Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

 

Новини

 • Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  16.02.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Старт Инженеринг ще си партнира със Siemens при реализацията на проекти от областта на енергетиката

  Старт Инженеринг - водеща българска инженерингова компания, подписа споразумение за сътрудничество в областта на релейните защити и системите за автоматизация в енергетиката със Siemens България, съобщиха за Инженер.bg от Старт Инженеринг. „С реализацията на това споразумение, ние ще можем да предлагаме на клиентите ни решения за релейни защити, качество на електрическата енергия и автоматизация на подстанции въз основа на продукти и системи на Siemens“, допълниха от компанията.

 • Проследете MachTech&InnoTech и Вода София 2018 на специалната Основна страница в Инженер.bg

  15.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Проследете MachTech&InnoTech и Вода София 2018 на специалната Основна страница в Инженер.bg

  Скъпи приятели, почитатели, партньори и съмишленици!

  Тази година международните изложения MachTech&InnoTech и Вода София ще срещнат бизнеса в Интер Експо Център в София от 26 до 29 март 2018 г. И отново читателите ни ще могат да се потопят в атмосферата на специализираните технически изложения на специалната Основна страница, която традиционно отваряме в Инженер.bg.

 • Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  14.02.2018 г. ОВК | Автоматично поддържане на хидравличния баланс в отоплителни системи с вентилите Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC на Oventrop

  Водещият европейски производител на арматура, регулатори и цялостни отоплителни системи Oventrop представи два нови модела комбинирани регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC. Доброто хидравлично балансиране на отоплителните системи е от изключителна важност за тяхната ефективна работа. Комбинираните регулиращи вентили Cocon QTZ и Cocon QTR/QFC осигуряват автоматично поддържане на хидравличния баланс, с което се гарантира оптимална работа на отоплителната система.

 • Елегантност и стил с дизайнерската серия радиатори на Radiatori 2000 от Интерметал

  12.02.2018 г. ОВК | Елегантност и стил с дизайнерската серия радиатори на Radiatori 2000 от Интерметал

  Италианската компания Radiatori 2000 е един от европейските лидери в производството на алуминиеви радиатори, изработени по метода леене под налягане. Радиаторите, произведени от фирмата, се отличават с иновативност, високо качество и надеждност. Те са разработени така, че да отговорят и на най-високите изисквания на клиентите, не само по отношение на висока енергийна ефективност, но и като дизайн. С голяма сила това важи за гамата от дизайнерски радиатори, включваща моделите Ottimo, Pietro, Ottimo +, Cover и Vulkano.

 • Многообразие от решения за една по-чиста индустрия по време на Вода София 2018

  12.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Многообразие от решения за една по-чиста индустрия по време на Вода София 2018

  Вода София е ежегодно В2В изложение за управление на водните ресурси в България. Тази година, за 12-ти пореден път, форумът ще даде възможност на български и чуждестранни фирми да представят представят актуални продуктови и технологични новости и да демонстрират технологии, подходящи както за общинските ВиК дружества, така и за отделните домакинства. Сред изложителите са и компании, предлагащи проектиране, изграждане и експлоатация на съоръжения, техническо управление, поддръжка и обучение.

 • MatchMaking срещи събират български и чуждестранни компании по време на MachTech&InnoTech 2018

  09.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | MatchMaking срещи събират български и чуждестранни компании по време на MachTech&InnoTech 2018

  На 28 март т.г., в рамките на специализираното изложение MachTech&InnoTech 2018, ще се проведат двустранни бизнес срещи между български и чуждестранни компании. „За да може обаче една компания да разгърне своя пълен потенциал и да бъдат оптимално използвани и развити възможностите от важно значение е представителите на фирмите да се срещнат „на четири очи“. MachTech&InnoTech е международно изложение, което предоставя точно такава възможност”, коментираха от IEC.

 • Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  09.02.2018 г. ВиК | Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Бързият и лесен монтаж вече е сред водещите характеристики, когато става дума за избор на ВиК системи. Именно в тази посока работи и международният производител на тръби и фитинги Poloplast. Неговата система POLO-KAL-ХS впечатлява с безпроблемното си инсталиране не кой да е, а европейския шампион по водопроводни инсталации Маркус Търнъс (Markus Thurnes), който печели златото през 2016 г. в професионално направление „Санитарно-отоплителни технологии“.

 • Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  09.02.2018 г. Електротехника | Таурус-93: Пазарите в съседните държави са добра възможност за развитие за българските производители

  Едва ли има производител, който да не са стреми произвежданият от него продукт да достигне до повече пазари. Подобно решение обаче, може да се окаже както много печелившо, така и доста рисковано. Изисква се добро планиране и обстойно предварително проучване. За да сподели своето мнение и своя опит относно възможностите и трудностите, пред които се изправят българските производители, търсещи реализация в съседни държани, Инженер.bg покани г-н Енчо Пондев, управител на Таурус-93.

 • Вода София с над 30% директни чуждестранни участници

  08.02.2018 г. МашТех/ВодаСофия/EE2018 | Вода София с над 30% директни чуждестранни участници

  Тазгодишното, 12-то издание на изложението Вода София, което ще се проведе от 27 до 29 март в Интер Експо Център – София, отбелязва засилен чуждестранен интерес, съобщиха за Инженер.bg организаторите. „Международните изложения са пряко свързани с успешното развитие на всеки сектор. Те са мястото, на което компаниите могат да обменят идеи, ноухау, да покажат технологични нововъведения и да разменят контакти. Изложението Вода София се утвърди като едно от значимите събития за водния сектор у нас и интересът към него нараства всяко година”, допълниха от Интер Експо Център.

 • ЛД: Camozzi разработи нова серия фитинги H8000 за замърсена и прашна работна среда

  07.02.2018 г. КИП и А | ЛД: Camozzi разработи нова серия фитинги H8000 за замърсена и прашна работна среда

  Camozzi е един от световните лидери в областта на промишлената пневматика. Компанията произвежда разнообразно оборудване, системи и решения за автоматизация на процесите в пневматични приложения. „Camozzi разработи нова серия фитинги H8000, които са предназначени за употреба в особена замърсена и прашна работна среда. Патентованата система за двойно уплътнение с тръбата гарантира висока надеждност на съединението и изключва риска от течове”, съобщиха за Инженер.bg от фирма ЛД ООД, представител на Camozzi за България.

Интервю

 • Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  Емил Димитров: „Качествените материали и засиленият строителен контрол са база за устойчива ВиК инфраструктура“

  В началото на 2018 г. България посрещна „първите“ в Европейския съюз, давайки ясна заявка за своето развитие и стремеж към непрекъснати подобрения в направленията, поставени като приоритет от водещите страни-членки. Какво успяхме да свършим дотук и какво важно предстои? В какво да вложим повече усилия, за да се изпълняват проектите по възможно най-добрия начин? Инженер.bg коментира темата с Емил Димитров, дългогодишен експерт в областта на ВиК системи, материали и проекти.

Статии

 • MachTech&InnoTech разкрива необятните възможности на машините и високите технологии

  В края на март, за осма поредна година, специализираното изложение MachTech&InnoTech ще отвори врати, събирайки на едно място представители на български и чужди компании, работещи в областта на машиностроенето и индустриалната автоматизация. Малко преди официалния старт на събитието, организаторите на форума – Интер Експо Център – София, разказаха пред Инженер.bg за профила на изложението и за двете основни направления в него – Machtech Expo и Innotech Expo.

 • Посетете специализираните изложения и конференции EE и ВЕ и Smart Cities 2018 от 27 до 29 март в ИЕЦ – София

  Иновации и решения за един по-добър свят и екологични и рентабилни технологии, приложими във всяка индустрия, община и дом – това са водещите теми на тазгодишното, 14-ото поред издание на специализираната изложба и конференция за Югоизточна Европа – Eнергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ). Паралелно с ЕЕ и ВЕ ще се състои и 6-ото издание на изложението Smart Cities. Двете събития ще се проведат от 27 до 29 март в Интер Ескпо Център – София, а организатор е Виа Експо.