Новини

 • ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза 10 млн. човекочаса без трудови злополуки

  19.07.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 отбеляза 10 млн. човекочаса без трудови злополуки

  За всяка компания в сферата на индустрията оптималните и безопасни трудови условия са от първостепенно значение за ефективността на работните процеси и за устойчивото развитие. Тяхната важност осъзнава и екипът на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, превръщайки ги в неизменна част от корпоративната си култура. На 22 юни служителите отбелязаха своя професионален празник – Деня на енергетика, като точно тогава електроцентралата регистрира 10 млн. човекочаса без трудови злополуки. Компанията прилага ефективни мерки на територията на цялата централа.

 • Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  19.07.2019 г. КИП и А | Трокут Тест Груп: Прецизно автоматично измерване на микротвърдост с твърдомерите на Qness

  Компанията Qness е специализирана в разработването на иновативни устройства за измерване на твърдост и микротвърдост на материалите. „Измервателните устройства на Qness се отличават с изключително висока точност на измерванията, надеждност и удобство при експлоатацията. Те са предназначени за провеждане на типови измерванията по методите на Викерс, Кнуп и Бринел. Доставят се със съвременно софтуерно обезпечение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Трокут Тест Груп.

 • Тихерт гарантира постоянно качество на продукцията си чрез използването на 3D координатна измервателна машина

  19.07.2019 г. Машини, мех. системи | Тихерт гарантира постоянно качество на продукцията си чрез използването на 3D координатна измервателна машина

  В света на дигиталното производство, в който машините са в състояние да произведат части с точност до микрон, измерването също трябва да е точно и надеждно. Постоянното качество на всеки произведен детайл е от изключителна важност за доказаната българска фирма Тихерт. „В нашето производство ние използваме TIGO – трикоординатна измервателна машина (CMM), специално проектирана за работа в производствени условия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Тихерт.

 • Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  18.07.2019 г. КИП и А | Спестете време и тежки монотонни дейности с автоматизирани палетизиращи решения от Бетелгиус. Сега на специални цени

  Бетелгиус предоставя на клиентите си иновативни решения, които да задоволят всички техни нужди в областта на опаковането. Фирмата е официален представител на датския производител Soco System – световен доставчик на продукти и решения за автоматизация на процесите на опаковане. „Продуктовата ни гама е проектирана, така че да увеличи ефективността и да елиминира физически трудоемките работни операции“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  16.07.2019 г. ОВК | Удобство и комфорт с новата климатична система на Samsung Wall Mount

  Новата серия климатични системи Samsung Wall Mount e иновативно решение, подходящо за всеки дом и офис. Уникалният им триъгълен дизайн позволява използването на по-голям вентилатор, по-широка решетка за засмукване и по-голяма повърхност на подаване на въздуха. Тези характеристики, заедно с допълнителните V-ножове, позволяват въздухът да се изхвърля по-далеч. Голямата далекобойност осигурява по-добро и равномерно пренасяне на топлината през зимата и студа през лятото, споделиха от Samsung Electronics Air Conditioning Europe.

 • Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  17.07.2019 г. Панаир 2019 | Русия ще е партньор на пловдивския Международен технически панаир през 2019 г.

  Русия ще бъде партньор на тазгодишния Международен технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември в гр. Пловдив, потвърдиха за Инженер.bg организаторите на изложението. Руската държава заема почетната четвърта позиция сред търговските партньори на Европейския съюз. Атрактивни за гостите на мащабния технически форум в Пловдив са новаторските високотехнологични решения, представени от руски фирми, университети и научни институти.

 • Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  12.07.2019 г. КИП и А | Специализираната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ също се присъедини към партньорите на Инженер.БГ

  Продължаваме с добрите новини! Софийската професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ вече е сред партньорите на Инженер.БГ. Училището е поредната професионална гимназия, която се включва с микросайт в Академична борса на Борса.bg. Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и да помагаме на младите хора в България да получат по-качествено и конкурентно техническо образование!

 • Заваръчна модулна система FastMig X на Kemppi – най-висок клас решение в импулсното заваряване

  12.07.2019 г. Машини, мех. системи | Заваръчна модулна система FastMig X на Kemppi – най-висок клас решение в импулсното заваряване

  Фирма Кимекс, изключителен представител за България на заваръчна техника Kemppi, представя новата модулна заваръчна система FastMig X от т.нар. черна серия. „FastMig X е решение от най-висок клас, което удовлетворява нарастващите изисквания в този промишлен сектор. Благодарение на специфичните си характеристики, тя позволява на всеки потребител да се изправи пред най-сериозните предизвикателствата в бранша“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс.

 • Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  16.07.2019 г. Панаир 2019 | Нова концепция за 75-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

  Международният технически панаир в гр. Пловдив е един от най-престижните форуми за иновации и технологии, който ще се проведе в периода от 23 до 28 септември 2019 г. Домакините на мащабната инициатива ще осигурят условия, съобразени с конкретните особености на всеки участник. „Концепцията цели да предостави на всяка компания възможност да осъществи своето представяне в най-подходящия за нея формат и да привлече по-голям брой посетители и партньори“, посочиха организаторите.

 • Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  15.07.2019 г. Панаир 2019 | Специални предложения за изложителите на предстоящия Международен технически панаир 2019

  Тази есен Пловдив отново ще се превърне в център на иновации и последните тенденции в технологиите. И през 2019 г. градът ще бъде домакин на Международния технически панаир, който ще се проведе от 23 до 28 септември. „Събитието за пореден път събира на едно място представители на водещи български и международни компании от едни от най-бързо развиващите се технологични сектори, както и професионалисти от България и Европа“, заявиха за Инженер.bg организаторите.

Интервю

 • Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Нали ви се е случвало да видите поредната техническа новост и да се чудите как работи, какви характеристики има и на кого му е хрумнала? Е, днес ще ви разкажем как се случва „магията“. Продължаваме разговора с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, който ще ни обясни как международният лидер в автоматизацията Festo сътворява своите нови продукти, както и къде се намира България на картата на Четвъртата индустриална революция.

Статии

 • Заповядайте в новата ни Фейсбук страница! Нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

  Инженер.БГ ООД е динамично развиваща се техническа медия и това не е тайна за инженерното съсловие, а 2020 г. ще бъде година на големи промени за нас и нашите читатели. Затова решихме да загърбим всичко старо и да стартираме новото десетилетие с много нови и интересни инициативи и функционалности, за които ще споделим съвсем скоро. Заповядайте в новата ни Фейсбук страница Инженер.БГ New и нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

 • Алвекта чертае вектора на перспективите в организационното развитие на индустрията с дигиталната система Vector

  Алвекта е българско дружество, което предлага интернет-базирани информационни услуги в областта на организацията на работните процеси. „Разработваме собствено иновативно SaaS решение в корелация с Индустрия 4.0, наречено Vector. То представлява дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на дейностите в индустриалното предприятие“, разказаха специалистите от Алвекта за Инженер.bg.