sodick нямат мъртъв ход назад и имат 10-годишна гаранция за точност на позиционирането. „В момента Sodick произвежда и доставя машини, които се задвижват само от линейни двигатели, като по този начин доказва изключителната надеждност на технологията на линейните двигатели с директно свързване. Те се отличават с оптимизирана конструкция, а отлетите детайли на машината осигуряват стабилна основа за постигане на оптимални линейни характеристики, чийто краен резултат е прецизна обработка“, коментираха от фирма Содибул.


 


Интелигентно ЦПУ управление SPW


Новото цифрово-програмно управление SPW (Smart Pulse Wire) се отличава с много предимства: от използването на стандартната за промишлеността операционна система Windows 7, до усъвършенствания 19-инчов хоризонтален TFT мултисензорен екран. Дизайнът на управлението също е модернизиран. „Вместо предишното изпълнение с режими на таблет и класическо управление, сега то представлява един единствен работен екран с леснодостъпни функции. Това оптимизирано изпълнение подобрява скоростта на управление за постигане на бързо реагиращ алгоритъм на взаимодействие с потребителя“, допълниха българските специалисти. Новото SPW управление включва и свързване с оптичен кабел за моментално предаване на данни, което значително подобрява скоростта на реакция.


ЦПУ програмите използват 2D и 3D графики. Екраните за поддръжка показват състоянието на машината, като има възможност за дистанционен достъп за техническо обслужване и надзор.


Генератор Smart Pulse Generator


Импулсният генератор Smart Pulse намалява броя на срезовете, необходими за постигане на необходимата точност и повърхностна обработка. Това намаляване на времето за обработка води директно до финансов резултат.


Intelligent Q³vic


Интелигентната технология Q³vic за нишкова ерозия позволява импортирането на готови 3D CAD модели и е стандартен компонент на ALC серията електроерозийни машини на Sodick. Тази система за автоматично програмиране разпознава профила на детайла и създава машинния контур. Благодарение на този усъвършенстван софтуер е възможно значително намаляване на времето за програмиране.


Контролер за управление на движението


Контролерът за движение K-SMC на Sodick управлява високоскоростните и прецизни линейни движения на двигателя чрез команди от ЦПУ. Той е специално разработен и представлява иновация в електроерозийната обработка. Контролерът К-SMC е разработен в Силициевата долина за управление на високи скорости, бързи ускорения и прецизно позициониране.


Екологично изпълнение


Серията машини ALC включва енергоспестяващи конструкции и технологии. В сравнение с конвенционалните електроерозийни машини серията на Sodick може да намали средното потребление на енергия с до 60%.


Високоскоростно автоматично нишкоподаващо устройство (AWT)


Тази AWT система позволява подаване на нишките както с, така и без вода. Комбинирането на термично рязане и новата функция за рязане с водна струя подобрява допълнително надеждността на AWT системата в машините на Sodick.


Вертикален работен резервоар с достъп от три страни


Този тип резервоар увеличава работното пространство и прави по-лесен достъпа при подготовка за работа. Тъй като три от страните му се плъзгат надолу, машината изисква по-малко работно пространство. Функцията за недопускане на капки осигурява чистота на подовото пространство, като поддържа безопасна работна среда.

 

„Нивото на течността се регулира автоматично в зависимост от дебелината на детайла и операторът може лесно да провери прогреса на обработка, дори на детайли с малка дебелина, тъй като подвижният резервоар може да бъде спрян в междинни позиции, докато все още се извършва обработката. Вътрешността на резервоара е направена от неръждаема стомана за бърза поддръжка (без боядисване)“, коментираха в заключение от фирма Содибул.


Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Содибул, Sodick

Още от Машини, мех. системи