Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

От изящната стрелка в ръчните часовници до лопатката на турбината в самолета – това са лазерните технологии на Trumpf

29.05.2019 г.

На международното изложение MachTech & InnoTech Expo 2019 Трумпф България присъства не с един, а с цели два щанда. В центъра на вниманието на посетителите бе хитовият TruLaser 5030, чиято световна премиера се състоя през 2018 г. в Хановер, Германия, по време на Blech Expo. Най-високопроизводителната машина в малък формат TruPrint 1000, която предлага всички предимства на адитивното производство, също не остана незабелязана. „От изящната стрелка в ръчните часовници до лопатката на турбината в самолета – лазерните технологии на Trumpf са навсякъде”, заявиха от българското дружество. Вижте какво още демонстрираха специалистите от фирмата пред Инженер.bg.


 

TruLaser 5030 е иновативна високопроизводителна машина с влакнестооптичен лазерен източник с мощност 10 kW, дюза според детайла, който е зададен за обработка, и камера, която, в случай че има брак, сама позиционира детайла на следващия лист, за да бъде изработен отново“, разясниха от Трумпф България. TruLaser 5030 е оборудвана с магазин с автоматична смяна на метала. Точността на машината е до 30 µm, а консумацията ѝ на електроенергия е сравнително ниска. Демонстрациите с машината на място, по време на изложението, приковаха погледите на стотици посетители.


 

На втория щанд бе представен 3D принтерът за метал TruPrint 1000. Той разполага с вграден влакнестооптичен лазер с мощност 200 W. Машината е приложима за различни видове метал – например стомана и кобалт, разполага със сензорен екран и освен че е най-бързата от този клас, е изключително компактна. „Софтуерът, с който работи TruPrint 1000, е разработка на Trumpf. Има опция за оборудване на машината с два лазера, което може да увеличи производителността й с близо 80%“, обясниха от българското дружество, като допълниха: „За по-големи детайли се предлагат сериите 3000 и 5000. Тази машина е изключително подходяща за зъботехниката, тъй като по-време на обработката може да се постигне грапавина на метала, която позволява лесно и устойчиво върху него да се нанесе керамиката“.


 

TruMark Station 3000 e най-малкият компактен вариант за маркиращо устройство с автоматична врата, която гарантира безопасността на оператора. В комбинация с One-Box лазерите TruMark 1110 или TruMark 5010, машината се превръща в настолно решение, подходящо за малки и средни партиди. Лазерът е с мощност 18 W и постига много висока скорост на маркиране с променлива честота от 1000 Hz до 200 kHz. Полето за маркиране е с размери 110 х 110 mm, а подвижната маса позволява височина на детайла 250 - 300 mm. Консумираната мощност е 0.5 kW.


 

„Възможностите, които предлагат лазерите на Trumpf, са безгранични и включват рязане, заваряване, надписване, обработка на повърхности и др. Все повече експерти по производствени технологии оценяват гъвкавостта, многостранността и ефективността на разходите на лазера като инструмент. При нас всеки клиент ще открие правилния лазер за всяко задание. Свързването в мрежа на лазерите със софтуера, машините и услугите в дадено производство e все по-необходимо за цифровото бъдеще и ние ще консултираме и ще помогнем на всеки по пътя към неговата Умна фабрика“, коментираха в заключение от компанията.


 

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи