Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

14.02.2020 г.

In Macedonian   In Romanian   In SerbianРоботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд, чието портфолио вече включва изделията на един от водещите световни доставчици на интелигентни решения за автоматизация KUKA.Роботите имат над половинвековна история. Днес те се инсталират много по-бързо и изискват по-малко капиталовложения. Вградени в най-модерни съоръжения, роботите се отличават с подобрено качество и гарантирана безопасност, което означава икономия на разходи за труд, сигурност и непланирани престои. Роботите могат да работят 24 часа в денонощието, увеличавайки ефективността на производствените процеси.


Приложение на роботите за палетизиране


Между производството и експедицията стои етапът на палетизиране на стоките. В много фабрики този процес е все още ръчен, като рискът от трудови злополуки е голям. В други производства са инсталирани бавнодействащи палетизиращи машини като решение при нестабилни транспортьори и липсата на гъвкавост. „Алтернативата е в палетизиращите роботи. Те работят с висока скорост, минимални странични смущения и максимална надеждност. Роботите KUKA за палетизиране са специално проектирани за извършване на задачи за палетизиране и депалетизиране за товари от 40 kg до 1300 kg. Палетизиращите роботи на KUKA са едни от най-добрите в своя клас“, коментираха от фирма Стам Лтд.


Предимства на роботите KUKA в палетизирането:

 •  - По-къс работен цикъл;

 •  - Повишена производителност;

 •  - Компактни размери;

 •  - Рентабилност;

 •  - Опростена инсталация.Роботизирани решения за храни, напитки, санитария и пакетиране


KUKA предлага индивидуални, устойчиви решения за производството и логистиката в индустрията за потребителски стоки. Независимо дали става въпрос за напитки, храни, дрехи или фармацевтични продукти, решенията на KUKA за автоматизация осигуряват гъвкавост в зависимост от специфичните изисквания на потребителите.


„Пакетирането на храни и напитки обикновено формира над 40% от производствените разходи в тези отрасли. За повтарящи се операции по товарене и разтоварване и спазване на строгите хигиенни изисквания, KUKA предоставя индивидуални решения за всяка дейност“, поясниха от Стам Лтд.


Предимства на роботите KUKA в пакетирането на хранителни продукти:

 •  - Възможност за работа при ниски температури;

 •  - Единна система за управление;

 •  - Висока полезна товароносимост;

 •  - Лесна комуникация с други системи чрез обща версия на софтуера и програмирането.Електронни роботизирани решения


Електронната индустрия е един от най-бързо променящите се отрасли в света. Компанията KUKA предлага готови за внедряване решения специално за тази индустрия. Това са иновативни устройства за автоматизация, които носят множество икономически предимства. „С предварително конфигурираните решения, състоящи се от роботи, иновативен софтуер и ефективна технология за управление, потребителите оптимизират възвръщаемостта на инвестициите си, увеличават продукцията си и се възползват от значително по-гъвкаво производство“, заявиха от Стам Лтд.


Предимства на KUKA роботите в електрониката:

 •  - Интегрирана интелигентна автоматизация в асемблиращи процеси;

 •  - По-кратко време до пускането на изделията на пазара;

 •  - Увеличаване на ефективността.


Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Стам Лтд, KUKA

Още от Машини, мех. системи