Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

SpaceCAD съвместно със Zoller ще внедрява нов софтуерен продукт за измерване и управление на режещи инструменти

25.10.2019 г.


В началото на октомври 2019 г., SpaceCAD стартира сътрудничество със световно доказаната компания Zoller, имащо за цел внедряване на софтуерното решение Zoller TMS в предприятия от българската индустрия. Платформата е предназначена за измерване и управление на режещи инструменти. „Софтуерът е предпочитано решение от големи предприятия. То работи съвместно с пресетерите на Zoller и позволява създаването на високоавтоматизирана среда за ефективно управление на всички процеси, свързани с режещия инструмент, в производства с CNC машини“, разказаха за Инженер.bg от SpaceCAD.


 

Лесно и удобно управление на данните за всеки режещ инструмент

 

Софтуерът Zoller TMS осигурява солидна основа за ефективно управление на производствения процес, създавайки ред и управлявайки отделните компоненти на режещия инструмент, карти за инструменти и техните настройки. Благодарение на списък с инструменти, чертежи и 3D модели, правилното сглобяване на инструмента се осъществява директно на работното място. „С него можете лесно да управлявате своите карти за настройка и да подготвите необходимите инструменти за следващата задача“, поясниха от SpaceCAD.

 

Интерфейси към CAM и симулационни системи

 

Zoller предлага интерфейси от решенията за управление на инструменти TMS до всички водещи CAM и симулационни системи, като осигурява:

 

- Подготовка за работа, свързана с производството;

- Последователност на процеса;

- По-кратки времена на работа;

- Производство без колизии на инструмента;

- Спестяване на време и разходи.

 

„Екранът на CAM интерфейсите е особено лесен за използване. CAM операторът лесно ще намери своята позната структура на инструментите в потребителския интерфейс на софтуера на Zoller“, допълниха от SpaceCAD.


 

Защо Zoller TMS е добър избор?

 

Софтуерното решение TMS поддържа „умни“ шкафове с максимална прозрачност. Правилното количество инструменти е винаги на разположение, благодарение на прозрачните складови наличности. Поръчката е максимално точна, а информацията е на една ръка разстояние, така че работникът винаги знае къде са неговите инструменти. По този начин се ограничава дългото време, прекарано в търсене на инструменти.

 

Досадното въвеждане на ръка е спестено, тъй като всички налични данни са в облак от водещи производители и каталози на инструменти, и са на разстояние от само едно щракване с мишката, благодарение на решенията за управление на инструменти на Zoller TMS. В зависимост от системата могат да бъдат импортирани не само отделни компоненти, но и цели сглобени възли.

 

„В комбинация със софтуерния модул на Zoller за управление на местоположението за съхранение е възможно автоматично да търсите в наличностите си за минимални бройки и да задействате поръчки директно в софтуерния интерфейс. Това осигурява ефективно съхранение и спестява пари“, заявиха в заключение от SpaceCAD.


 

Повече информация за продуктите, които SpaceCAD предлага, можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: SpaceCAD

Още от Машини, мех. системи