Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Адара Инженеринг: Вакуумно оборудване на Busch, специално разработено за процесите на обработка на пластмаса

  Саксия, чашка за кафе, детско столче, кофа, кранче за чешма, разклонител, кутия за документи и още стотици хиляди изделия от пластмаса за бита и индустрията – всички те се произвеждат на базата на съвременни високоефективни технологии, изискващи непрекъснато подобряване на оборудването. Именно такова оборудване в областта на вакуумните технологии – ефективно, разнообразно и персонализирано, според нуждите на клиента – предлага и немският производител на вакуумни решения Busch.

 • Новата платформа AVIATAR на Lufthansa Technik спомага за дигиталната трансформация на авиацията

  Новата платформа AVIATAR на Lufthansa Technik спомага за дигиталната трансформация на авиацията

  Глобалният лидер в областта на авиацията Lufthansa Technik пусна на пазара иновативна холистична платформа, носеща името AVIATAR. Тя предлага богато разнообразие от дигитални продукти и услуги за поддръжка, поправка и основен ремонт, комбинирайки множество уеб-базирани приложения, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас Луфтханза Техник София. AVIATAR ще направи реалност прогнозирането в реално време на възможностите за повреда на отделните компоненти.

 • Помпен офис: Диафрагмените индустриални помпи Phoenix на Fluimac работят и със силно агресивни флуиди

  Помпен офис: Диафрагмените индустриални помпи Phoenix на Fluimac работят и със силно агресивни флуиди

  Утвърденият доставчик на помпи и помпено оборудване Помпен офис неотдавна включи в портфолиото си продукти на италианския производител Fluimac, като по този начин разшири предлаганата гама с пневматични диафрагмени помпи за индустрията. „Стандартната серия Phoenix, както и взривозащитената версия Phoenix Atex, са подходящо решение за работа с широк набор от флуиди, тъй като са изработени от различни материали със специфични характеристики”, поясниха от българската компания.

 • Лазатек: „Партньорството ни със SMEC осигурява на пазара у нас машини с високо качество на много добра цена“

  Лазатек: „Партньорството ни със SMEC осигурява на пазара у нас машини с високо качество на много добра цена“

  Южнокорейската компания за металообработващи машини и центри SMEC е създадена като Samsung Heavy Industry през 1988 г., когато се отделя от Samsung Techwin. Компанията произвежда многоцелеви металообработващи машини с ЦПУ, полупроводниково оборудване и роботизирана техника вече повече от 25 години. Тя разполага с внедрена система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта ISO9001, а всички нейни изделия са с CE маркировка.

 • Бибус: Проектирайте оптималното работно място за производството ви с онлайн конфигураторите на ITEM

  Бибус: Проектирайте оптималното работно място за производството ви с онлайн конфигураторите на ITEM

  ITEM е утвърден производител на интелигентни решения в полза на индустрията, сред които алуминиеви профили, решения за организация на работното място, работни маси и други системи. „И тъй като от ITEM традиционно залагат на индивидуализирания подход спрямо потребителя и ценят времето на своите клиенти, предоставят на тяхното внимание уникални онлайн продуктови конфигуратори за най-популярните си линии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България, партньор на ITEM у нас.

 • Помпен офис започва да предлага индустриални помпи с широко приложение на Fluimac у нас

  Помпен офис започва да предлага индустриални помпи с широко приложение на Fluimac у нас

  Българската фирма Помпен офис, водеща в доставката на помпи и помпено оборудване, разшири продуктовото си портфолио с нов бранд помпи с индустриално приложение - Fluimac. „Включихме продуктите на италианския производител в нашия асортимент, за да отговорим на нуждите на индустриите, използващи флуиди, от висококачествена, разнообразна и надеждна апаратура”, съобщиха за Инженер.bg от българската компания. Помпен офис ще предлага продукти от сериите Phoenix и помпени аксесоари.

 • Kittner Anlagen- und Maschinenbau – немската компания, която избра България за своя централа

  Kittner Anlagen- und Maschinenbau – немската компания, която избра България за своя централа

  Kittner Anlagen- und Maschinenbau е немска компания с над двадесетгодишна история. Седалището на фирмата е в с. Калояново, Пловдив, където се намира и нейната голяма производствена база. „Нашата компания разработва висококачествени технологични проекти за различни промишлени обекти в целия свят. Ние доставяме оборудване изцяло от неръждаема стомана за хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната индустрия", информираха от Kittner.

 • Подемкран: В дивизия „Индустриални кранове“ произвеждаме машини по европейски стандарт за България и региона

  Подемкран: В дивизия „Индустриални кранове“ произвеждаме машини по европейски стандарт за България и региона

  Утвърденият българския производител Подемкран разшири своите услуги в сферата на крановата индустрия, създавайки дивизия „Индустриални кранове“, действаща на територията на България и Балканския регион, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „По този начин предлагаме на нашите клиенти пълен пакет оборудване и поддръжка за цялата подемна индустрия“, коментираха от Подемкран. Индустриалните крановете се предлагат в две технологични направления – едногредови и двугредови.

 • Адара Инженеринг обяви партньорството си с немския производител и доставчик на технологични решения GЕА

  Адара Инженеринг обяви партньорството си с немския производител и доставчик на технологични решения GЕА

  От началото на тази година Адара Инженеринг ЕООД, утвърден български доставчик на помпи и помпени системи, си партнира с немската компания GEA, специализирана в производството на машини и оборудване за хранително-вкусовата, фармацевтичната и други промишлености. „Ще фокусираме новото ни сътрудничество в предлагането и развитието на търговската мрежа на помпи с марката Hilge, собственост на GEA“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • Антем: Първата система за лазерно центриране с облачна интеграция Rotalign touch на Prüftechnik

  Антем: Първата система за лазерно центриране с облачна интеграция Rotalign touch на Prüftechnik

  Rotalign touch е първата в света система за лазерно центриране на валове със сензорен екран и облачно съхранение на данните чрез интегрирана мобилна връзка. „Устройството на немската компания Prüftechnik напълно променя представата за процеса на центриране на валове. Триизмерната анимация, сензорният екран и съветникът по настройката правят процеса толкова лесен, колкото е използването на таблет и смартфон“, информираха за Инженер.bg от фирма Антем.

Още от Машини, мех. системи