Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

 • АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  АББ България: „Колаборативният робот YuMi отключи огромен потенциал за автоматизация в индустрията”

  Запознайте се с YuMi – първият в света колаборативен робот с две ръце, разработка на водещата компания в областта на енергоснабдяването и автоматизацията ABB Group. „Роботът е резултат от дълги години изследвания и ще промени начина, по който хората и роботите си взаимодействат. YuMi е ключов елемент от нашата стратегия „Интернет на нещата, услугите и хората“, чрез която ще създаваме бъдещето на автоматизацията“, споделиха пред Инженер.bg от дъщерното дружество на ABB у нас.

 • Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  Адара Инженеринг: GEA Hilge MAXA са проектирани за работа с течности с високо съдържание на твърди частици

  От януари 2017 г. българското търговско дружество Адара Инженеринг е официален партньор на немския производител на оборудване за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост GEA. Компанията предлага богат набор от машини и цялостни технологични решения, като част от асортимента ѝ са специалните индустриални помпи с бранда Hilge. Едно от предложенията на GEA е Hilge MAXA – едностъпална центробежна помпа, подходяща за тежки индустриални приложения.

 • Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Системи за онлайн мониторинг Vibro Health+ на Ансисофт предотвратяват аварии при ротационно оборудване

  Функционирането на голяма част от експлоатационното ротационно оборудване често е свързано с генерирането на нежелани вибрации. Те оказват негативно влияние и могат да доведат до бързо износване, откази и повреди. „За да се избегне това, е необходимо постоянно следене на вибрациите и определяне състоянието на машините с известяване при възникнали проблеми. Благодарение на системите за онлайн мониторинг с марка Vibro Health+ това е напълно възможно“, информираха от Ансисофт.

 • Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Инж. Керанов: „Работата в Киттнер ми помага да израствам като професионалист“

  Утвърденият лидер в областта на машиностроенето Киттнер Анлаген унд Машиненбау е компания с дългогодишна, богата история и с многобройни доволни клиенти. През последните 20 години фирмата разработва първокласни и висококачествени технологични проекти за различни индустрии от целия свят, а зад всичко това стои екип от висококвалифицирани и опитни специалисти. В днешния материал ще ви запознаем с един от тях – Иван Керанов, инженер-конструктор в Киттнер, който сподели пред Инженер.bg какво да е си част от такъв екип и от такава компания.

 • Джи Ойл Експерт: Химически диспенсърни системи EvoClean от Hydro System за висока ефективност и екологосъобразност

  Джи Ойл Експерт: Химически диспенсърни системи EvoClean от Hydro System за висока ефективност и екологосъобразност

  Утвърдената българска фирма Джи Ойл Експерт ЕООД е партньор за България на Hydro Systems – производител на специални съоръжения за пране и миене под налягане с над четвъртвековна история. Специално за Инженер.bg от двете компании коментираха как информираният избор на химически диспенсър може да донесе ползи за околната среда, при това без да се налага компромис по отношение на ефективността, безопасността и качеството на почистване. И как всъщност не може да имате едното без другото.

 • Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Саксия, чашка за кафе, детско столче, кофа, кранче за чешма, разклонител, кутия за документи и още стотици хиляди изделия от пластмаса за бита и индустрията – всички те се произвеждат на базата на съвременни високоефективни технологии, изискващи непрекъснато подобряване на оборудването. Именно такова оборудване в областта на вакуумните технологии – ефективно, разнообразно и персонализирано, според нуждите на клиента – предлага и немският производител на вакуумни решения Busch.

 • Новата платформа AVIATAR на Lufthansa Technik спомага за дигиталната трансформация на авиацията

  Новата платформа AVIATAR на Lufthansa Technik спомага за дигиталната трансформация на авиацията

  Глобалният лидер в областта на авиацията Lufthansa Technik пусна на пазара иновативна холистична платформа, носеща името AVIATAR. Тя предлага богато разнообразие от дигитални продукти и услуги за поддръжка, поправка и основен ремонт, комбинирайки множество уеб-базирани приложения, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас Луфтханза Техник София. AVIATAR ще направи реалност прогнозирането в реално време на възможностите за повреда на отделните компоненти.

 • Помпен офис: Диафрагмените индустриални помпи Phoenix на Fluimac работят и със силно агресивни флуиди

  Помпен офис: Диафрагмените индустриални помпи Phoenix на Fluimac работят и със силно агресивни флуиди

  Утвърденият доставчик на помпи и помпено оборудване Помпен офис неотдавна включи в портфолиото си продукти на италианския производител Fluimac, като по този начин разшири предлаганата гама с пневматични диафрагмени помпи за индустрията. „Стандартната серия Phoenix, както и взривозащитената версия Phoenix Atex, са подходящо решение за работа с широк набор от флуиди, тъй като са изработени от различни материали със специфични характеристики”, поясниха от българската компания.

 • Лазатек: „Партньорството ни със SMEC осигурява на пазара у нас машини с високо качество на много добра цена“

  Лазатек: „Партньорството ни със SMEC осигурява на пазара у нас машини с високо качество на много добра цена“

  Южнокорейската компания за металообработващи машини и центри SMEC е създадена като Samsung Heavy Industry през 1988 г., когато се отделя от Samsung Techwin. Компанията произвежда многоцелеви металообработващи машини с ЦПУ, полупроводниково оборудване и роботизирана техника вече повече от 25 години. Тя разполага с внедрена система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта ISO9001, а всички нейни изделия са с CE маркировка.

 • Бибус: Проектирайте оптималното работно място за производството ви с онлайн конфигураторите на ITEM

  Бибус: Проектирайте оптималното работно място за производството ви с онлайн конфигураторите на ITEM

  ITEM е утвърден производител на интелигентни решения в полза на индустрията, сред които алуминиеви профили, решения за организация на работното място, работни маси и други системи. „И тъй като от ITEM традиционно залагат на индивидуализирания подход спрямо потребителя и ценят времето на своите клиенти, предоставят на тяхното внимание уникални онлайн продуктови конфигуратори за най-популярните си линии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, партньор на ITEM у нас.

Още от Машини, мех. системи