Пазарни акценти / Прегледи

Тех Индустри: Премахване на стари смазки, греси и масла със системните решения на IBS Scherer

30.11.2018 г.


Поддръжката на добре почистени части и детайли е ежедневно предизвикателство пред браншовите специалисти в индустрията. Затова професионалното оборудване и използването на висококласни обезмаслители е от огромно значение за процеса и качеството на работа. Вече повече от 50 години немската компания IBS Scherer разработва и произвежда екологосъобразни, цялостни решения за премахване на стари смазки, греси и масла от различни детайли и повърхности. Продуктите на IBS Scherer у нас предлага водещата фирма Тех Индустри България.„Един от най-разпространените на българския пазар продукти е IBS-системата, състояща се от уред за почистване и специална почистваща течност на въглеводородна основа. Добре познатите „сини маси за миене с варел“ са незаменима част от сервизното оборудване и са инсталирани вече в над 600 водещи сервиза, работилници и производства в цялата страна“, коментираха от българската фирма.


Уредите на IBS са с удобна и ергономична работна повърхност, която е подходяща за почистване както на дребни части, така и на едрогабаритни детайли. Тяхната товароносимост може да достигне до 500 kg.


„Под работната повърхност на уреда се поставя варел с обезмаслител, който в зависимост от модела може да бъде със съдържание 200 l или 50 l. Във варела се поставя самовсмукателната IBS-помпа, която е „сърцето“ на IBS-системата. С натискане на крачния педал помпата провежда обезмаслител, който преминава през накрайника с четката, и омаслените детайли се почистват много лесно. За целта помпата засмуква от горната 1/3 на варела, като провежда винаги точното количество обезмаслител, без да се образува налягане и без да се създава излишен разход“, обясниха специалистите от Тех Индустри. „Замърсената течност се връща във варела и се утаява на неговото дъно. Обикновено варелът се сменя на всеки 12 месеца. Обезмаслителят няма срок на годност. Той не замръзва и работи на стайна температура, без нужда от загряване“, допълниха те.Едно от основните предимства на IBS-системите епродължителната работа в затворен цикъл, която те осигуряват. Благодарение още и на минималното количество електроенергия, което консумират, както и на факта, че освен варел със специална почистваща течност няма други разходи за консумативи или поддръжка, те са любим избор за сервизните инженери и механици.


„Друго убедително преимущество е, че при смяна на варела с почистваща течност екипът на Тех Индустри България извозва отработения обезмаслител като отпадък. Така се гарантира, че в околната среда няма да попаднат вредни химически вещества, а клиентът, от своя страна, ще управлява законосъобразно своите отпадъци“, посочиха от компанията.


Специалните почистващи течности на IBS са разработени на основата на въглеводород, което ги прави особено ефективни при замърсявания от сходен произход. Доказано се справят безпроблемно дори и с много груби и упорити замърсявания от масла, смазки, греси, смоли, вакси и др. Също така са изключително добре съвместими с различни метали и други материали. Липсата на вода в тях не води до корозия. Течностите на IBS сигурно и надеждно предпазват уплътнения и други чувствителни повърхности.Сред най-търсените и предпочитани течности за серзвизна дейност е IBS Purgasol, основно използван при ремонт на турбо-компресори, цилиндрови глави, скоростни кутии и др.


„Освен че са поносими от кожата на ръцете, обезмаслителите са неароматизирани и това ги прави подходящи за работа дори и в тесни помещения. Безопасността на работното място е потвърдена и чрез редица сертификати за качество“, поясниха още от Тех Индустри.


Уредите и специалните почистващи препарати IBS са с доказано немско качество и са много подходящи при извършване на всякакви ремонтни дейности, които може да предложи един сервиз, включително и дейности по поддръжка. „Със системните решения на IBS работите лесно, чисто и професионално. Завършвате ремонта по-бързо и качествено с незаменимите продукти на една доказала се във времето немска марка – IBS Scherer“, заявиха в заключение от българското дружество.


Повече информация за Тех Индустри България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тех Индустри България

Още от Машини, мех. системи