Новини

 • МТГ от „Стажове“ 2018: „Приемственост и удовлетвореност са тайните на сплотения ни екип“

  21.05.2018 г. Машини, мех. системи | МТГ от „Стажове“ 2018: „Приемственост и удовлетвореност са тайните на сплотения ни екип“

  Българският холдинг Метал Технолоджи Груп бе едно от утвърдените дружества, които взеха участие в седмото издание на кариерното изложение „Стажове“, което се проведе през април в Технически университет – София. „Предлагаме стажантски позиции и в трите ни завода – Осъм в гр. Ловеч, Алуком в гр. Плевен и Центромет в гр. Враца. Всички желаещи могат да кандидатстват до края на месец май, като изпратят CV на адрес hr@mtgbg.com”, съобщиха за Инженер.bg от МТГ.

 • Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  16.05.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Булгартел търси одитор за извършване на независим финансов одит

  Водещият български телеком оператор Булгартел откри процедура по възлагане на поръчка за избор на одитор, обявиха за Инженер.bg от дружеството. Предметът на търга гласи извършване на независим финансов одит на годишен индивидуален и консолидиран финансов отчет за 2018 г. и междинен индивидуален и консолидиран финансов отчет към 30 юни 2018 г. на Булгартел ЕАД. Мястото на изпълнение на процедурата е по адрес на управление на компанията, а срокът е 1 година (до изпълнение предмета на поръчката).

 • Посетете обновения фирмен уебсайт на Мега Инженеринг

  14.05.2018 г. КИП и А | Посетете обновения фирмен уебсайт на Мега Инженеринг

  Фирменият уебсайт на Мега Инженеринг, утвърдена българска инженерингова компания, отново е активен, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Причината за липсата на достъп до сайта бе неговото цялостно обновяване. То е резултат от желанието на фирмата за по-добро и атрактивно позициониране в интернет пространството. Променена и осъвременена е визията. Съдържанието също е актуализирано, като посетителите сега ще намерят много по-подробна информация за дейността и секторите, в които работи Мега Инженеринг.

 • Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  14.05.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Мониторинг в реално време на системи за сгъстен въздух с новaта разработка на ЛД

  Специалистите от утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представят на вниманието на своите партньори и клиенти от цялата страна ново поколение решение за мониторинг на системи за сгъстен въздух. „За да отговорим в максимална степен на нуждите на нашите клиенти, техническите ни екипи създадоха и внедриха система, която може да се интегрира с всички компресори на пазара“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество, специализирано в областта на пневматичните и хидравлични машинни единици.

 • Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  11.05.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Групата на Филкаб акцентира върху присъствието си в Сърбия, вземайки участие в бизнес форум в Ниш

  Филкаб-Миг ДОО, сръбското дъщерно дружество на търговската, производствена и инженерингова компания Филкаб, взе участие в бизнес форум Сърбия-България. Събитието се проведе в Ниш. „Форумът имаше за цел да насърчи директните контакти между българския и сръбски бизнес, както и създаването на благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производственото коопериране, внедряването на добри производствени и търговски практики“, информираха от Филкаб.

 • БЛС Автоматизация зарадва клиенти и партньори с изцяло обновена визия на интернет сайта си

  11.05.2018 г. КИП и А | БЛС Автоматизация зарадва клиенти и партньори с изцяло обновена визия на интернет сайта си

  От пролетта на 2018 г. фирменият сайт на утвърденото търговско и инженерингово дружество, специализирано в индустриалната автоматизация, електрониката и електротехниката, е с напълно обновена визия. „Интернет сайтът на сериозна фирма е като корицата на хубава книга – трябва да е едновременно естетичен, но и да представя съдържанието по възможно най-добрия и изчерпателен начин. Именно това целяхме с новата ни интернет страница“, обявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  10.05.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Сигурност и надеждност с промишлените UPS системи на Индустриален сервиз

  За индустрията възникването на проблеми или прекъсване на електрозахранването е недопустимо. Подобна ситуация може да доведе до сериозни проблеми и нанасяне на значителни материални и нематериални щети. „Днес, подобни ситуации лесно могат да бъдат избегнати с изграждането на системи за непрекъсваемо захранване (UPS). Тези системи позволяват на оборудването да продължи да работи, и то за продължителен период от време. По този начин се гарантира сигурност и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  09.05.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Leuze electronic с нов модел компактни сейфти сензори SLS 518 за отговорни приложения

  Немската компания Leuze electronic, водещ производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни, обогати продуктовата си гама от сейфти устройства с един лъч с нов нов модел сензори - SLS 518, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен дистрибутор на Leuze electronic у нас. „Серията SLS 518 включва компактни и икономични сензори от тип 4, които могат да бъдат използвани и в най-взискателните сейфти приложения“, допълниха от Атикс.

 • Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  09.05.2018 г. ОВК | Samsung DVM Hydro – високоефективно решение за покриване на нуждите от топла вода

  Samsung DVM Hydro е система за производство на топла вода, в която е заложена съвсем нова концепция. Тя се състои от три ключови елемента - DVI компресор, технология за инжектиране на пара и турбо интеркулер, които гарантират отличните ѝ експлоатационни характеристики. „Системата Samsung DVM Hydro е гъвкава и ефективна. Тя може да осигури топла вода с температура 50 °C или 80 °C, в зависимост от избрания модел, информираха за Инженер.bg от SEACE.

 • Главните инженери в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ще са ментори на стажантите в компанията през 2018 г.

  09.05.2018 г. Машини, мех. системи | Главните инженери в Киттнер Анлаген унд Машиненбау ще са ментори на стажантите в компанията през 2018 г.

  По време на тазгодишното кариерно изложение „Стажове“, което се проведе на територията на Филиал Пловдив към Технически университет – София, екипът на Инженер.bg се срещна с г-жа Красимира Стоичкова, експерт „Човешки ресурси“ в Киттнер Анлаген унд Машиненбау. „Търсим амбициозни и целеустремени стажанти, които имат желание да навлязат детайлно в работата“, заяви тя по повод стажантската програма „Открий своя потенциал“, която дружество обяви по време на форума за работодатели.

Интервю

Статии

 • Енерджи-Ка: Изграждаме кабелни трасета, кабелни линии и шинопроводи с продукти с доказано високо качество

  Енерджи-Ка оперира на българския пазар вече близо 20 години. „За този период успяхме да се утвърдим като надежден и коректен партньор, да заслужим доверието на български и чуждестранни инвеститори, както и на големите строителни фирми в страната, което е резултат от стремежа ни да предлагаме високо качество на добра цена”, разказаха за Инженер.bg от Енерджи-Ка. Сред предлаганите от фирмата услуги е изграждането на кабелни трасета, кабелни линии и шинопроводи.

 • Булгартел: Готови ли сте за новия регламент за защита на данните?

  След по-малко от два месеца, на 25-ти май т.г., настъпва крайният срок, до който администраторите на лични данни трябва да изпълнят условията за съответствие с общия регламент на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз относно защитата на данните – ЕС 2016/679, добил популярност като регламент GDPR. Регламентът е валиден за всички страни-членки, включително България, и касае обработката на лични данни. В тази връзка Булгартел предлага на своите клиенти интерактивно и интересно решение.