Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Програмиране на роботи в позната среда – софтуерът iRProgrammer на FANUC поддържа обичайните браузъри

  Новият софтуер iRProgrammer на FANUC, световен лидер в индустриалната автоматизация, е разработен с цел да улесни настройката и програмирането на роботи. Този софтуер може да работи както на конвенционални компютри и лаптопи, така и на смарт устройства като таблети или смартфони. Той се характеризира с интерфейс, който предлага интуитивно опериране. Този тип програмиране може да се използва за всички роботи на FANUC.

 • Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Адара Инженеринг: Гледаме в бъдещето на ХВП – новата двойновинтова помпа GEA Hilge NOVATWIN ще е на пазара през 2020 г.

  Как да вършим повече работа с по-малко оборудване, когато се касае до различните производствени процеси? В търсене на отговор за този въпрос надникнахме в бъдещето, за да разберем какво предстои да се случи в техническо отношение в хранително-вкусовата промишленост през 2020 г., а за това ни помогнаха специалистите от Адара Инженеринг. От януари 2020 г. на пазара ще видим най-новата разработка на GEA и ITT Bornemann – двойновинтовата помпа GEA Hilge NOVATWIN.

 • Илва: Надеждни дозиращи решения за хранително-вкусовата промишленост с продуктите на SEKO

  Илва: Надеждни дозиращи решения за хранително-вкусовата промишленост с продуктите на SEKO

  Високите хигиенни изисквания, свързани с производството на храни и напитки, налагат използването на ефективни системи и химикали, гарантиращи цялостната дезинфекция в дългия и сложен процес. CIP процесите представляват почистване и хигиенизиране на обработваните площи с помощта на автоматизирани системи. Продуктовата гама от пенообразуватели, дозиращи помпи и контролно-измервателни уреди на италианския производител SEKO има отговор за всяко ХВП приложение.

 • SpaceCAD съвместно със Zoller ще внедрява нов софтуерен продукт за измерване и управление на режещи инструменти

  SpaceCAD съвместно със Zoller ще внедрява нов софтуерен продукт за измерване и управление на режещи инструменти

  В началото на октомври 2019 г., SpaceCAD стартира сътрудничество със световно доказаната компания Zoller, имащо за цел внедряване на софтуерното решение Zoller TMS в предприятия от българската индустрия. „Софтуерът работи съвместно с пресетерите на Zoller и позволява създаването на високоавтоматизирана среда за ефективно управление на всички процеси, свързани с режещия инструмент, в производства с CNC машини“, разказаха за Инженер.bg от SpaceCAD.

 • Вентех: Надеждно дозиране на химикали на разумна цена? Италианските помпи Doseuro са вашето решение

  Вентех: Надеждно дозиране на химикали на разумна цена? Италианските помпи Doseuro са вашето решение

  Дозирането на течни химикали е необходимо в почти всяка производствена област, както и във ВиК индустрията. При това този процес изисква прецизност и безопасност от най-високо ниво. Но как да изберем най-подходящото за нашата дейност оборудване при безкрайното разнообразие на пазара? Днес ви предлагаме едно от възможните решения, което идва от романтична Италия, но носи надеждността и качеството на доказан европейски бранд. Повече за дозиращите помпи Doseuro разказа инж. В. Тенев.

 • Iscar свърза иновативните високопроизводителни обработващи центри с инструментите на бъдещето

  Iscar свърза иновативните високопроизводителни обработващи центри с инструментите на бъдещето

  Съвременната индустрия се нуждае от бързи и ефективни решения за масово производство. Именно многошпинделните обработващи машини от последно поколение могат да посрещнат тези нужди. Чрез едновременната обработка на два до четири детайла те могат значително да увеличат производителността. В съответствие с това, световнодоказаният производител на металорежещи инструменти Iscar разработва иновативни решения специално за този вид оборудване.

 • Илва: Обхватът от приложения на помпите SEKO Duotek в индустрията е практически неограничен

  Илва: Обхватът от приложения на помпите SEKO Duotek в индустрията е практически неограничен

  Днес за пореден път ще обърнем внимание на помпеното оборудване, необходимо за специфични индустриални приложения, като с помощта на специалистите от фирма Илва ще разгледаме двойнодиафрагмената помпа с въздушно задвижване Duotek на утвърдения италиански производител SEKO. „Тази помпа се използва за разтоварване на солна киселина и трансфер на натриев хипохлорид и ферихлорид, както и в редица други сектори на индустрията“, коментира д-р ф.м.н. Илия Варзанов.

 • БР Техника: Bosch Rexroth отчита силен ръст на продажбите през 2018 г. във всички продуктови направления

  БР Техника: Bosch Rexroth отчита силен ръст на продажбите през 2018 г. във всички продуктови направления

  През 2018 г. Bosch Rexroth, водещ световен доставчик на технологии за задвижване и управление, реализира оборот от около 6.2 милиарда евро. Това означава, че компанията има растеж от 12.4% в сравнение с предходната година. „В края на 2018 г. постъпващите поръчки са били на стойност 6.7 млрд. евро - с 3.8% повече в сравнение с предходната отчетна година“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор на Bosch Rexroth за България.

 • Тех Индустри: Обработка, грижа и профилактика на повърхнини от неръждаема стомана с продукти на Pelox

  Тех Индустри: Обработка, грижа и профилактика на повърхнини от неръждаема стомана с продукти на Pelox

  Немската компания Pelox има над шестдесетгодишен опит в производството на продукти за байцване на неръждаема стомана. Тя извършва поддръжка както на закрити, така и на открити обекти и инсталации. С продуктите на Pelox лесно се постигат чисти и устойчиви на корозия повърхности. В зависимост от състава на неръждаемата стомана, преобладаващите външни условия на обекта или желания външен вид на повърхността, Pelox предлага оптималния продукт и решение за проблема.

 • БГ Роботи – специалистът в автоматизацията и интегрирането на промишлени роботи KUKA

  БГ Роботи – специалистът в автоматизацията и интегрирането на промишлени роботи KUKA

  Вече повече от 60 години промишлените роботи се използват в индустрията, като непрекъснато се развиват и навлизат във все повече области на съвременната промишленост. „Това са мултифункционални машини с автоматично програмно управление, които разполагат с три или повече програмируеми оси. Нашата фирма внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба“, съобщиха за Инженер.bg от БГ Роботи (Витто ООД).

Още от Машини, мех. системи