Новини

 • Конфигурирай своя промо пакет Pro-Mix с електроинструменти Bosch Professional

  26.09.2017 г. Електротехника | Конфигурирай своя промо пакет Pro-Mix с електроинструменти Bosch Professional

  Лидерът на световния пазар за електроинструменти Bosch отправя уникално промоционално предложение към всички свои клиенти и партньори. „Вземете 12 V или 18 V стартов комплект от 2 батерии и зарядно, комбинирайте го с два акумулаторни инструмента Bosch и ще получите собствен Pro-Mix комплект на специална цена! Допълнително към пакета ще ви подарим безплатно чанта за електроинструменти“, съобщиха за Инженер.bg от компанията. В промоцията са включени 14 различни инструмента от 12 V клас и 11 от 18 V клас.

 • Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  21.09.2017 г. ОВК | Мощностен диапазон до 2300 kW с новия екологичен кондензен котел Hoval UltraGas

  Водещият производител на системни решения за отопление и климатизация Hoval увеличава мощността на своята екологична кондензираща технология. Кондензният газов котел Hoval UltraGas (1000) вече е с допълнителна мощност от 150 kW. „Новият модел Hoval UltraGas (1150) предлага на клиентите впечатляващите 2300 kW при монтаж на система със сдвоен котел. UltraGas е подходящ както за компании, предлагащи комунални услуги, така и за жилищни асоциации, които се нуждаят от мощен и надежден топлоизточник“, коментираха от българския офис Ховал.

 • Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  20.09.2017 г. ОВК | Тази есен закупете газов кондензен котел Vitodens 100-W на Viessmann с отстъпка от 10%

  Глобалният лидер в сферата на отоплението и климатизацията Viessmann обяви началото на атрактивна есенна кампания. „До края на ноември всички наши клиенти имат възможност да закупят високоефективни стенни газови кондензни котли Vitodens 100-W с 10% отстъпка от цената. Те са изключително тихи и компактни, с елегантен дизайн и удобен осветен LCD дисплей. Коефициентът им на ефективност е до 109%“, коментираха за Инженер.bg от Висман България.

 • Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  19.09.2017 г. Панаир 2017 | Бимекс Лимитид: Високотехнологични машини на Yamazaki Mazak произвеждат детайли за болидите на Формула 1

  Отборът на Рено от Формула 1 се сдоби с шест нови високотехнологични машини за сезон 2017 г., доставени от корпорацията Yamazaki Mazak. Оборудването е разположено в базата на състезателите в Енстоун, Великобритания, и ще служи за производството на сложни детайли от алуминий и неръждаема стомана за болидите, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бимекс Лимитид, официален представител за България на водещия световен производител на металообработващи машини.

 • Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  18.09.2017 г. ОВК | Нов модел агрегати за жилищна вентилация SAVE VTR 700 с интелигентна система за контрол SAVECair от Systemair

  Доказалата се като лидер Systemair представя нов модел въздухообработващи агрегати, предназначени за жилищна вентилация. Те са част от продуктовата линия SAVE, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. Новият модел агрегати SAVE VTR 700 са с горно свързване и са оборудвани с високоефективни ротационни топлообменници. Към отличителните им характеристики се включва и управление чрез интелигентната система за контрол SAVECair.

 • Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  18.09.2017 г. ОВК | Водещият производител на електрическо отопление DEVI чества 75 години пазарно присъствие

  През 2017 г. датската компания DEVI, част от концерна Danfoss, отбелязва своята 75-та годишнина. Още от своето основаване през 1942 г., в Копенхаген, DEVI се утвърждава като водеща европейска марка в производството на компоненти и системи за електрическо отопление. Печелившата формула, на която залага компанията, е използване на най-добрите в класа си технологии, уникално техническо нау-хау, пълно продуктово портфолио и познаване на същността на пазара в детайли.

 • Рувекс: Новата серия кондензни котли Inovens на De Dietrich – висока ефективност с грижа за околната среда

  15.09.2017 г. ОВК | Рувекс: Новата серия кондензни котли Inovens на De Dietrich – висока ефективност с грижа за околната среда

  Новата серия стенни газови котли Inovens на водещия френски производител De Dietrich е сред актуалните продуктови предложния на фирма Рувекс. „Inovens е иновативна серия високоефективни кондензни котли с мощност от 15 до 35 kW, които са оборудвани с обемни бойлери за битова гореща вода. „Те представляват интелигентно решение за отопление, което осигурява оптимален комфорт, висока производителност, пестене на енергия и ниско ниво на вредни емисии”, коментираха от фирма Рувекс.

 • БЛС Автоматизация: Commander ID 300 е новото интегрирано задвижване за двигатели IMfinity на Leroy Somer

  15.09.2017 г. Електротехника | БЛС Автоматизация: Commander ID 300 е новото интегрирано задвижване за двигатели IMfinity на Leroy Somer

  „Leroy Somer има доказан опит в системите за задвижване, който в комбинация с осигурената професионална поддръжка дава възможност за създаване на индивидуални решения за най-взискателните технологични процеси. Пример за това е новото оптимизирано и интегрирано решение Commander ID 300 за управление на индукционни двигатели IMfinity с мощност от 0.25 до 7.5 kW, което може да бъде комбинирано със сериите предавателни и спирачни механизми FFB“, съобщиха от БЛС Автоматизация.

 • Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  13.09.2017 г. Енергетика (ВЕИ) | Ритбул: Westermo предлага икономически ефективно решение за постигане на гъвкави и надеждни мрежи

  Кръговите топологии са много подходящи за постигане на гъвкави и надеждни мрежи. В случай на прекъсване електрозахранването на един обект, трафикът все още може да достигне всички останали възли, намалявайки общото време за прекъсване на мрежата. Въпреки това, кръговите топологии осигуряват сигурност по всяко време, но кабелите трябва да бъдат положени отделно един от друг и винаги трябва да има връщащо трасе, затваряйки пръстена от най-отдалеченото място, коментираха от фирма Ритбул.

 • Специален подарък за всеки закупен комплект разклонителни клеми Wago Profi от серия 221

  13.09.2017 г. Електротехника | Специален подарък за всеки закупен комплект разклонителни клеми Wago Profi от серия 221

  ТП ВАГО Контакттехник посреща есента с нова промоция. Сега почитателите на високото качество на водещата немска компания ще се възползват от уникален бонус при закупуването на комплект разклонителни клеми Wago Profi от серия 221. Това е последно поколение разклонителни клеми, които притежават редица подобрения в сравнение с предишния модел. Само сега всеки, закупил комплект с пълен набор от наличните в серията клеми, ще получи оригинална запалка Zippo.

Интервю

 • Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  Станка Стоянова от BHTC: „Търсим служители с нагласа за високи резултати”

  „Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж иска да се развива във фирмата дългосрочно и е ориентиран към постигане на добри резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Станка Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол. Българското дружество, подразделение на утвърдения немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), е специализирано в развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.

Статии

 • Българската организация за конгресен туризъм помага на Пловдивския панаир да затвърди международните си позиции

  Международният панаир Пловдив е българска организация със специално място в интернационалните прояви. Панаирът поддържа своя силен международен характер и е член на някои от най-престижните европейски и световни изложбени обединения. Инженер.bg вече ви запозна с членството му в Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) и в Централноевропейският панаирен съюз (CEFA). Днес ще обърнем внимание и на едно българско начинание – Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), от което е част Международният панаир Пловдив.

 • Международен панаир Пловдив – арена за развитие на бизнеса, икономиката и индустрията

  Многобраншови изложения и разнообразни събития всяка година са част от програмата на Международен панаир Пловдив. Няма съмнение, че това е мястото, което привлича най-много национални и международни бизнеси, като през годините то се е превърнало в отправна точка за развитието на българската икономика и индустрия. Седемнайсетте палати в Панаирното градче са арена на многобройни прояви, включително изложби, борси, конференции, концерти, спортни състезание, корпоративни събития и др.