Новини

 • Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+, акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  23.10.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | Нова серия вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+, акцент в участието на Atlas Copco на Glasstec 2018

  Нова серия винтови вакуум помпи GHS 3800-5400 VSD+ с променлива производителност, подходящи за приложения с високи изисквания за вакуум, ще представи Atlas Copco на международното специализирано изложение Glasstec 2018, което се провежда в Дюселдорф между 23 и 26 октомври 2018 г., съобщиха за Инженер.bg от Атлас Копко България, дъщерна фирма на водещия световен производител за компресорно оборудване Atlas Copco.

 • Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  22.10.2018 г. КИП и А | Атикс: Нов лазерен скенер RSL400 PROFIsafe от Leuze еlectronic с ProfiNet интерфейс и лесна интеграция

  Утвърденият немски производител на фотоелектрически сензори, системи за идентификация и пренос на данни Leuze electronic обяви пазарния дебют на нов модел лазерен скенер за безопасност RSL400 PROFIsafe с ProfiNet интерфейс, съобщиха за Инженер.bg от фирма Атикс, ексклузивен представител за България на немската компания. Новият скенер RSL400 PROFIsafe лесно се интегрира в индустриални среди, а в допълнение към сигурната комуникация, ProfiNet интерфейсът осигурява бърза диагностика.

 • БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  22.10.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | БЛС Автоматизация: Leroy-Somer с обновена, високопроизводителна гама електродвигатели

  Асортиментът на утвърдената френска марка Leroy-Somer, която е част от технологичната група Nidec, предлага широк избор от надеждни и ефективни решения за електромеханични задвижвания. Продуктите на компанията осигуряват висока производителност и ефективност, отговарят на пазарното търсене и покриват изискванията и на най-взискателните приложения. Обновеното портфолио на фирмата включва електродвигатели с въртящ момент от 10 до 23 000 Nm.

 • ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  19.10.2018 г. Енергетика (ВЕИ) | ABB променя света! Включи се и ти! Намери повече информация за АББ България по време на „Дни на кариерата“

  Искаш да промениш света? Новите технологии са твоя страст? Тогава може би ще откриеш своя кариерен път в ABB. Заради лидерската си роля в областта на електрическата мобилност международният технологичен гигант е поставен под номер 8 в класацията на списание Fortune за компании, които променят света. А как да станеш част от екипа на българското дружество – АББ България, можеш да научиш по време на кариерното изложение „Дни на кариерата“.

 • IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  18.10.2018 г. КИП и А | IMI България: Търсите реализация в областта на високите технологии? Посетете ни на „Дни на кариерата“ 2018

  За поредна година Интегрейтид Микро-Електроникс България е сред най-успешно развиващите се предприятия у нас. Част от структурата на високотехнологичната група Integrated Micro-Electronics, българското дружество има екип от близо 3000 човека, като продължава да се разраства. С какво компанията привлича млади специалисти и опитни професионалисти, можете да научите по време на „Дни на кариерата“ – кариерно изложение, организирано ежегодно от Технически университет – София.

 • Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  17.10.2018 г. Електротехника | Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  „На добър час“ пожела Луфтханза Техник София на тазгодишните първокурсници от специалност „Авиационна техника и технологии“ в Технически университет – София. Най-голямата авиоремонтна база в Източна Европа подкрепя младите инженерни таланти през целия им път до завършени професионалисти, а доказателство за това са и специалните стажантски програми, които дружеството развива. Повече за тях можете да откриете на щанда на Луфтханза по време на поредното издание на „Дни на кариерата“.

 • АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  16.10.2018 г. КИП и А | АС-ДС: Aplisens разработи нова серия електромагнитни разходомери PEM-1000

  Полската компания Aplisens се е утвърдила като водещ производител на висококачествени измервателни уреди, принос за което има следваната от нея политика за предлагане на надеждни и прецизни продукти и компетентна подкрепа на клиентите. Фирмата е основана през 1992 г. и от самото начало дейността ѝ е насочена към производството на уреди за измерване на ниво, дебит, температура и налягане. Сред най-новите продуктови предложения на компанията е електромагнитният разходомер PEM-1000, предназначен за двупосочно измерване на течности.

 • Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  11.10.2018 г. КИП и А | Нова серия пневматични цилиндри за индустриални приложения от Parker Hannifin

  Лидерът в технологиите за задвижване и управление Parker Hannifin разшири своето портфолио с нова серия пневматични цилиндри, сертифицирани по ISO 15552. „Цилиндрите от новата серия P1F се предлагат с диаметри от 32 до 125 mm и са подходящи за линейно движение при операции за стягане, повдигане и управление в различни технологични процеси. Изделията се характеризират с гладък профил”, обявиха за Инженер.bg от фирма Софиана, която предлага пневматичните задвижвания на Parker Hannifin у нас.

 • ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  11.10.2018 г. Електротехника | ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  Словенската компания ETI Elektroelement е утвърден производител на решения за защита на оборудване ниско и високо напрежение. Широкият продуктов асортимент на компанията включва и разединители за предпазители. Разединителите STV D02 представляват устройства със стопяема вложка за защита на електрическото оборудване. Те дават възможност за използване на експлоатационните предимства на системата за защита D0 (б.ред. аналогично VLD01) в качеството им и на изключватели.

 • Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  09.10.2018 г. Машини, мех. системи | Джи Ойл Експерт предлага богата палитра от продукти, свързани с металообработката, вече и онлайн

  Изключително добре разработен и разнообразен електронен магазин отвори Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти в областта на металообработката. „В нашия онлайн магазин, който може да бъде посетен на адрес www.goilexpert-online.com, клиентите ни ще намерят голямо разнообразие от ултразвукови машини, спрей миещи машини, филтриращи системи, филтърна хартия, абсорбиращи продукти, инструменти и др.”, съобщиха за Инженер.bg от Джи Ойл Експерт.

Интервю

 • Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Д-р Хьолшер от Festo: Планираме да превърнем развойния център в София в следващ главен след този в Германия

  Давайки импулс на индустриалната автоматизация, глобалният лидер Festo следва стремглаво пътя на Индустрия 4.0, разработвайки следващо ниво на холистичен дизайн на системите, интелигентни и интуитивни решения. За да разберем повече за бъдещите цели и стратегии на компанията в тази насока, включително за плановете за развитие на новия развоен център в София, екипът ни се срещна с д-р Андреас Хьолшер, ръководител на отдел „Развитие и развой на продукти“ във Festo AG.

Статии

 • Либхер е сред най-предпочитаните работодатели от студентите у нас. Вижте защо на „Дни на кариерата“

  Либхер-Хаусгерете Марица все по-успешно защитава позицията си на предпочитан работодател в региона, в който е позиционирана производствената база на компанията у нас, както и в цяла България. Доказателство за това е челното място в класацията за най-предпочитани работодатели в производствения сектор от студентите за 2018 г., съобщиха за Инженер.bg от дружеството. С какво Либхер е атрактивен за младежите, можете да научите по време на тазгодишното издание на „Дни на кариерата“.

 • Доверете се на българското с Тихерт – опит и професионализъм в производството на инструментална екипировка

  Основана през 2007 г., фирма Тихерт ЕАД се е утвърдила като едно от водещите имена на българския пазар в областта на инструменталната екипировка. Запазвайки добрите практики, традиции и опит в инструменталното производство, рециклирането, ремонта и модернизацията на машини и оборудване, компанията е наследник на бившата Техническа дирекция от структурата на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.