Новини

 • По-висока производителност с ударните бормашини на Bosch. А сега и на специални цени

  10.07.2019 г. Електротехника | По-висока производителност с ударните бормашини на Bosch. А сега и на специални цени

  Bosch – световен лидер в производството на електроинструменти, обяви преференциални условия при покупка на професионални ударни бормашини в комплект с универсални свредла Multi Construction CYL-9 от 7 части. Бормашините на немската компания се предлагат на нашия пазар от българското дружество Роберт Бош, направление Електроинструменти, „Само сега, всеки специалист може да вземе своята професионална бормашина Bosch на по-ниска цена”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Супер „гореща“ акция от СР Абразиви & Инструменти на избрани продукти и абразивни консумативи

  09.07.2019 г. Машини, мех. системи | Супер „гореща“ акция от СР Абразиви & Инструменти на избрани продукти и абразивни консумативи

  СР Абразиви & Инструменти е фирма, утвърдила се на българския пазар със специализацията си в предлагането на електрически и пневматични инструменти, машини и консумативи. От дружеството съобщиха за Инженер.bg, че стартират нова промоционална кампания на избрани продукти от широкото му портфолио. „Горещото“ предложение включва абразивни консумативи, допълниха от СР Абразиви & Инструменти. Пълните условия на промоцията вижте в следващите редове.

 • Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  09.07.2019 г. ВиК | Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  Компанията DP-Pumps е разработчик и производител на помпени решения с гарантирано удобно и безпроблемно използване от страна на потребителите, както и с оптимално и надеждно транспортиране на работния флуид при ниско потребление на енергия. „Системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех.

 • Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  09.07.2019 г. КИП и А | Роботите на Wittmann: големи... още по-големи... WX193!

  Eвропейският лидер в производство на машини, технологии за автоматизация, роботи и периферно оборудване за машини за леене под налягане Wittmann Group обяви пазарния дебют на нов модел голямогабаритен робот WX193, който е проектиран за изработката на изключително големи детайли. Новият робот с регулируеми направляващи с дължина над 2 m е разработен специално за шприц машини със сила на затягане на формата над 4000 t. WX193 има гъвкава модулна конструкция и в стандартната си конфигурация може да премества детайли с тегло до 150 kg.

 • Аква Системи: Контролерите за температура на соларни системи Sorel са с широкообхватна функционалност

  08.07.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | Аква Системи: Контролерите за температура на соларни системи Sorel са с широкообхватна функционалност

  В разгара на летния сезон, когато на всички ни се иска да скочим в басейн пълен с лед и често поглеждаме укорително към Слънцето, няма как да не се сетим за соларните системи – единствените, които не се оплакват от яркото му присъствие. Ето защо днес от фирма Аква Системи ще ни разкажат за контролерите за диференциална температура на соларни системи от серия TDC. Те са производство на немската компания Sorel. Серията включва няколко модела, които се отличават по своята функционалност.

 • Електро Плюс: Акустични сигнални устройства на Sirena – оптимално решение, дори за тежки експлоатационни условия

  05.07.2019 г. Електротехника | Електро Плюс: Акустични сигнални устройства на Sirena – оптимално решение, дори за тежки експлоатационни условия

  Италианската компания Sirena е един от доказаните производители на висококачествени устройства за звукова и светлинна сигнализация. „Едно от най-новите попълнения в асортимента на производителя е новата електронна сирена SIR-Touch. Естетичният дизайн, вписващ се хармонично във всяка среда, сензорното управление, високата степен на защита IP68-IP69K и силният акустичен сигнал я правят изключително подходящо решение за индустриална звукова сигнализация“, съобщиха от Електро Плюс.

 • Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  05.07.2019 г. КИП и А | Нови електрически задвижвания от тип „plug and work“ в продуктовата гама Simplified Motion на Festo

  Как да бъдат изпълнявани елементарни задачи за движение чрез електрическо задвижване и в същото време то да комуникира интелигентно с контролер и дори с облак чрез IO-Link. Отговор на този въпрос дава серията електрически задвижвания Simplified Motion на Festo. Тя съчетава лесната конструкция на пневматиката с предимствата на електрическата автоматизация. Новата серия електрически задвижващи механизми представлява интегрирано решение за изпълнение на несложни движения.

 • Адара Инженеринг: Повече мощност за хигиенните приложения – GEA Hilge HYGIA вече е налична с 45 kW мотор

  04.07.2019 г. Машини, мех. системи | Адара Инженеринг: Повече мощност за хигиенните приложения – GEA Hilge HYGIA вече е налична с 45 kW мотор

  Международният доставчик на решения за ХВП и фармацевтиката GEA разшири гамата си помпи за специални хигиенни приложения. „GEA Hilge HYGIA е допълнена с изпълнение с 45 kW мотор, като по този начин максималният дебит на серията вече достига до 180 куб. м./час. Дебютът на новия размер бе по време на престижното техническо изложение POWTECH, което се проведе през април т.г. в Нюрнберг, Германия“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг.

 • Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  02.07.2019 г. КИП и А | Преносима измервателна система JUMO thermoCOR с приложение в процесите на термообработка

  Водещият производител в областта на индустриалните сензори и комплексните решения за автоматизация JUMO представя една от най-новите си разработки – преносимата измервателна система JUMO thermoCOR. „Системата отговаря на изискванията на стандартите AMS2750 и CQI-9, които регламентират процесите на термообработка на изделия, предназначени за автомобилната и космическата индустрия“, информираха за Инженер.bg от дъщерното дружество на JUMO у нас.

 • EVN България закри учебната година за дуалните си паралелки

  01.07.2019 г. Енергетика (ВЕИ) | EVN България закри учебната година за дуалните си паралелки

  „На 27 юни представители на Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България, се срещнаха с учениците си по дуално обучение, за да закрият заедно учебната година. Децата въодушевено разказаха как е преминала годината и какви са очакванията им за следващата. Срещата завърши със сладка и вкусна изненада за учениците – торта с пожелание за весело лято", съобщиха за Инженер.bg от EVN България. Целта на инициативата на Електроразпределение Юг е да бъдат подготвени кадри за успешно професионално развитие в сферата.

Интервю

 • Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Нали ви се е случвало да видите поредната техническа новост и да се чудите как работи, какви характеристики има и на кого му е хрумнала? Е, днес ще ви разкажем как се случва „магията“. Продължаваме разговора с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, който ще ни обясни как международният лидер в автоматизацията Festo сътворява своите нови продукти, както и къде се намира България на картата на Четвъртата индустриална революция.

Статии

 • Заповядайте в новата ни Фейсбук страница! Нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

  Инженер.БГ ООД е динамично развиваща се техническа медия и това не е тайна за инженерното съсловие, а 2020 г. ще бъде година на големи промени за нас и нашите читатели. Затова решихме да загърбим всичко старо и да стартираме новото десетилетие с много нови и интересни инициативи и функционалности, за които ще споделим съвсем скоро. Заповядайте в новата ни Фейсбук страница Инженер.БГ New и нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

 • Алвекта чертае вектора на перспективите в организационното развитие на индустрията с дигиталната система Vector

  Алвекта е българско дружество, което предлага интернет-базирани информационни услуги в областта на организацията на работните процеси. „Разработваме собствено иновативно SaaS решение в корелация с Индустрия 4.0, наречено Vector. То представлява дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на дейностите в индустриалното предприятие“, разказаха специалистите от Алвекта за Инженер.bg.