Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Iscar свърза иновативните високопроизводителни обработващи центри с инструментите на бъдещето

15.07.2019 г.


Съвременната индустрия се нуждае от бързи и ефективни решения за масово производство. Именно многошпинделните обработващи машини от последно поколение могат да посрещнат тези нужди. Чрез едновременната обработка на два до четири детайла те могат значително да увеличат производителността. В съответствие с това, световнодоказаният производител на металорежещи инструменти Iscar разработва иновативни решения специално за този вид оборудване, чрез които да гарантира максимална прецизност и качество с минимално време за настройка.

 

„Многошпинделните машини спестяват място в производствените съоръжения и намаляват инвентара от инструменти, използвайки комбинирани решения за няколко последователни операции и намалявайки времето за монтаж и настройка на един и същ инструмент на всеки шпиндел“, обясниха за Инженер.bg от Искар България. „Основната полза от използването на такъв вид обработващи центри без компенсация по оста Z е улеснената аксиална настройка, необходима за постигане на висока точност. Това осигурява повторяемост при изпълнението на операциите на всички шпиндели и намалява времето за рязане“, посочиха още те.

 

Водещият доставчик на режещи инструменти и свързани към тях аксесоари Iscar предлага напълно сглобени, балансирани и добре окомплектовани решения.


 

MQL приложения


Технологията MQL (Minimum Quantity Lubrication), или с минимално количество смазочна течност, е широко застъпена при инструментите за многошпинделни машини, тъй като не допуска проблема с теч от машината и не изисква използването на допълнително оборудване за връщане на охлаждащия агент. „MQL помага за поддържане на машината в изправно състоянието по време на продължителна работа, подобрява качеството на обработвания детайл, рециклирането и се приема като „зелена“ технология за по-здравословна среда“, заявиха от Искар.


 

Инструменти с охлаждане под високо налягане


Прилагането на охлаждане под високо налягане при прорязването на канали и отрезните операции гарантира отлични резултати, редуцирайки и дори елиминирайки наслойката, особено при обработка на неръждаема стомана и високотемпературни сплави. Базирайки се на тази особеност, Iscar разработва широк набор от инструменти за струговане, прорязване на канали и рязане с охлаждане под високо налягане, налични в различни размери и настройка.


Модулните системи за охлаждане под високо налягане са специално предназначени да намалят разходите за инструментална екипировка и материали. Сътрудничеството с основни „играчи“ на пазара за металорежещи инструменти доведе до разработката на специализирани решения за интерфейси, като VDI, Dove tail (DT), CAMFIX и др. Струговете с ЦПУ с дискови револверни глави използват различни интерфейси и често изискват регулиране на инструмента.

 


„Iscar отговаря на тази нужда, пускайки на пазара серията инструменти Multi Connection (MC) JHP за струговане,рязане, прорязване на канали и резбонарязване, монтирани на държачи с охлаждаща система, която позволява лесно и устойчиво затягане и се използва широко от европейски, японски, корейски, американски, китайски и тайвански компании“, коментираха от Искар.

 


UHP решения


Инструментите с охлаждане под ултрависоко налягане (UHP) улесняват ефективно обработката на титаниеви и топлоустойчиви материали, използвани в аерокосмическата индустрия, с цел постигане на високи скорости на обработка. „Iscar предлага богата гама от специални UHP инструменти за различни видове машинни интерфейси и приложения“, подчертаха от българския офис на компанията.

 

Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Iscar, Искар България

Още от Машини, мех. системи