Новини

 • Обработвайте лесно и прецизно неръждаема стомана с Finit-All. Сега на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  01.11.2019 г. Машини, мех. системи | Обработвайте лесно и прецизно неръждаема стомана с Finit-All. Сега на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  „Обработката на неръждаема стомана никога не е била толкова лесна, колкото с Finit – All. Затова ние от СР Абразиви & Инструменти, официален представител на международната компания Cibo Abrasives, искаме да зарадваме нашите клиенти с ново топ предложение на специална цена“, обявиха от дружеството. „Представяме на вашето внимание Finit – All, инструмент от Cibo Abrasives за тези, които не са запознати с неръждаемата стомана или рядко работят с нея“, допълниха от фирмата.

 • Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  31.10.2019 г. КИП и А | Телетек Електроникс разширява производствения си капацитет и пазарното си присъствие с нов ключов партньор

  Българската компания Телетек Електроникс, специализирана в проектирането, разра-ботването и производството на сигнално-охранителни и пожароизвестителни систе-ми, обяви ново партньорство – с италианската Comelit group. „С гордост Ви съобщаваме за сключеното споразумение между двете компании. След дългогодишното ни съвместно партньорство, Comelit group реши да инвестира и да закупи дялове от фирма Телетек Електроникс“, съобщиха от българското дружество.

 • Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  31.10.2019 г. КИП и А | Райкос Тех представя ново поколение компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2 от SIKA

  Райкос Тех е доказано българско дружество в търговията с компоненти и цялостни решения за индустриална автоматизация. В качеството си на официален представител на немския производител на измервателни устройства SIKA, компанията обяви пазарния дебют у нас на серията компактни магнитно-индуктивни разходомери induQ VMZ.2. Серията прибори от ново поколение включва шест модела прибори за измерване дебита на електропроводими течности.

 • Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  30.10.2019 г. ОВК | Клима КГ: От качеството на оборудването зависи изправната работа и рентабилността на отоплителната инсталация

  Началото на отоплителния сезон „дебне зад ъгъла“ и много домакинства и обществени сгради търсят по-удачен вариант за отопление спрямо миналогодишния. Българската компания Клима КГ, предлага оборудване за отоплителни инсталации, чрез което ефективността им би могла да се повиши. „Оборудването, с което се изгражда една отоплителната инсталация, е от значение не само за изправната ѝ работа, а също така и за нейната рентабилност“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  30.10.2019 г. ОВК | Оптимизирайте отоплението и спестете средства чрез дистанционно управляемия „умен“ термостат Viessmann tado°

  Иновации в отоплението точно преди зимата да ни е връхлетяла! „Немският технологичен лидер Viessmann представи своя интелигентен термостат Viessmann tado°, с помощта на който потребителите могат да оптимизират енергийните си разходи. Комбинацията от специално приложение за SMART устройства и техническа иновативност прави управлението на отоплителните инсталации по-лесно от всякога“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на компанията у нас.

 • Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  29.10.2019 г. ОВК | Новият уебсайт на Системеър България предлага модерна визия, подробна информация и разширена функционалност

  Водещият производител на оборудване за ОВК системи Systemair Group представи наскоро нов корпоративен уебсайт с модерна визия и разширена функционалност, достъпен и на български език. Уебстраницата на Системеър България е с адаптивен и модерен интерфейс, който позволява лесна навигация, включително и през мобилни устройства. Тя дава достъп до подробна и разнообразна информация, разделена е в рубрики, които са организирани така, че да направят работата с платформата максимално бърза и удобна.

 • АС-ДС: Нова серия сензорни устройства за измерване на ниво и налягане от ACS-Control-System

  29.10.2019 г. КИП и А | АС-ДС: Нова серия сензорни устройства за измерване на ниво и налягане от ACS-Control-System

  ACS-Control-System е доказан международен специалист в развоя и производството на сензори за измерване на ниво, налягане, температура и дебит. Продуктовото портфолио от висок клас на производителя вече е изцяло обновено, чрез въвеждането на пазара на новите сензори Hydrocont HN4, Precont PN4 и Sonicont USN4. „Това е нова серия сензори за измерване на ниво и налягане с усъвършенствана конструкция и софтуер за управление“, коментираха пред Инженер.bg от фирма АС-ДС.

 • Yokogawa Test & Measurement обяви пазарния дебют на нова серия дигитални манометри за широк кръг от приложения

  29.10.2019 г. КИП и А | Yokogawa Test & Measurement обяви пазарния дебют на нова серия дигитални манометри за широк кръг от приложения

  Доказаният японски производител в областта на средства и цялостни системи за измерване и контрол Yokogawa Test & Measurement Corporation обяви пазарния дебют на цифрови манометри MT300. Новата продуктова серия е наследник на добре познатите модели от гамата MT200. „Цифровите манометри от серията MT300 се отличават с редица подобрения, в които влиза и удължен гаранционен срок по отношение точността на измерване“, съобщиха за Инженер.bg от Йокогава България.

 • БГ Роботи показа роботизирани системи за заваряване, фрезоване и товарене в рамките на МТП Пловдив 2019

  25.10.2019 г. КИП и А | БГ Роботи показа роботизирани системи за заваряване, фрезоване и товарене в рамките на МТП Пловдив 2019

  От 23 до 28 септември 2019 г. Пловдив бе арена за най-нови технически решения и върхови технологии, приложими в различни отрасли на индустрията. По време на Международния технически панаир (МТП) свои предложения и разработки представи и фирма БГ Роботи – специализирана в продажбата и интеграцията на промишлени роботи KUKA. Сред акцентите на щанда на българската компания бяха роботизирани системи за заваряване, фрезоване, както и роботизиран грипер.

 • Рапид: „За нас директната среща с потребителите e много важна“

  24.10.2019 г. Машини, мех. системи | Рапид: „За нас директната среща с потребителите e много важна“

  От 1995 г. фирма Рапид ЕООД неизменно присъства на Международния технически панаир в Пловдив. Защото държи на традициите и на директния контакт с клиентите си от бита, индустрията и строителството. „Техническият форум ни дава възможност да запознаем посетителите с нашата дейност и да им предложим решения от стомана и сплави както за външни и интериорни пространства, така и за проекти, ориентирани към изграждането на производствени обекти“, коментираха за Инженер.bg от фирма Рапид.

Интервю

 • Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Васил Георгиев от Либхер-Транспортейшън Системс Марица: Когато възникне проблем, не питам „Кой?“, а „Защо?“

  Когато бивш военен попадне в производствения отдел на голяма международна компания, ситуацията може да стане наистина интересна! Днес в рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“ ви срещаме с Васил Георгиев, началник смяна в Либхер-Транспортейшън Системс Марица, който ни разказа защо трябва да прекарваш обедната почивка с колегите си и колко е важно, когато възникне проблем, да не се пита „Кой?“, а „Защо?“. Вижте какво още сподели г-н Георгиев.

Статии

 • БГ Роботи: Ограниченията в архитектурата и строителството отпадат с 3D технологии и роботи KUKA

  Стабилни, леки и най-важното огромни - индустриалните роботи вече са в състояние да отпечатат архитектурни структури. „Това е производствен процес като всички други, само че в по-големи мащаби. Роботи с много голям обхват на манипулатора вече изработват изключително сложни компоненти, които ще променят архитектурата в бъдеще“, коментираха за Инженер.bg от фирма БГ Роботи (Витто ООД), която внася, продава, поддържа и сервизира промишлени роботи KUKA в България – нови и втора употреба.

 • Тихерт – компанията, която произвежда инструменталната екипировка за всички нови изделия на Херти

  Началото на Херти АД е поставено през 1993 г. с една машина, произвеждаща два размера алуминиеви капачки. Днес компанията произвежда годишно над 1 милиард изделия, които се използват за затваряне на почти всички съществуващи видове бутилки. През 2007 г. техническата дирекция към Херти е обособена в дъщерното дружество Тихерт ЕАД, чийто предмет на дейност включва проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка.