Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Вентех: Надеждно дозиране на химикали на разумна цена? Италианските помпи Doseuro са вашето решение

  Вентех: Надеждно дозиране на химикали на разумна цена? Италианските помпи Doseuro са вашето решение

  Дозирането на течни химикали е необходимо в почти всяка производствена област, както и във ВиК индустрията. При това този процес изисква прецизност и безопасност от най-високо ниво. Но как да изберем най-подходящото за нашата дейност оборудване при безкрайното разнообразие на пазара? Днес ви предлагаме едно от възможните решения, което идва от романтична Италия, но носи надеждността и качеството на доказан европейски бранд. Повече за дозиращите помпи Doseuro разказа инж. В. Тенев.

 • Iscar свърза иновативните високопроизводителни обработващи центри с инструментите на бъдещето

  Iscar свърза иновативните високопроизводителни обработващи центри с инструментите на бъдещето

  Съвременната индустрия се нуждае от бързи и ефективни решения за масово производство. Именно многошпинделните обработващи машини от последно поколение могат да посрещнат тези нужди. Чрез едновременната обработка на два до четири детайла те могат значително да увеличат производителността. В съответствие с това, световнодоказаният производител на металорежещи инструменти Iscar разработва иновативни решения специално за този вид оборудване.

 • Илва: Обхватът от приложения на помпите SEKO Duotek в индустрията е практически неограничен

  Илва: Обхватът от приложения на помпите SEKO Duotek в индустрията е практически неограничен

  Днес за пореден път ще обърнем внимание на помпеното оборудване, необходимо за специфични индустриални приложения, като с помощта на специалистите от фирма Илва ще разгледаме двойнодиафрагмената помпа с въздушно задвижване Duotek на утвърдения италиански производител SEKO. „Тази помпа се използва за разтоварване на солна киселина и трансфер на натриев хипохлорид и ферихлорид, както и в редица други сектори на индустрията“, коментира д-р ф.м.н. Илия Варзанов.

 • БР Техника: Bosch Rexroth отчита силен ръст на продажбите през 2018 г. във всички продуктови направления

  БР Техника: Bosch Rexroth отчита силен ръст на продажбите през 2018 г. във всички продуктови направления

  През 2018 г. Bosch Rexroth, водещ световен доставчик на технологии за задвижване и управление, реализира оборот от около 6.2 милиарда евро. Това означава, че компанията има растеж от 12.4% в сравнение с предходната година. „В края на 2018 г. постъпващите поръчки са били на стойност 6.7 млрд. евро - с 3.8% повече в сравнение с предходната отчетна година“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор на Bosch Rexroth за България.

 • Тех Индустри: Обработка, грижа и профилактика на повърхнини от неръждаема стомана с продукти на Pelox

  Тех Индустри: Обработка, грижа и профилактика на повърхнини от неръждаема стомана с продукти на Pelox

  Немската компания Pelox има над шестдесетгодишен опит в производството на продукти за байцване на неръждаема стомана. Тя извършва поддръжка както на закрити, така и на открити обекти и инсталации. С продуктите на Pelox лесно се постигат чисти и устойчиви на корозия повърхности. В зависимост от състава на неръждаемата стомана, преобладаващите външни условия на обекта или желания външен вид на повърхността, Pelox предлага оптималния продукт и решение за проблема.

 • БГ Роботи – специалистът в автоматизацията и интегрирането на промишлени роботи KUKA

  БГ Роботи – специалистът в автоматизацията и интегрирането на промишлени роботи KUKA

  Вече повече от 60 години промишлените роботи се използват в индустрията, като непрекъснато се развиват и навлизат във все повече области на съвременната промишленост. „Това са мултифункционални машини с автоматично програмно управление, които разполагат с три или повече програмируеми оси. Нашата фирма внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба“, съобщиха за Инженер.bg от БГ Роботи (Витто ООД).

 • От изящната стрелка в ръчните часовници до лопатката на турбината в самолета – това са лазерните технологии на Trumpf

  От изящната стрелка в ръчните часовници до лопатката на турбината в самолета – това са лазерните технологии на Trumpf

  На международното изложение MachTech & InnoTech Expo 2019 Трумпф България присъства не с един, а с цели два щанда. В центъра на вниманието на посетителите бе хитовият TruLaser 5030, чиято световна премиера се състоя през 2018 г. в Хановер, Германия, по време на Blech Expo. Най-високопроизводителната машина в малък формат TruPrint 1000, която предлага всички предимства на адитивното производство, също не остана незабелязана. Вижте какво още демонстрираха от фирмата.

 • Schaeffler: Индукционните уреди със средночестотна технология – нова епоха в термичния монтаж и демонтаж

  Schaeffler: Индукционните уреди със средночестотна технология – нова епоха в термичния монтаж и демонтаж

  В края на март т.г. Шефлер България проведе редица демонстрации в големи български предприятия на уреда за индукционно нагряване със средночестотна технология FAG Generator 40-2. Водещ на демонстрациите беше г-н Грюнбауер от централата на Schaeffler в Германия. „Нагряването със средночестотна технология е подходящо за всички видове приложения, в които се изисква бързо нагряване на електропроводими ротационни детайли“, съобщиха от компанията.

 • Содибул: Предимства на нишковата електроерозийна машина ALC400G на Sodick

  Содибул: Предимства на нишковата електроерозийна машина ALC400G на Sodick

  Прецизната нишкова ерозийна машина ALC400G е модел от новата серия линейни електроерозийни машини ALC на Sodick. „Цифровите иновации в технологията на генераторите за ALC машини увеличиха скоростта на рязане и подобриха прецизността и финишната обработка. Новите отличителни характеристики като компактният напълно затворен корпус, ЦПУ със SPW контролер от ново поколение за интелигентния импулсен генератор Smart Pulse Generator и други използвани технологии значително увеличаха производителността на този тип машини“, съобщиха от Содибул.

 • Джи Ойл Експерт представя Chipvac 400 – патентована индустриална филтрираща система за прах, течни и твърди материали

  Джи Ойл Експерт представя Chipvac 400 – патентована индустриална филтрираща система за прах, течни и твърди материали

  Лесно е да се създаде мощна вакуумна филтрираща машина, но не е толкова просто тя да бъде устойчива на всякакви видове материали, както и да не пречи в производствена среда. Италианската компания DU-PUY проектира и сглобява всичките си промишлени филтриращи машини, прахоуловители, инсталации и транспортьори в Италия и използва само най-добрите и качествени материали. Един от най-търсените модели на DU-PUY е Chipvac 400.

Още от Машини, мех. системи