Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  Като представител на Spraylab, Индуматик предлага индустриални дюзи на италианския производител PNR у нас

  След успешни преговори с унгарското дружество Spraylab, фирма Индуматик сключи договор за изключително представителство на компанията в България, давайки й възможност да предлага пълната гама от индустриални дюзи на италианския производител PNR Italy. „С дюзите на PNR разширихме нашата продуктова гама в областта на флуидната техника. Висококачествените продукти осигуряват висока степен на защита, дори при продължително транспортиране в неблагоприятни условия", обявиха от Индуматик.

 • Напълно автоматично балансиране на инструменти серийно производство с Distectool от Schenck RoTec

  Напълно автоматично балансиране на инструменти серийно производство с Distectool от Schenck RoTec

  Немската компания Schenck RoTec, част от структурата на концерна Dürr AG, е утвърден производител на машини за балансиране на ротори и агрегати. „Машините на Schenck RoTec балансират всякакъв тип детайли от 5 до 1000 kg: маховици, електродвигатели, телфери, турбини, турбокомпресори, вентилатори, работни колела, валове и др. Сред най-новите разработки на компанията е Distectool – напълно автоматизирано вертикално съоръжение за балансиране на инструменти", съобщиха от фирма Антем.

 • Джи Ойл Експерт: Биологични ръкавици Travabon предпазват ръцете от петролни и водонеразтворими продукти

  Джи Ойл Експерт: Биологични ръкавици Travabon предпазват ръцете от петролни и водонеразтворими продукти

  Джи Ойл Експерт е българска компания, специализирана в дистрибуцията на продукти за индустриалния сектор и по-специално металообработката. Фирмата предлага на българския пазар серията продукти за възстановявaне, защита, измиване и дезинфекция на кожата Skin Care на американския бранд Stoko. От Джи Ойл Експерт разказаха специално за Инженер.bg за своя иновативен продукт, разработен да предпазва кожата на ръцете при работа с водонеразтворими продукти – Travabon.

 • Отрикс: Супертвърди режещи пластини за струговане с вложки от кубичен борен нитрид или изкуствени диаманти от ZCC-CT Europe

  Отрикс: Супертвърди режещи пластини за струговане с вложки от кубичен борен нитрид или изкуствени диаманти от ZCC-CT Europe

  Утвърдената българска компания Отрикс предлага у нас инструменти за механична обработка на материали от големи и доказани глобални производители. Сред новите продукти на фирмата са супертвърди сменяеми режещи пластини за струговане с вложки от PCBN или PCD на водещия глобален доставчик на инструменти за механична обработка на метали Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT).

 • СолТех: Новости, свързани с индустриалното производство, ще разглежда Hoffmann Group в собствен видео канал

  СолТех: Новости, свързани с индустриалното производство, ще разглежда Hoffmann Group в собствен видео канал

  Водещият европейски производител на висококачествени инструменти Hoffmann Group създаде свой собствен онлайн канал – Hoffmann Group TV, обявиха за Инженер.bg от фирма СолТех, официален представител за България на компанията. „Чрез новата платформа Hoffmann ще информира своите партньори, потребители и почитатели за актуални въпроси, продукти и услуги, свързани с модерното индустриално производство“, уточниха от българското дружество.

 • Пълна гама специализирани помпи от композит на Argal предлага у нас Адара Инженеринг

  Пълна гама специализирани помпи от композит на Argal предлага у нас Адара Инженеринг

  Утвърденият български доставчик на помпи и помпени системи Адара Инженеринг представя на вниманието на своите партньори и клиенти специализираните помпи на доказания италианския производител Argal. Помпените агрегати могат да бъдат оптимално решение поради високата устойчивост на термопластичните материали, от които са изработени, към агресивни химически въздействия, както и заради приемливите цени в сравнение със скъпоструващи други модели.

 • Отрикс: Фрези Only One с покритие от стомана PM60 за пробиване във вибрационна среда

  Отрикс: Фрези Only One с покритие от стомана PM60 за пробиване във вибрационна среда

  Компанията YG-1 Cutting Tool разработи нови фрези с иновативно покритие от инструментална стомана PM60, споделиха за Инженер.bg от фирма Отрикс, която предлага продуктите на YG-1 Cutting Tools на българския пазар. Продуктът, наречен Only One, бе представен на вниманието на клиентите на утвърдения корейски производител на режещи инструменти по целия свят през юни 2016 г. Only One са оптимално решение за защита при проблеми с твърдосплавно пробиване във вибрационна среда.

 • Солтех: Siemens PLM, Nissan и Hewlett Packard разработиха първата мащабна платформа за конструиране на автомобили

  Солтех: Siemens PLM, Nissan и Hewlett Packard разработиха първата мащабна платформа за конструиране на автомобили

  Siemens PLM, Nissan и Hewlett Packard съвместно разработиха първата индустриална платформа за конструиране на превозни средства, която ще осигури на глобалните изследователски центрове на Nissan непрекъсната, високо-скоростна връзка с най-актуалната информация за развитие на превозни средства, съобщиха за Инженер.bg от фирма Солтех, която предлага софтуерните решения на Siemens PLM у нас.

 • Новите вакуум помпи и въздуходувки на Busch гарантират високи нива на вакуум и ефективна експлоатация

  Новите вакуум помпи и въздуходувки на Busch гарантират високи нива на вакуум и ефективна експлоатация

  Повече от 50 години немската фирма Busch, световен лидер в производството на вакуум помпи и системи, развива и усъвършенства своите ротационни лопаткови маслени помпи. „Днес моделите на Busch се отличават с изключителна ефективност и висока скорост на достигане на вакуумни нива, в съчетание с надеждна и здрава конструкция”, коментираха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг, официален представител на Busch за България.

 • CNC управленията на Siemens от серията Sinumerik 828 вече с по-голяма производителност и функционалност

  CNC управленията на Siemens от серията Sinumerik 828 вече с по-голяма производителност и функционалност

  Siemens разшири значително функционалността на своята фамилия управления Sinumerik 828 с нов хардуер и софтуер. „Тя включва системи с цифрово-програмно управление, които са разработени специално за управление на машини от среден клас за фрезоване и струговане. Компактните CNC управления вече са оборудвани с най-новата софтуерна версия 4.7 и с мощни процесори PPU 2xx.3”, съобщиха за Инженер.bg от Siemens.

Още от Машини, мех. системи