Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • С FAG-Velomatic автоматично сменяте скоростите, превръщайки карането на велосипед в още по-голямо удоволствие

  С FAG-Velomatic автоматично сменяте скоростите, превръщайки карането на велосипед в още по-голямо удоволствие

  Представете си, че велосипедът ви може автоматично да се регулира спрямо велосипедиста и условията на каране. Това би осигурило по-голяма безопасност, повече динамика, както и по-голям комфорт чрез индивидуални, адаптивни, „умни“ технологии. От Schaeffler Group не просто си го представят – компанията работи върху превръщането на велосипеда в интелигентно, безопасно средство за придвижване. Повече за иновацията бихте могли да прочетете в настоящия материал.

 • Обработете стружките с решенията на новия партньор на Джи Ойл Експерт – компанията Lanner

  Обработете стружките с решенията на новия партньор на Джи Ойл Експерт – компанията Lanner

  Българската търговска компания Джи Ойл Експерт, специализирана в дистрибуцията на продукти и технически решения в областта на металообработката, обяви свое ново бизнес партньорство. Компанията е официален представител и оторизиран дистрибутор за България на редица световно утвърдени производители, а сега до тях се нарежда и името на немската компания Lanner. Кои са Lanner и с какво се занимават за Инженер.bg разказват от Джи Ойл Експерт.

 • Активити Аутомейшън: Машини за високоефективно плазмено рязане с хибридна технология Plasmajet от Waterjet

  Активити Аутомейшън: Машини за високоефективно плазмено рязане с хибридна технология Plasmajet от Waterjet

  Технологиите за плазмено рязане намират широко приложение в съвременната индустрия. Плазменото рязане е сред най-високоефективните методи за рязане както на метални, така и на неметални материали. Италианската компания Waterjet Corporation е специализирана в разработването на високоефективни решения и технологии за рязане. За възможностите на серията машини Plasmajet за Инженер.bg разказват от българската компания Активити Аутомейшън, която предлага решенията на Waterjet у нас.

 • Стругове и центри на Samsung Machine Tools предлага у нас фирма Лазатек

  Стругове и центри на Samsung Machine Tools предлага у нас фирма Лазатек

  Утвърдената българска компания, развиваща дейност в сферата на металорежещите машини – Лазатек, обяви за Инженер.bg партньорството си с индустриалния лидер SMEC - Samsung Machine Tools. „В рамките на международния форум EMO 2015 в Милано за първи път имахме възможността да видим на живо струговете и центрите с ЦПУ, предлагани от световния производител Samsung. Нашите инженери останаха очаровани от високото качество и прецизността на тези машини“, разказаха от българското дружество.

 • Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  След успешни преговори с унгарското дружество Spraylab, фирма Индуматик сключи договор за изключително представителство на компанията в България, давайки й възможност да предлага пълната гама от индустриални дюзи на италианския производител PNR Italy. „С дюзите на PNR разширихме нашата продуктова гама в областта на флуидната техника. Висококачествените продукти осигуряват висока степен на защита, дори при продължително транспортиране в неблагоприятни условия", обявиха от Индуматик.

 • Напълно автоматично балансиране на инструменти серийно производство с Distectool от Schenck RoTec

  Напълно автоматично балансиране на инструменти серийно производство с Distectool от Schenck RoTec

  Немската компания Schenck RoTec, част от структурата на концерна Dürr AG, е утвърден производител на машини за балансиране на ротори и агрегати. „Машините на Schenck RoTec балансират всякакъв тип детайли от 5 до 1000 kg: маховици, електродвигатели, телфери, турбини, турбокомпресори, вентилатори, работни колела, валове и др. Сред най-новите разработки на компанията е Distectool – напълно автоматизирано вертикално съоръжение за балансиране на инструменти", съобщиха от фирма Антем.

 • Джи Ойл Експерт: Биологични ръкавици Travabon предпазват ръцете от петролни и водонеразтворими продукти

  Джи Ойл Експерт: Биологични ръкавици Travabon предпазват ръцете от петролни и водонеразтворими продукти

  Джи Ойл Експерт е българска компания, специализирана в дистрибуцията на продукти за индустриалния сектор и по-специално металообработката. Фирмата предлага на българския пазар серията продукти за възстановявaне, защита, измиване и дезинфекция на кожата Skin Care на американския бранд Stoko. От Джи Ойл Експерт разказаха специално за Инженер.bg за своя иновативен продукт, разработен да предпазва кожата на ръцете при работа с водонеразтворими продукти – Travabon.

 • Отрикс: Супертвърди режещи пластини за струговане с вложки от кубичен борен нитрид или изкуствени диаманти от ZCC-CT Europe

  Отрикс: Супертвърди режещи пластини за струговане с вложки от кубичен борен нитрид или изкуствени диаманти от ZCC-CT Europe

  Утвърдената българска компания Отрикс предлага у нас инструменти за механична обработка на материали от големи и доказани глобални производители. Сред новите продукти на фирмата са супертвърди сменяеми режещи пластини за струговане с вложки от PCBN или PCD на водещия глобален доставчик на инструменти за механична обработка на метали Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT).

 • СолТех: Новости, свързани с индустриалното производство, ще разглежда Hoffmann Group в собствен видео канал

  СолТех: Новости, свързани с индустриалното производство, ще разглежда Hoffmann Group в собствен видео канал

  Водещият европейски производител на висококачествени инструменти Hoffmann Group създаде свой собствен онлайн канал – Hoffmann Group TV, обявиха за Инженер.bg от фирма СолТех, официален представител за България на компанията. „Чрез новата платформа Hoffmann ще информира своите партньори, потребители и почитатели за актуални въпроси, продукти и услуги, свързани с модерното индустриално производство“, уточниха от българското дружество.

 • Пълна гама специализирани помпи от композит на Argal предлага у нас Адара Инженеринг

  Пълна гама специализирани помпи от композит на Argal предлага у нас Адара Инженеринг

  Утвърденият български доставчик на помпи и помпени системи Адара Инженеринг представя на вниманието на своите партньори и клиенти специализираните помпи на доказания италианския производител Argal. Помпените агрегати могат да бъдат оптимално решение поради високата устойчивост на термопластичните материали, от които са изработени, към агресивни химически въздействия, както и заради приемливите цени в сравнение със скъпоструващи други модели.

Още от Машини, мех. системи