Новини

 • Решения за сигурност и превенция от контрабанда привлякоха експерти към щанда на Трокут Тест на Security Expo

  19.04.2019 г. Електротехника | Решения за сигурност и превенция от контрабанда привлякоха експерти към щанда на Трокут Тест на Security Expo

  Сериозен интерес от страна на експертите беляза участието на Трокут Тест Груп на единственото у нас специализирано изложение за сигурност, охрана и безопасност Security Expo. През март 2019 г. щандът на българската фирма в Интер Експо Център – София привлече гости, клиенти и партньори, като компанията им предостави информация и демонстрира най-новите продукти в областта на сигурността от обширното си портфолио. Ето и кои бяха те.

 • MTG с поредно престижно отличие – Осъм АД грабна златото в конкурса „Отливка на годината“ за своя детайл „Люлка“

  19.04.2019 г. Машини, мех. системи | MTG с поредно престижно отличие – Осъм АД грабна златото в конкурса „Отливка на годината“ за своя детайл „Люлка“

  Поредно престижно отличие получи Осъм АД, част от българския индустриален холдинг Метал Технолоджи Груп. „Ловешкият завод спечели златен медал и диплома в конкурса „Отливка на годината 2018“ по време на годишната конференция „Металолеене 2019“, която се проведе на 11 април в гр. Плевен. Това поредно признание за добре свършената работа е истинска гордост за нас“, информираха от компанията. Конкурсът се организира от Българския научно-технически съюз по машиностроене.

 • Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  18.04.2019 г. КИП и А | Ротек: Нов фотоелектрически сензор от Rockwell Automation за взискателни приложения

  Rockwell Automation, световен лидер в областта на индустриалната автоматизация, представя нов фотоелектрически сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30. Той разпознава обекти на голямо разстояние и се отличава с повишена устойчивост към условията на експлоатационната среда. „Фотоелектрическият сензор Allen-Bradley 42AF RightSight M30 на Rockwell Automation е най-новото попълнение в портфолиото на компанията от интелигентни сензори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ротек.

 • NSK обяви пазарния дебют на нова гама от лагерни кутии J-Line, съответстваща на стандарта JIS

  18.04.2019 г. Машини, мех. системи | NSK обяви пазарния дебют на нова гама от лагерни кутии J-Line, съответстваща на стандарта JIS

  NSK разшири продуктовата си гама RHP от лагерни кутии Self-Lube с нови модели, произведени в съответствие със стандарта JIS. С новата серия J-Line, NSK въвежда и нов дизайн на опаковките, съобщиха от NSK България. Лагерните възли J-Line се предлагат с шест най-популярни типове корпуси: опорен със стойки/без стойки, квадратен, кръгъл с фланци, с фланци и два отвора и натегнат. Потребителите могат да избират също между три корпуса от щампована стомана и пет типа вложки.

 • Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  17.04.2019 г. ВиК | Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  Tехническите иновации движат света напред, но какъв би бил техният смисъл, ако няма добре подготвено следващо поколение от инженери, което да поеме щафетата по пътя към една устойчива околна среда? Този въпрос поставиха от Steinzeug-Keramo по време на участието си на Water Tech. Поглеждайки бранша от кадрова гледна точка, един от най-големите производители на стъклокерамични тръбопроводи инициира обучение на студенти за предимствата на дълговечните материали в строителството.

 • Atlas Copco разшири портфолиото си с нови филтри и кули с активен въглен

  17.04.2019 г. Машини, мех. системи | Atlas Copco разшири портфолиото си с нови филтри и кули с активен въглен

  Atlas Copco, утвърден производител на компресори, вакуумни решения и системи за пречистване на въздух, обяви пазарния дебют на нови филтри и кули с активен въглен. „Тези продукти създават нов стандарт по отношение предотвратяването на риска, повишаването на експлоатационната готовност и ценообразуването на въздушните компресори и системите за обработка на компресиран въздух“, коментираха от Атлас Копко България. Двата алуминиеви двойни филтри за налягане 16 bar са налични на склад и се предлагат на конкурентна, по-ниска цена.

 • Стартира най-мащабното издание на международното изложение MachTech & InnoTech Expo

  16.04.2019 г. Машини, мех. системи | Стартира най-мащабното издание на международното изложение MachTech & InnoTech Expo

  На 15-ти април 2019 г. за единадесета поредна година Интер Експо Център – София отвори врати за международното индустриално изложение MachTech & InnoTech Expo. Най-мащабното издание досега ще даде среща на над 190 компании и хиляди гости. Инженер.БГ е сред основните медийни партньори на събитието, а също и традиционен участник в него. Гореща информация, директно от събитието, следете на специалната ни страница в Инженер.bg, посветена на изложението.

 • Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  16.04.2019 г. ВиК | Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Разнообразие от решения за водообработка представиха от фирма Бис-Трейд в рамките на специализирания форум Water Tech 2019. През март на щанда си в зала 4 на Интер Експо Център – София утвърдената българската компания демонстрира системите за омекотяване и дезинфекция на своя италиански партньор Pineco, както и разнообразни препарати за третиране на вода.
  Ето какво научихме от представителите на фирмата.

 • Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  16.04.2019 г. ВиК | Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica е само една от новостите в продуктовата гама на Аквастарт, която утвърденото българско дружество показа на специализираното изложение Water Tech. Компанията бе част от единствения у нас B2B форум във водния сектор и през март се срещна с партньори, клиенти и експерти от бранша, за да ги запознае с разширеното си портфолио, в което присъстват имената на доказани международни производители.

 • Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  15.04.2019 г. КИП и А | Yokogawa разработи система за детекция на кавитация в реално време

  Компанията Yokogawa Electric Corporation обяви, че е разработила система за откриване на кавитация на ранен етап. Чрез откриване на явлението кавитация, количествената му оценка и информация за процеса, както и посредством визуализацията на тези данни в реално време, системата осигурява ранно установяване на условията, които могат да доведат до влошена работа на помпите. Благодарение на ранното ѝ откриване преди настъпването на повреда това решение подобрява ефективността на техническата поддръжка на производствените съоръжения.

Интервю

Статии

 • Инженер.БГ оптимизира стратегията си за присъствие в социалните мрежи

  Добре разработената дигитална маркетингова стратегия е важна за всяка компания, която търси развитие, а социалните мрежи са изключително мощен инструмент за комуникация с потребителите и популяризиране на продуктите или услугите ѝ. Затова екипът ни обръща специално внимание на социалните мрежи и постоянно се стреми да оптимизира стратегията ни за присъствие в тях. Целта е органичен растеж и по-висока професионална ангажираност на аудиторията в каналите ни.
  А какво показват анализите? Да видим...

 • Инж. Христо Гилищаров от ФАНУК България: Творческият подход е най-важният фактор за успеха на индустриалната автоматизация

  Инж. Христо Гилищаров е завършил Технически университет – София и притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от City University of Seattle. От 2014 г. той е управител на ФАНУК България, като отговаря също и за бизнес развитието на компанията в Гърция, Северна Македония, Кипър и Албания. Предлагаме ви коментарен материал на инж. Гилищаров за Инженер.bg, който обобщава интервюто му за предаването „Бизнес среща“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ г-жа Таня Кръстева.