Новини

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  16.07.2019 г. ОВК | Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  17.07.2019 г. Панаир 2019 | Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  12.07.2019 г. КИП и А | Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

 • Заваръчна модулна система FastMig X на Kemppi – най-висок клас решение в импулсното заваряване

  12.07.2019 г. Машини, мех. системи | Заваръчна модулна система FastMig X на Kemppi – най-висок клас решение в импулсното заваряване

  Фирма Кимекс, изключителен представител за България на заваръчна техника Kemppi, представя новата модулна заваръчна система FastMig X от т.нар. черна серия. „FastMig X е решение от най-висок клас, което удовлетворява нарастващите изисквания в този промишлен сектор. Благодарение на специфичните си характеристики, тя позволява на всеки потребител да се изправи пред най-сериозните предизвикателствата в бранша“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс.

 • Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  16.07.2019 г. Панаир 2019 | Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  Международният технически панаир в гр. Пловдив е един от най-престижните форуми за иновации и технологии, който ще се проведе в периода от 23 до 28 септември 2019 г. Домакините на мащабната инициатива ще осигурят условия, съобразени с конкретните особености на всеки участник. „Концепцията цели да предостави на всяка компания възможност да осъществи своето представяне в най-подходящия за нея формат и да привлече по-голям брой посетители и партньори“, посочиха организаторите.

 • Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  15.07.2019 г. Панаир 2019 | Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  Тази есен Пловдив отново ще се превърне в център на иновации и последните тенденции в технологиите. И през 2019 г. градът ще бъде домакин на Международния технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември. „Събитието за пореден път събира на едно място представители на водещи български и международни компании от едни от най-бързо развиващите се технологични сектори, както и професионалисти от България и Европа“, заявиха за Инженер.bg организаторите.

 • По-висока производителност с ударните бормашини на Bosch. А сега и на специални цени

  10.07.2019 г. Електротехника | По-висока производителност с ударните бормашини на Bosch. А сега и на специални цени

  Bosch – световен лидер в производството на електроинструменти, обяви преференциални условия при покупка на професионални ударни бормашини в комплект с универсални свредла Multi Construction CYL-9 от 7 части. Бормашините на немската компания се предлагат на нашия пазар от българското дружество Роберт Бош, направление Електроинструменти, „Само сега, всеки специалист може да вземе своята професионална бормашина Bosch на по-ниска цена”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Супер „гореща“ акция от СР Абразиви & Инструменти на избрани продукти и абразивни консумативи

  09.07.2019 г. Машини, мех. системи | Супер „гореща“ акция от СР Абразиви & Инструменти на избрани продукти и абразивни консумативи

  СР Абразиви & Инструменти е фирма, утвърдила се на българския пазар със специализацията си в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че стартират нова промоционална кампания на избрани продукти от широкото му портфолио. „Горещото“ предложение включва абразивни консумативи, допълниха от СР Абразиви & Инструменти. Пълните условия на промоцията вижте в следващите редове.

 • Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  09.07.2019 г. ВиК | Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  Компанията DP-Pumps е разработчик и производител на помпени решения с гарантирано удобно и безпроблемно използване от страна на потребителите, както и с оптимално и надеждно транспортиране на работния флуид при ниско потребление на енергия. „Системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех.

 • Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  09.07.2019 г. КИП и А | Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  Eвропейският лидер в производство на машини, технологии за автоматизация, роботи и периферно оборудване за машини за леене под налягане Wittmann Group обяви пазарния дебют на нов модел голямогабаритен робот WX193, който е проектиран за изработката на изключително големи детайли. Новият робот с регулируеми направляващи с дължина над 2 m е разработен специално за шприц машини със сила на затягане на формата над 4000 t. WX193 има гъвкава модулна конструкция и в стандартната си конфигурация може да премества детайли с тегло до 150 kg.

Интервю

 • Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Инж. Владимир Марков: Професионалният ми път се разделя на два етапа – преди и в Айгер

  Възможно ли е да обиколиш почти целия свят в ролята не на пътешественик, а на инженер? Да видиш райски кътчета с бистри води, плажове от златен прах и екзотични създания на природата? И всичко това в работно време. Да, напълно е реалистично, ако работиш в Айгер Инженеринг. Днес в рубриката „Един работен ден на...“ ви срещаме с инж. Владимир Марков, за да ви разкаже как благодарение на работата си като ръководител на отдел „Сервиз клиенти“ е стъпил на цели 5 континента.

Статии

 • ТермоДизайнТотал: Италианските алуминиеви радиатори Faral – качество и уникален дизайн в едно

  „Стилен и атрактивен дизайн, съчетан със съвременни хидродинамични решения – това е добавената стойност на радиаторите Faral, 100% произведени в Италия, с безкомпромисно качество. 1966 е годината, в която моделът Faral Tropical буквално предизвиква революция с изчистените си линейни форми, превръщайки се в почти запазена марка на компанията през годините“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска търговска компания ТермоДизайнТотал.

 • Рапид: Огромно разнообразие от перфорирани ламарини на Perfo Linea за всяко приложение

  Основно предимство на марката Perfo Linea, чиито перфорирани ламарини предлага доказаната българска фирма Рапид, е високото качество на продукцията. Perfo Linea разполага с модерни машини и широка гама от производствени инструменти. Ето защо тя е изключително гъвкава в производството както на стандартна, така и на специална продукция. Перфорираните ламарини се произвеждат като форматни листове или на рулони, а отворите се правят чрез щанцоване, пробиване или фрезоване.