Пазарни акценти / Прегледи

Фрезерите Smart Cap PCD на Gühring осигуряват ефективност при сложна механична обработка

26.09.2018 г.


Немският производител на инструментална екипировка Gühring разработва инструменти с режещи елементи от поликристален диамант (ПКД) вече повече от 30 години. „Това е едно от направленията в портфолиото на компанията, в което Gühring се е доказал като световен производител. Главните производствени съоръжения за диамантени инструменти се намират в Албщат – седалището на Gühring, но компанията има производствени филиали на три континента, за да гарантира бързо и лесно обслужване на клиентите си в целия свят. Една от последните разработки в тази продуктова гама е фрезерът Smart Cap PCD, който се характеризира с висока износоустойчивост и осигурява чист и надежден технологичен процес“, съобщиха за Инженер.bg от Гюринг-България.Благодарение на иновативните си конструктивни особености ПКД фрезерите Smart Cap PCD на Gühring, които са произведени чрез адитивна технология, осигуряват максимална производителност и енергийна ефективност при обработката на алуминий. „Това решение позволява пълно отвеждане на стружките за максимално надежден процес, оптимално охлаждане и износоустойчивост на основното тяло. Конструктивното решение дава възможност за триизмерно проектиране на канала за подаване на охлаждащата течност“, поясниха от българското дружество.


Здраво запоените режещи пластини, заедно с вътрешните канали за охлаждащата течност, осигуряват 100% отстраняване на сружките от детайла.


По този начин може да се осигури оптимизиран контрол върху температурата на режещия ръб от ПКД, както и надеждно отстраняване на стружките, дори по време на обработка с минимално количество охлаждаща течност. Здраво запоените режещи елементи от ПКД в комбинация с решението Smart Cap улесняват потребителя при използването на този тип фрезери.„Челният фрезер Smart Cap PCD е наличен с диаметри от 32 mm до 125 mm и с 8 до 22 ПКД режещи пластини за максимална производителност“, коментираха в заключение от Гюринг-България.

 

Повече информация за Гюринг-България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Гюринг-България, Gühring

Още от Машини, мех. системи