Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Индуматик: Ефективно подаване и позициониране на крепежни елементи с инструменти за упражняване на натиск

  Индуматик: Ефективно подаване и позициониране на крепежни елементи с инструменти за упражняване на натиск

  Ако някога сте поставяли предпазна капачка или щифт в пробит отвор, знаете на какъв натиск е подложен палецът ви. Това може да бъде много болезнено, особено ако операцията се повтаря многократно. В промишлените производства има много операции, при които работниците трябва ръчно да притискат съединяваните елементи. Това може да се повтаря стотици пъти в рамките на един работен ден. Например в автомобилното производство, по-голямата част от вътрешната облицовка се монтира чрез клипсове.

 • Ники Ротор Авиейшън: „Двигателят е сърцето на един самолет, но пилотът е неговата душа”

  Ники Ротор Авиейшън: „Двигателят е сърцето на един самолет, но пилотът е неговата душа”

  Компанията Ники Ротор Авиейшън, създала първия двуместен жирокоптер в България, е основана през 2010 г. Предмет на нейната дейност е производството на летателни средства, тип автожири. Това са ултралеки летателни апарати, съчетаващи в себе си предимствата на самолет и хеликоптер, които освен за развлечение и спорт имат и чисто практическо приложение, благодарение на икономичната си, надеждна и безопасна експлоатация.

 • Прецизна 3D лазерна машина за заваряване TruLaser Cell 3000 за пръв път представи у нас Трумпф България

  Прецизна 3D лазерна машина за заваряване TruLaser Cell 3000 за пръв път представи у нас Трумпф България

  Утвърдената у нас компания Трумпф България обяви пазарния дебют на компактна и прецизна 3D лазерна машина за заваряване на Trumpf – TruLaser Cell 3000 по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „За първи път представяме в България този уникален модел. TruLaser Cell 3000 е универсална 5-осна лазерна машина, която позволява както двуизмерно, така и триизмерно заваряване и рязане“, обясни за Инженер.bg екипът на Трумпф България.

 • РАИС: Осигуряването на гаранционен и извънгаранционен сервиз е наше конкурентно предимство

  РАИС: Осигуряването на гаранционен и извънгаранционен сервиз е наше конкурентно предимство

  Българското машиностроително предприятие РАИС е сред водещите имена у нас в областта на машиностроенето. Производствената листа на компанията обхваща богат набор от машини, които се характеризират със стабилност, високо качество и сигурност. „Удовлетвореността на клиента е наша основна цел, затова се ангажираме не само с предлагане и внедряване на висококачествено оборудване, но и с осигуряване на гаранционен и извънгаранционен сервиз”, коментираха от РАИС.

 • 100% контрол на качеството при доставките на материали във всяко производство с доказаните услуги на Инвенио РК

  100% контрол на качеството при доставките на материали във всяко производство с доказаните услуги на Инвенио РК

  Фирма Инвенио РК, част от международната инженерингова група Invenio, е специализирана в повишаване качеството на услугите и продуктите в индустрията, включително в сферата на автомобилната, машиностроителната и електронната промишлености. Основно направление в дейността на дружеството е пълно съдействие на клиентите с цел подобряване и развитие на качеството на доставките.

 • Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  Kostal – световната икона на автомобилостроенето с над 100-годишна история

  Един от най-изявените производители на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия, извоювал заслужена позиция на глобален пазарен лидер, е групата Kostal. Създадена през 1912 г. в немския град Люденшайд, тя стартира своята дейност като независимо семейно предприятие. Ръководството на международната компания и до днес има седалище в този град, в който е основана от Леополд Костал, родом от Мнихово Храдище, Чехия.

 • Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  Безпроблемно пробиване на отвори в трегери със свредлата Cham-Iq-Drill и Sumocham-Iq на Iscar

  Стоманените трегери (греди) са често използван конструктивен елемент в строителството. Тяхното свързване в обща конструкция обикновено се осъществява посредством заваряване или чрез използването на болтове или нитове, което изисква наличието на отвори в гредите. „За пробиването на отвори в подобни елементи се използват специални пробивни машини, спецификата на работа на които поставя сериозни изисквания към използваните пробивни инструменти.

 • КМС Инженеринг предлага производство на монтажни, технологични и опаковащи машини по задание на клиента

  КМС Инженеринг предлага производство на монтажни, технологични и опаковащи машини по задание на клиента

  Производството на машини и линии, съоръжения и нестандартно оборудване е едно от главните направления в дейността на КМС Инженеринг. „Екипът ни извършва конструиране, проектиране, изработване и внедряване на машини по задание на клиентите, с цел автоматизиране на различни процеси от производството“, информираха за Инженер.bg от компанията. КМС Инженеринг притежава дългогодишен опит в разработването на три основни типа оборудване: монтажни, технологични и опаковащи машини.

 • Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Fanuc: „Роботизацията освобождава човешките ръце, но е храна за човешкия ум“

  Скъпи читатели, живеем в преломни от гледна точка на установените методи и начини на производство времена. Разработките на изкуствения интелект, роботизацията, IoT и съвременните представи за фабриката на бъдещето преобръщат с главата надолу затвърждавани с години практики и проправят пътя към техниката на бъдещето. Затова и Инженер.bg съвсем скоро ще стартира своя нов проект: ДигиталнаИндустрия.bg. Вървейки с бързи крачки към него, с настоящата статия ще ви разкажем повече за една от компаниите-еталони в световното развитие – Fanuc.

 • Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Адара Инженеринг: Специално създадени за високи хигиенни изисквания, GEA Hilge Durietta вече са част от нашето портфолио

  Поредното висококачествено предложение, с което българската компания Адара Инженеринг разшири портфолиото си, са центробежните помпи GEA Hilge Durietta. „Надеждни и компактни, помпите от серия Durietta са част от интелигентната линия продукти на GEA. Утвърдена като международен производител и доставчик на решения за оборудване за различни индустрии, компанията е най-новият ни партньор“, заявиха за Инженер.bg от доказаното търговско и инженерингово дружество.

Още от Машини, мех. системи