Новини

 • Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  21.11.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

  Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Опитът, натрупан с изпълнението на ВЕИ-проекти, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а последно учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Турция.

 • Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  21.11.2017 г. КИП и А | Хромсервис представя нов модел високоскоростен TOF мас-спектрометър на фирма Dani Instruments

  В портфолиото на доказаното търговско дружество Хромсервис е включена пълна гама професионални хроматографски системи и компоненти за тях. Като официален партньор на италианския производител Dani Instruments, дружеството представя на българския пазар новия модел високоскоростен мас-спектрометър Master TOF (Time of Flight) Plus. „Това е уникално решение за бърз GC/MS анализ в сравнение с традиционните GC/MS системи с квадруполни анализатори“, коментираха за Инженер.bg от фирмата.

 • СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  20.11.2017 г. Машини, мех. системи | СР Абразиви & Инструменти предлага атрактивни промоционални комплекти с полираща машина FiniMaster

  Доказаният български доставчик на електрически и пневматични машини, инструменти и консумативи за тях СР Абразиви & Инструменти ще зарадва всички свои клиенти с новото си атрактивно предложение. „Представяме ви високоефективната полираща машина FiniMaster Basic за професионално обработване на различни видове материали. В рамките на промоцията можете да закупите оборудването на специална цена както самостоятелно, така и в комплект с включени абразиви”, съобщиха от дружеството.

 • Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  15.11.2017 г. ВиК | Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  Ерата на Индустрия 4.0 настъпва и това вече не е новина за никого! Но кои са пионерите във въвеждането на интелигентната фабрика на бъдещето и как това променя начина им на работа. Представяме ви един пример от Германия – утвърденият производител на помпени решения Wilo е заложил още през 2016 г. в годишния си доклад преустройство на производствената си база си в Дортмунд според концепцията на Индустрия 4.0 за „умна” фабрика. Локацията в Дортмунд ще заеме първо място в семейството на Wilo по отношение на дигитализацията.

 • Райкос Тех: Широко разнообразие от магнитни дросели и реактори Ortea

  14.11.2017 г. КИП и А | Райкос Тех: Широко разнообразие от магнитни дросели и реактори Ortea

  Българската компания Райкос Тех ЕООД, която предлага на пазара у нас компоненти и технологични решения за индустриална автоматизация от водещи западноевропейски фирми, коментира пред Инженер.bg важна част от продуктовото портфолио на италианската компания Ortea. „Благодарение на дългогодишния си производствен опит и на сътрудничеството със своите клиенти, Ortea е в състояние да проектира и изработи всички възможни типове магнитни реактори и дросели за нуждите на различни индустриални приложения“, коментираха от дружеството.

 • КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  13.11.2017 г. ВиК | КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  Фирма КАД Пойнт, златен партньор на Autodesk за България, отправя свое поредно специално предложение, насочено към всички клиенти на компанията, ползващи AutoCAD или продукт от фамилията AutoCAD LT. „Само сега, всеки наш клиент, избрал да закупи лиценз за някой от продуктите, включени в най-новото ни промоционално предложение, ще може да се възползва от отстъпка в размер на 25% от цената“, информираха от КАД Пойнт.

 • Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  08.11.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Нова система за сигурност от по-висок клас ProSafe-RS SIL2 на Yokogawa

  Японският гигант Yokogawa Electric Corporation разработи нова система за детекция на газове, чийто световен пазарен дебют бе през септември т.г., съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България. „ProSafe-RS SIL2 представлява обновена версия на системата за безопасност ProSafe-RS SIL3 в комбинация с безжични мрежови устройства на Yokogawa, сигнални панели и GasSecure GS01/GS01-EA безжични детектори на газ. Това е ново комплексно решение, в допълнение към което компанията предлага както консултации, така и инженерингови услуги“, коментираха специалистите.

 • Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  07.11.2017 г. ОВК | Кондензни котли Riello Residence Condens 35 KIS на атрактивна цена от Интерметал

  Интерметал провежда промоционална кампания, в рамките на която клиентите на фирмата могат да закупят газов кондензен котел Residence Condens 35 KIS на специална цена от 2208 лв. с ДДС, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. „Котлите Residence Condens 35 KIS на водещия италиански производител Riello са от ново поколение. Наред с високата си енергийна ефективност и ниския разход на газ, те дават възможност за безжичен контрол и управление посредством Riello RiCLOUD”, допълниха от Интерметал.

 • Жо и Вен представя новата гама водоустойчиви ключове и контакти Mureva Styl на Schneider Electric

  06.11.2017 г. Електротехника | Жо и Вен представя новата гама водоустойчиви ключове и контакти Mureva Styl на Schneider Electric

  Глобалният специалист в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric пусна на пазара нова серия водоустойчиви ключове и контакти, информираха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, партньор на мултинационалния производител у нас. „Mureva Styl е усъвършенствана гама ключове и контакти, отличаващи се с висока здравина, които са проектирани за инсталация във външни среди. Оборудването се характеризира с по-висока ефективност, бърз и лесен монтаж“, коментираха от компанията.

 • Антем: Schenck Process разработи нова лентова дозираща система Multidos VDP-C

  06.11.2017 г. КИП и А | Антем: Schenck Process разработи нова лентова дозираща система Multidos VDP-C

  Утвърденият немски производител Schenck Process разшири серията системи за дозиране Multidos с нов модел. Multidos VDP-C е среден клас дозираща система, която е предназначена за гравиметрично дозиране на суровини, горещ клинкер и други подобни материали. Тя използва доказаните технологии и компоненти на останалите модели гравиметрични дозиращи системи от серията Multidos, но е предназначена за специфични приложения, при които е невъзможно инсталирането на конвенционални лентови дозиращи системи.

Интервю

Статии

 • Атикс: Външно управление на мютинг процеси с новия контролер MSI-MD-FB на Leuze electronic

  Нов контролер с мютинг функции за външно управление на светлинни завеси и сензори за защита е сред най-новите продуктови предложения на немския производител Leuze electronic. Ексклузивен дистрибутор на утвърдената компания у нас е фирма Атикс. „Новият контролер MSI-MD-FB е предназначен за външно управление на мютинг процеси, а сред отличителните му характеристики е възможността за директен монтаж върху машината, допълниха от Атикс.

 • Лагери на NSK – предпочитан избор сред производителите на селскостопанска техника

  Когато в селскостопанска техника и прикачен инвентар се използват стандартни търкалящи лагери, вероятността те да имат дълъг експлоатационен живот е доста малка. Затова повечето производители на такава техника от висок клас разчитат на глобалната компания NSK и специално разработените от нея търкалящи лагери от ново поколение. „Лагер-главините от тип Agri Disc Hub и Large Hub се отличават със значително удължен срок на експлоатация при тежки работни условия, характерни за селското стопанство“, информираха за Инженер.bg от NSK.