Пазарни акценти / Прегледи

 • Богата гама тензодатчици на Vishay Precision Group от Мари-Бентц

  Богата гама тензодатчици на Vishay Precision Group от Мари-Бентц

  Тензодатчиците с основание се определят като сърцето на всяка теглоизмервателна система. Проектирани, така че да могат да отчитат сила или тегло, дори и при различни неблагоприятни условия, тези датчици осигуряват много висока точност на измерване. „Тензодатчиците са не само най-съществената част от електронните теглоизмервателни системи, но и най-уязвимата”, коментират за Инженер.bg от фирма Мари-Бенц, утвърден доставчик на системи за измерване на тегло от водещи производители в областта.

 • PrecisionDesk - ново безплатно приложение на Schaeffler за супер прецизни лагери

  PrecisionDesk - ново безплатно приложение на Schaeffler за супер прецизни лагери

  Световно признатият производител на лагери и лагерни системи Schaeffler разработи ново безплатно приложение „PrecisionDesk“, включващо услуги, които са свързани с предлаганите от компанията супер прецизни търкалящи и линейни лагери, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България. „Приложение може да се използва от мобилни устройства с Android, iOS и Windows, и подпомага техниците и инженерите при избора на лагери и монтирането им“, поясниха от Шефлер България.

 • Адара Инженеринг с акцент върху сервизната си дейност на помпи Busch и Argal

  Адара Инженеринг с акцент върху сервизната си дейност на помпи Busch и Argal

  Утвърдената търговска и инженерингова фирма Адара Инженеринг наскоро разшири своя екип, назначавайки инж. Виктор Шейков на позицията ръководител сервиз, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Привличането на утвърден специалист като инж. Шейков е израз на желанието ни да акцентираме в развитието, разширяването и подобряването на предлаганите от нас сервизни услуги“, коментираха от Адара Инженеринг.

 • DMH NBR 307 - най-новото попълнение в гамата на DMH

  DMH NBR 307 - най-новото попълнение в гамата на DMH

  Водещата австрийска компания, специализирана в производството на машини и материали за изработка на уплътнения, DMH Dichtungs - und Maschinenhandel разработи нов материал DMH NBR 307, съобщиха за Инженер.bg от Ивиди Инженеринг, официален представител на DMH за България. „DMH NBR 307 предлага редица ползи за конструкторите, купувачите и за отговорниците по управление на качеството”, заявиха от фирмата.

 • Вакуум-помпи Busch - сигурност и ефективност при производството на керамика

  Вакуум-помпи Busch - сигурност и ефективност при производството на керамика

  Дегазирането е един от основните етапи при производството на керамика. Този процес гарантира достигането на оптимално качество на изделията, а целта е да се отстранят въздушните мехури. За решаването на този проблем, в керамичната промишленост, а и не само, широко използвани са вакуум-помпите. Сред водещите производителите в разработването и предлагането на подобни помпи и системи е немската компания Busch, чийто официален представител за България е Адара Инженеринг.

 • Металдетектори АРЕХ 100 на Thermo Scientific отделят нежеланите метални замърсявания

  Металдетектори АРЕХ 100 на Thermo Scientific отделят нежеланите метални замърсявания

  Тръбопроводните металдетектори АРЕХ 100 на лидера в разработването на аналитична апаратура Thermo Scientific са предназначени за откриване и отделяне на всички видове метални нежелани замърсявания. „Металните детектори АРЕХ 100 откриват железен метал, нежелезен метал, немагнитна неръждаема стомана във всички течни, кашообразни и пастообразни продукти, които се транспортират през тръбопроводни системи”, коментираха от фирма Мултиинженеринг.

 • Атлас Техник: Манипулационни модули и задвижващи системи Afag с гарантирани 40 млн. работни цикъла

  Атлас Техник: Манипулационни модули и задвижващи системи Afag с гарантирани 40 млн. работни цикъла

  Преминавайки през производството на изделия за текстилното машиностроене и на компоненти за автоматизация за часовникарската промишленост, швейцарска компания Afag AG днес е утвърден в световен мащаб производител на захранващи и манипулиращи модули. „Afag е единственият производител, който гарантира 40 милиона производствени цикъла, или 2 години безотказна работа на своите модули”, коментираха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник.

 • Boge Kompressoren оцени високо работата на ЛД: „Едно признание, което задължава!”

  Boge Kompressoren оцени високо работата на ЛД: „Едно признание, което задължава!”

  Екипът на ЛД ООД получи специален сертификат за златен партньор за 2015 година от Boge Kompressoren Германия, за доказаната лоялност към марката и изразен висок професионализъм, съобщиха за Инженер.bg от ЛД. „Ние сме официален представител на Boge Kompressoren вече 20 години. За да можем да отговорим на високите изисквания на нашите клиенти, поддържаме на склад богат асортимент от компресори, оригинални резервни части и предлагаме оторизиран сервиз с 5 години гаранция”, коментираха от ЛД.

 • Фланци с вградени импулсни генератори на Flux-Gerate - иновативно решение за ексцентрикови помпи

  Фланци с вградени импулсни генератори на Flux-Gerate - иновативно решение за ексцентрикови помпи

  Утвърденият немски производител на помпи и помпено оборудване Flux-Gerate разработи присъединителни фланци с вградени импулсни генератори за своите серии ексцентрикови помпи. „Новата технология позволява надеждно и безконтактно измерване на дебита на транспортираните флуиди, което е от особена важност при производството на фармацевтични продукти, храни и козметика”, съобщиха от фирма Икома.

 • Нова грес за търкалящи лагери FAG Arcanol FOOD2 намалява триенето и консумацията на електроенергия

  Нова грес за търкалящи лагери FAG Arcanol FOOD2 намалява триенето и консумацията на електроенергия

  Компанията Schaeffler, водещ производител на лагери и лагерни греси, разработи нова сертифицирана грес за лагери с марката FAG Arcanol FOOD2, предназначена за хранително-вкусовата промишленост. Новата грес е регистрирана с категория H1 от Националния санитарен фонд (NSF) на САЩ. Arcanol FOOD2 гарантира намалено триене и запазва вискозитета си при ниски температури.

Още от Машини, мех. системи