Новини

 • АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  01.07.2019 г. КИП и А | АС-ДС: Предлагаме висококачествени индуктивни разходомери на чешкия производител Comac Cal

  АС-ДС е утвърдена българска компания в областта на електроизграждането и автоматизацията на технологични процеси. Фирмата предлага широка гама от продукти на международни прозводители, сред които и на чешката компания Comac Cal. „Comac Cal предлага широко разнообразие от висококачествени решения с приложение в различни индустрии. Сред продуктите на компанията са индуктивни разходомери, датчици, индуктивни топломери и др.“, информираха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  27.06.2019 г. КИП и А | Амекс България: Промоция на газанализатор с приложение при опаковането на храни от Cole-Parmer

  Като изключителен представител на Cole-Parmer, Амекс България предлага богата гама от продукти за обработка и анализ на флуиди, включително анализатори за различни газове. „Представяме ви О2/CO aнализатор, намиращ широко приложение при определянето на остатъчния кислород в опаковките на храните. Възползвайте се сега от промоционалната ни кампания и закупете оборудването на преференциална цена“, информираха за Инженер.bg от Амекс България.

 • Атикс: Надеждна детекция на обекти при LED осветление с новите сензори на Leuze electronic

  27.06.2019 г. КИП и А | Атикс: Надеждна детекция на обекти при LED осветление с новите сензори на Leuze electronic

  Утвърдената българска фирма Атикс, предлагаща решения и продукти за индустриална автоматизация, представя новите дифузно-рефлекторни сензори на международния специалист в областта на оптоелектрониката Leuze еlectronic. Устройствата от сериите 3C, 25C, 46C и 49C се отличават с подобрено потискане на околната светлина, благодарение на което предлагат на потребителите висока функционална надеждност. Това ги превръща в оптимално решение при наличието на LED осветление.

 • Danfoss награди Бандени за най-високи резултати от продажби, постигани до момента в Адриатическия регион

  26.06.2019 г. Електротехника | Danfoss награди Бандени за най-високи резултати от продажби, постигани до момента в Адриатическия регион

  Българската търговска фирма Бандени, получи заслужено признание от основният си партньор Danfoss. Родната компания бе отличена от производителя за постигнати най-високи резултати от продажби и най-голям оборот за Адриатическия регион за 2018 г. „Изключително щастливи и горди сме, че усилията ни са възнаградени. Радваме се, че сме допринесли за успеха на нашите партньори и това ни амбицира да подобрим резултатите си“, споделиха от Бандени за Инженер.bg.

 • Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  24.06.2019 г. Електротехника | Eл Ди Джи: Продуктовата гама Odace на Schneider Electric – комфорт, съчетан със стилен дизайн

  Времената се променят, а заедно с тях и нашите навици и желания. „За да бъде в крак с последните тенденции, компанията Schneider Electric създаде продуктовата гама Odace, която благодарение на елегантния си външен вид, удовлетворява най-различни вкусове и приложни изисквания. Изделията от серията Odace на Schneider вече са налични при нас на склад и потребителите могат да разгледат каталога и ценовата листа, публикувани на нашия сайт“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи.

 • Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  21.06.2019 г. КИП и А | Най-новият компресор на BOGE и иновативни серии на Camozzi вече са част от портфолиото на ЛД

  Изцяло нови продукти и технически решения демонстрира утвърдената българска компания ЛД по време на тазгодишното издание на MachTech & InnoTech. „Имаме удоволствието да представим пред българската специализирана публика най-новия компресор с марка BOGE, чиято световна премиера бе по време на Hannover Messe 2019”, заявиха пред Инженер.bg от ЛД. Сред акцентите в представянето им бяха и новите продуктови серии на Camozzi.

 • IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  21.06.2019 г. КИП и А | IMI: Със стажантската ни програма амбициозни млади хора тръгват по пътя на високите технологии

  И тази година производителят на автомобилна, индустриална, ВЕИ, телекомуникационна и битова електроника Интегрейтид Микро-Електроникс България взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения – „Стажове“. От българското дружество на международния холдинг IMI отново представиха своята стажантска програма пред студентите. „Запознайте се с нашата организация и производствени процеси. Станете част от стажантската ни програма и открийте своето призвание”, заявиха от компанията.

 • Разпределителни табла с индустриални щепселни съединения серия EDS от ETI Elektroelement

  20.06.2019 г. Електротехника | Разпределителни табла с индустриални щепселни съединения серия EDS от ETI Elektroelement

  Утвърденият словенски производител и доставчик на продукти за електроинсталации ETI Elektroelement допълни своето продуктово портфолио от индустриални щепсели и контакти ETICEE с новата серия EDS разпределителни табла с индустриални щепселни контакти. „Новите разпределителни кутии EDS са предназначени за работилници, производствени или други помещения, както и за строителни площадки, на които се изисква повече от един щепселен контакт на едно място“, съобщиха от ETI Elektroelement.

 • Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  20.06.2019 г. КИП и А | Аналитична везна ABP на KERN с последно поколение технология с една клетка за изключително бързи и надеждни резултати

  През 2019 г. компанията KERN & SOHN отбелязва 175 години от създаването си. Днес фирмата е собственост на семейство, което се занимава с производство на устройства за претегляне от 250 години. Това прави KERN & SOHN най-старият производител на прецизни везни в света. „Компанията отбелязва своята юбилейна година с много нови разработки в областта на измервателните технологии“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мари-Бентц, изключителен представител и сервиз за България на KERN.

 • Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

  20.06.2019 г. ВиК | Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

  Имате нужда от помпено оборудване, но нямате време за обикаляне по специализирани магазини? Електра Помп има решение на този проблем. От началото на април 2019 г. утвърденото българско дружество, позиционирано във Варна, вече има собствен онлайн магазин, от който лесно и удобно можете да закупите висококачествено оборудване на международни производители като Saer Elettropompe, Faggiolati pumps, Planus и Мatic.

Интервю

 • Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Инж. Г. Грозданов: За Техническия инженерен център на Festo в София градим екип от визионери

  Нали ви се е случвало да видите поредната техническа новост и да се чудите как работи, какви характеристики има и на кого му е хрумнала? Е, днес ще ви разкажем как се случва „магията“. Продължаваме разговора с инж. Георги Грозданов, ръководител на Технически инженерен център в София към Фесто Производство, който ще ни обясни как международният лидер в автоматизацията Festo сътворява своите нови продукти, както и къде се намира България на картата на Четвъртата индустриална революция.

Статии

 • Заповядайте в новата ни Фейсбук страница! Нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

  Инженер.БГ ООД е динамично развиваща се техническа медия и това не е тайна за инженерното съсловие, а 2020 г. ще бъде година на големи промени за нас и нашите читатели. Затова решихме да загърбим всичко старо и да стартираме новото десетилетие с много нови и интересни инициативи и функционалности, за които ще споделим съвсем скоро. Заповядайте в новата ни Фейсбук страница Инженер.БГ New и нека заедно следим дигиталната трансформация на индустрията!

 • Алвекта чертае вектора на перспективите в организационното развитие на индустрията с дигиталната система Vector

  Алвекта е българско дружество, което предлага интернет-базирани информационни услуги в областта на организацията на работните процеси. „Разработваме собствено иновативно SaaS решение в корелация с Индустрия 4.0, наречено Vector. То представлява дигитална технология за пресъздаване на процесите в единна платформа. Vector обезпечава интегрираното информационно покритие на управлението на дейностите в индустриалното предприятие“, разказаха специалистите от Алвекта за Инженер.bg.