Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Пазарни акценти / Прегледи

Тех Индустри: Обработка, грижа и профилактика на повърхнини от неръждаема стомана с продукти на Pelox

11.06.2019 г.


Немската компания Pelox има над шестдесетгодишен опит в производството на продукти за байцване на неръждаема стомана. Тя извършва поддръжка както на закрити, така и на открити обекти и инсталации. „С продуктите на Pelox лесно се постигат чисти и устойчиви на корозия повърхности. В зависимост от състава на неръждаемата стомана, вида и степента на замърсяване, преобладаващите външни условия на обекта или желания външен вид на повърхността, Pelox предлага оптималния продукт и решение за проблема“, коментираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри, която предлага продуктовата гама на Pelox в България.

 

 

Подготовка на повърхности – обезмасляване и почистване


Преди изделията да се третират с байцващи препарати, те трябва да са добре почистени и обезмаслени. Прах, масла, емулсии, отпечатъци и маркировки, както и лек конденз възпрепятстват постигането на добри резултати. Тези замърсявания могат да се отстранят с помощта на киселинен или алкален почистващ продукт. Pelox предлага:

 •  - Pelox AR 90 – алкален почистващ концентрат;

 •  - Pelox FR-D 50 – почистващ продукт за неръждаема стомана.


Обработване на заваръчни шевове


Заваръчните шевове изискват специално внимание. Байцпастите на Pelox гарантират прецизна и внимателна обработка на шевове, труднодостъпни места и локални центрове на корозия.


Подходящите продукти за такава обработка са:

 •  - Pelox TS-K 2000 – паста за байцване на заваръчни шевове;

 •  - TS-K Spezial.Байцване чрез потапяне във вана

 

Потапянето в разтвор е най-изгодният и ефективен метод за обработка на цели изделия, серийни детайли или дори съдове и апарати (б.ред. в зависимост от размера на ваната). Времето за обработка при стайна температура обикновено е между 45 минути и 2 часа. „Чрез потапяне се премахват всички оцветявания, повърхностите добиват светъл и хомогенен вид. Изделието е оптимално подготвено за нанасяне на пасивиращ препарат. Подходящият продукт за тази обработка е Pelox T 100 – байц-концентрат за вани“, поясниха от Тех Индустри.Байцване чрез пръскане

 

„Изделия с големи повърхнини или сложна геометрия, чиито размери не са подходящи за потапяне, могат да се обработят чрез нанасяне на спрей-байц. С подходяща помпена техника продуктът се пръска върху изделието, като по този начин биват обхванати всички труднодостъпни места“, допълниха от българската фирма. Времето на взаимодействие зависи до голяма степен от околната температура и от вида на стоманата. Спреят може да съдържа цветен индикатор за по-добър визуален контрол върху нанасянето и изплакването. Резултатът е металически чиста и хомогенна повърхност, подготвена за нанасяне на пасивиращ препарат. Pelox предлага:

 •  - Pelox SP K 3000 – байц-спрей за цели повърхнини;

 •  - SP-К Spezial.


Пасивиране


Пасивният слой е от основно значение за устойчивостта към корозия и агресивно влияние. След като изделието е обезмаслено и обработено с байц, неговата повърхност е готова за нанасянето на пасивиращ продукт. „Това допринася за бързото и равномерно изграждане на защитен оксиден слой и за постигане на съвършената неръждаема повърхност. Пасивиращият продукт е Pelox RP“, коментираха от Тех Индустри.


Грижи за неръждаемата стомана


Поддръжката на изделията от неръждаема стомана допринася за добрия външен вид и красивия гланц на повърхнините им. Специалните продукти за почистване отстраняват замърсяванията от чужд произход – налепи, нагар, ръжда, хлориди, котлен камък, водни отлагания и минерали. Захабените и силно замърсени изделия добиват нов и чист вид. Този тип третиране се използва в индустрията за поддръжка на машини и инсталации, в сервизната дейност, за поддръжка на фасади, обществени сгради, басейни, клиники, в домакинството, както и за почистване на лодки и яхти.


Подходящите продукти за това са:

 •  - Pelox Universal Cleaner Plus 1000 – универсален почистващ продукт за неръждаема стомана;

 •  - Pelox Special Cleaner Plus 3000 – почистващ продукт за неръждаема стомана.Техника и лични предпазни средства

 

Продуктите за обработка на неръждаема стомана са силно агресивни и изискват работа с повишено внимание. „Задължително е използването на киселиноустойчиво работно облекло, ръкавици, ботуши, респираторна маска и очила. Преди работа с тези препарати, работниците трябва да се запознаят с инструкциите за безопасност. Силно препоръчително е използването на професионални помпи за пръскане и четки от естествени влакна“, заявиха от Тех Индустри. Pelox предлага:

 •  - Лични предпазни средства;

 •  - Технически уреди за нанасяне;

 •  - Защитно облекло.


Тех Индустри България осигурява мостри и демонстрации на място в случай, че потребителите желаят да тестват някой от продуктите на Pelox.


Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Pelox

Още от Машини, мех. системи