Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  Палитра от нови разработки на Wittmann Battenfeld за все по-автоматизирано производство

  „Иновациите винаги са били основен приоритет на Wittmann Battenfeld. Продуктовите разработки на компанията са проектирани за предоставяне на максимална полза на клиентите и са насочени същевременно към опазване на околната среда. Затова компанията работи съвместно с партньори по проекти за използване на материали, които са 100% рециклируеми и/или напълно био разградими“, коментираха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Искар България: Интелигентните фабрики ще използват металорежещи инструменти, съответстващи на ISO 13399

  Концепцията за Четвъртата индустриална революция предефинира производствените методи, а металообработващата промишленост не прави изключение от тези промени. Съвременните производствени условия засегнаха и повлияха на почти всяка технология – от схемите за мрежово планиране и комуникация до машиностроенето и производството на металорежещи инструменти. Производството на металообработващи инструменти е може би най-консервативният елемент в цялата производствена система.

 • На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  На борда с лепилните технологии на Henkel – за по-лек, сигурен и безопасен полет

  Процесът на дигитализация и глобализация, определящ изцяло съвременния начин на живот, е катализатор на иновативни технологични решения, водейки до революция в различни сектори на индустрията, включително и в авиационната промишленост. С нарастването на нуждите от въздушен транспорт и сателитни комуникации възникват нови възможности и предизвикателства. Но как отговаря бизнесът на всичко това, за Инженер.bg разказаха от Хенкел България, Лепилни технологии, част от структурата на индустриалния гигант Henkel.

 • Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Стам: Роботизацията е основен инструмент за повишаване ефективността на производството

  Роботите трайно намериха своето място в много и различни области на производството. Те изпълняват задачи като заваряване, монтаж, доставка, обработка на суровини и опаковане на продукти. „Все повече производители използват промишлени роботи, които са съвременни решения за автоматизация на технологичните процеси. Ние предлагаме както индустриални, така и колаборативни роботи на KUKA за различни производствени задачи“, информираха за Инженер.bg от фирма Стам Лтд.

 • Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  Либхер-Хаусгерете Марица – 20 години лидерство като работодател и технологичен новатор

  За водещия производител на хладилна техника Либхер-Хаусгерете Марица 2020 г. ще премине под знака на юбилейните чествания, защото тази година компанията отбелязва своята 20-годишнина. За този период дружеството съумя да постигне успех в двата ценни ракурса за всяка производствена фирма – да се утвърди във висококонкурентната и ежедневно изменяща се технологична среда и същевременно с това да спечели високо признание в качеството си на работодател.

 • Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale на Kardex гарантира четири пъти по-бързо изпълнение на поръчките в складове на едро

  За днешната интралогистика бързата обработка на поръчките е от решаващо значение във всеки бизнес сегмент. Клиентите очакват коректна доставка във възможно най-кратък срок. „FramePick е ефективно решение за доставка на стоки, което дава възможност на компаниите да търгуват като намалят драстично разстоянията, които трябва да се изминат в складовете. Комбинацията от интелигентни и интуитивни технологии практически елиминира грешките при намиране и вземане на необходимата стока.

 • Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Новият софтуер iRProgrammer на FANUC, световен лидер в индустриалната автоматизация, е разработен с цел да улесни настройката и програмирането на роботи. Този софтуер може да работи както на конвенционални компютри и лаптопи, така и на смарт устройства като таблети или смартфони. Той се характеризира с интерфейс, който предлага интуитивно опериране. Този тип програмиране може да се използва за всички роботи на FANUC.

 • Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Как да вършим повече работа с по-малко оборудване, когато се касае до различните производствени процеси? В търсене на отговор за този въпрос надникнахме в бъдещето, за да разберем какво предстои да се случи в техническо отношение в хранително-вкусовата промишленост през 2020 г., а за това ни помогнаха специалистите от Адара Инженеринг. От януари 2020 г. на пазара ще видим най-новата разработка на GEA и ITT Bornemann – двойновинтовата помпа GEA Hilge NOVATWIN.

 • Илва: Надеждни дозиращи решения за хранително-вкусовата промишленост с продуктите на SEKO

  Илва: Надеждни дозиращи решения за хранително-вкусовата промишленост с продуктите на SEKO

  Високите хигиенни изисквания, свързани с производството на храни и напитки, налагат използването на ефективни системи и химикали, гарантиращи цялостната дезинфекция в дългия и сложен процес. CIP процесите представляват почистване и хигиенизиране на обработваните площи с помощта на автоматизирани системи. Продуктовата гама от пенообразуватели, дозиращи помпи и контролно-измервателни уреди на италианския производител SEKO има отговор за всяко ХВП приложение.

 • SpaceCAD съвместно със Zoller ще внедрява нов софтуерен продукт за измерване и управление на режещи инструменти

  SpaceCAD съвместно със Zoller ще внедрява нов софтуерен продукт за измерване и управление на режещи инструменти

  В началото на октомври 2019 г., SpaceCAD стартира сътрудничество със световно доказаната компания Zoller, имащо за цел внедряване на софтуерното решение Zoller TMS в предприятия от българската индустрия. „Софтуерът работи съвместно с пресетерите на Zoller и позволява създаването на високоавтоматизирана среда за ефективно управление на всички процеси, свързани с режещия инструмент, в производства с CNC машини“, разказаха за Инженер.bg от SpaceCAD.

Още от Машини, мех. системи