Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Помпен офис започва да предлага индустриални помпи с широко приложение на Fluimac у нас

  Помпен офис започва да предлага индустриални помпи с широко приложение на Fluimac у нас

  Българската фирма Помпен офис, водеща в доставката на помпи и помпено оборудване, разшири продуктовото си портфолио с нов бранд помпи с индустриално приложение - Fluimac. „Включихме продуктите на италианския производител в нашия асортимент, за да отговорим на нуждите на индустриите, използващи флуиди, от висококачествена, разнообразна и надеждна апаратура”, съобщиха за Инженер.bg от българската компания. Помпен офис ще предлага продукти от сериите Phoenix и помпени аксесоари.

 • Kittner Anlagen- und Maschinenbau – немската компания, която избра България за своя централа

  Kittner Anlagen- und Maschinenbau – немската компания, която избра България за своя централа

  Kittner Anlagen- und Maschinenbau е немска компания с над двадесетгодишна история. Седалището на фирмата е в с. Калояново, Пловдив, където се намира и нейната голяма производствена база. „Нашата компания разработва висококачествени технологични проекти за различни промишлени обекти в целия свят. Ние доставяме оборудване изцяло от неръждаема стомана за хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната индустрия", информираха от Kittner.

 • Подемкран: В дивизия „Индустриални кранове“ произвеждаме машини по европейски стандарт за България и региона

  Подемкран: В дивизия „Индустриални кранове“ произвеждаме машини по европейски стандарт за България и региона

  Утвърденият българския производител Подемкран разшири своите услуги в сферата на крановата индустрия, създавайки дивизия „Индустриални кранове“, действаща на територията на България и Балканския регион, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „По този начин предлагаме на нашите клиенти пълен пакет оборудване и поддръжка за цялата подемна индустрия“, коментираха от Подемкран. Индустриалните крановете се предлагат в две технологични направления – едногредови и двугредови.

 • Адара Инженеринг обяви партньорството си с немския производител и доставчик на технологични решения GЕА

  Адара Инженеринг обяви партньорството си с немския производител и доставчик на технологични решения GЕА

  От началото на тази година Адара Инженеринг ЕООД, утвърден български доставчик на помпи и помпени системи, си партнира с немската компания GEA, специализирана в производството на машини и оборудване за хранително-вкусовата, фармацевтичната и други промишлености. „Ще фокусираме новото ни сътрудничество в предлагането и развитието на търговската мрежа на помпи с марката Hilge, собственост на GEA“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • Антем: Първата система за лазерно центриране с облачна интеграция Rotalign touch на Prüftechnik

  Антем: Първата система за лазерно центриране с облачна интеграция Rotalign touch на Prüftechnik

  Rotalign touch е първата в света система за лазерно центриране на валове със сензорен екран и облачно съхранение на данните чрез интегрирана мобилна връзка. „Устройството на немската компания Prüftechnik напълно променя представата за процеса на центриране на валове. Триизмерната анимация, сензорният екран и съветникът по настройката правят процеса толкова лесен, колкото е използването на таблет и смартфон“, информираха за Инженер.bg от фирма Антем.

 • С FAG-Velomatic автоматично сменяте скоростите, превръщайки карането на велосипед в още по-голямо удоволствие

  С FAG-Velomatic автоматично сменяте скоростите, превръщайки карането на велосипед в още по-голямо удоволствие

  Представете си, че велосипедът ви може автоматично да се регулира спрямо велосипедиста и условията на каране. Това би осигурило по-голяма безопасност, повече динамика, както и по-голям комфорт чрез индивидуални, адаптивни, „умни“ технологии. От Schaeffler Group не просто си го представят – компанията работи върху превръщането на велосипеда в интелигентно, безопасно средство за придвижване. Повече за иновацията бихте могли да прочетете в настоящия материал.

 • Обработете стружките с решенията на новия партньор на Джи Ойл Експерт – компанията Lanner

  Обработете стружките с решенията на новия партньор на Джи Ойл Експерт – компанията Lanner

  Българската търговска компания Джи Ойл Експерт, специализирана в дистрибуцията на продукти и технически решения в областта на металообработката, обяви свое ново бизнес партньорство. Компанията е официален представител и оторизиран дистрибутор за България на редица световно утвърдени производители, а сега до тях се нарежда и името на немската компания Lanner. Кои са Lanner и с какво се занимават за Инженер.bg разказват от Джи Ойл Експерт.

 • Активити Аутомейшън: Машини за високоефективно плазмено рязане с хибридна технология Plasmajet от Waterjet

  Активити Аутомейшън: Машини за високоефективно плазмено рязане с хибридна технология Plasmajet от Waterjet

  Технологиите за плазмено рязане намират широко приложение в съвременната индустрия. Плазменото рязане е сред най-високоефективните методи за рязане както на метални, така и на неметални материали. Италианската компания Waterjet Corporation е специализирана в разработването на високоефективни решения и технологии за рязане. За възможностите на серията машини Plasmajet за Инженер.bg разказват от българската компания Активити Аутомейшън, която предлага решенията на Waterjet у нас.

 • Стругове и центри на Samsung Machine Tools предлага у нас фирма Лазатек

  Стругове и центри на Samsung Machine Tools предлага у нас фирма Лазатек

  Утвърдената българска компания, развиваща дейност в сферата на металорежещите машини – Лазатек, обяви за Инженер.bg партньорството си с индустриалния лидер SMEC - Samsung Machine Tools. „В рамките на международния форум EMO 2015 в Милано за първи път имахме възможността да видим на живо струговете и центрите с ЦПУ, предлагани от световния производител Samsung. Нашите инженери останаха очаровани от високото качество и прецизността на тези машини“, разказаха от българското дружество.

 • Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  След успешни преговори с унгарското дружество Spraylab, фирма Индуматик сключи договор за изключително представителство на компанията в България, давайки й възможност да предлага пълната гама от индустриални дюзи на италианския производител PNR Italy. „С дюзите на PNR разширихме нашата продуктова гама в областта на флуидната техника. Висококачествените продукти осигуряват висока степен на защита, дори при продължително транспортиране в неблагоприятни условия", обявиха от Индуматик.

Още от Машини, мех. системи