Новини

 • Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  12.12.2018 г. Машини, мех. системи | Ново топ предложение от СР Абразиви & Инструменти – само сега лентов шлайф UBC 9-R на специална цена

  Утвърдената на българския пазар фирма, специализирана в предлагането на електрически инструменти, машини и пневматични инструменти, СР Абразиви & Инструменти, ще зарадва своите потребители с ново топ предложение, съобщиха от компанията. „Представяме на вашето внимание по-мощния и по-лек лентов шлайф UBC 9-R на специалната цена от 865 лв. без ДДС. А към него сме подготвили и подарък – 10 броя ленти шкурка и 5 броя ленти кече“, заявиха от СР Абразиви & Инструменти.

 • БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  12.12.2018 г. КИП и А | БулЕлектрик Груп: „Откриваме напълно интегриран офис с шоурум със система за автоматизация Vantage Controls“

  Съвсем доскоро идеята за умния дом звучеше повече като научна фантастика за голяма част от широката общественост. Но въпреки нарастващия интерес напоследък, все още се наблюдават известни колебания и несигурност по отношение на коректността на работата на домашните свързани системи или тяхната цена. Една от компаниите на българския пазар, която от години активно се занимава с внедряване на подобни автоматизирани решения за дома, е фирма БулEлектрик Груп.

 • Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  11.12.2018 г. Електротехника | Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс разшири функционалните възможности на адресируемите мини модули с един вход за свързване на външни устройства за управление SensoIRIS MINP M, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отсега нататък нашите клиенти ще могат да се възползват от няколко допълнителни функции, които подобряват и разширяват приложението на тези модули“, допълниха от Телетек Електроникс.

 • Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  10.12.2018 г. Електротехника | Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  Компанията Dahua Technology, технологичен лидер в областта на сигурността и видеонаблюдението, представя най-новото попълнение към революционната си технология HDCVI, пусната на пазара през 2012 г., съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, партньор на китайския производител у нас. HDCVI 5.0 предлага висока яснота на картината при наблюдение, интелигентност, сигурност и висока степен на защита, тя е „куче пазач“, което дори „лае“, за да съобщи за опасни лица или превозни средства.

 • Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  07.12.2018 г. ОВК | Бандени вече предлага на пазара у нас пълен набор от продукти и решения за отопление на Danfoss

  Бандени, водеща компания у нас в доставката и обслужването на продуктите от направление Електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софт стартерите VLT® на световния лидер Danfoss, разшири обхвата на предлаганите от нея изделия. Клиентите на българското дружество вече могат да се възползват от още по-голямо портфолио, обогатено с високоефективните и надеждни решения и системи за отопление на глобалния производител.

 • Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  06.12.2018 г. Електротехника | Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  Инженерното ноу-хау на Eplan, плюс опита на Rittal в изграждането на системи за автоматизация, е печеливша комбинация за създаване на системи и устройства за контрол и комутация в духа на Industry 4.0. Всичко това има един фокус, а именно безпроблемен поток от цифрови данни във всеки процес по веригата на формиране на стойността. Виртуалният прототип на Rittal, който представлява цялостен информационен модел на комутационната техника, осигурява такава възможност.

 • SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  06.12.2018 г. Машини, мех. системи | SpaceCAD: Само сега използвайте безплатен 30-дневен тест на инженерния софтуер Siemens NX

  SpaceCAD, наложен на пазара доставчик на инженерни софтуери, ви кани да се възползвате от 30-дневния безплатен тестов период на напълно неограничен лиценз за софтуера Siemens NX. „NX е решение, доставящо последно поколение инструменти за дизайн, симулации и производство, което позволява на компаниите да реализират стойност от технологията на дигиталните близнаци”, съобщиха за Инженер.bg от компанията – доставчик на софтуерните продукти на Siemens у нас.

 • Connected Salvavita на BTicino – интелигентно устройство за дистанционно управление на електрически инсталации

  04.12.2018 г. Електротехника | Connected Salvavita на BTicino – интелигентно устройство за дистанционно управление на електрически инсталации

  Bticino e една от доказаните търговски марки в света в областта на електрическите инсталации ниско напрежение за жилищни и производствени сгради. Под бранда се предлагат разнообразни решения, включително комуникационни, контрол на осветлението, управление на звука, климатизацията и безопасността. „Едно от последните попълнения в богатото портфолио на компанията е Connected Salvavita“, коментираха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 • Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  03.12.2018 г. КИП и А | Универсален цифров индикатор с LCD дисплей diraVIEW на JUMO осигурява съкратено време за пускане в експлоатация

  Новата серия цифрови индикатори diraVIEW на утвърдения производител на аналитично оборудване и цялостни решения за автоматизация JUMO се използва за визуализация на място на различни променливи характеристики на процесите. „Интуитивната работа и конфигурацията на устройството в режим на обикновен текст съкращават времето за пускане в експлоатация, а също така позволяват да се променят настройките без допълнителни инструкции“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • Иновативни смарт клеми от серията SNK допълват продуктовата гама на АС-ДС

  02.12.2018 г. Електротехника | Иновативни смарт клеми от серията SNK допълват продуктовата гама на АС-ДС

  Доказаната българска търговска и инженерингова компания АС-ДС ООД обогати продуктовото си портфолио с нова гама редови клеми, аксесоари и маркировки. Дружеството вече предлага на българския пазар иновативната смарт серия SNK, разработка на водещия производител на клемни блокове Entrelec, който доскоро бе част от структурата на глобалната технологична група ABB. „Серията SNK на Entrelec се отличава с модерна визия и интелигентен дизайн, високо качество и надеждност“, информираха за Инженер.bg специалистите от АС-ДС.

Интервю

 • Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Анастас Илиев от НЕС: „Ние вярваме в качеството на нашите продукти и работим за успеха на компанията“ – част II

  Да работиш в името на своите клиенти! Да им осигуриш качествените, надеждни и високо ефективни решения, от които имат нужда... Това е пътят, по който от години е поела водещата българска компания, специализирана в областта на отоплението и БГВ – Нови енергийни системи ООД. А повече за дружеството, за производствения процес в предприятието и най-новите разработки на фирмата в гр. Шумен, пред екип на Инженер.bg разказа г-н Анастас Илиев, мениджър „Доставки“ в НЕС.

Статии

 • „Коучът говори…“: Какво за вас е промяната – „препъни-камък“ или трамплин?

  Краят на 2018 г. вече чука на вратата. А какво означава Новата година? Време за промяна, разбира се! В материала от рубриката „Коучът говори…“ този месец вашият-наш коуч ви предизвиква да „смените маршрута“, да се впуснете в новите изпитания, но и шансовете, които вашият професионален път ви поднася. „Във време на бърза промяна да останеш неподвижен е най-опасният ход на действие“, казва Брайън Трейси. Как да приемем промяната и как самите ние променяме средата си – тези въпроси ви задава г-жа Силвия Янева.

 • Айгер Инженеринг: Ние сме работодателска марка с дълбоки и стабилни основи на пазара на труда в Пловдив и региона

  „Успехът ни се крие във вниманието към всеки служител!“, заявиха за Инженер.bg от Айгер Инженеринг. Срещнахме се с представители на фирмата, която е част от швейцарския холдинг Aiger Group, в рамките на „Дни на кариерата“ – ежегодно кариерно изложение, което се провежда в Технически университет – София и филиала му в Пловдив. Освен за редица интригуващи технически проекти, от Айгер ни разказаха и как поддържат мотивацията и високата квалификация на служителите си винаги в топ форма.