Инженерният портал на България
     Бюлетин 1/2020, 22 май 2020

 

Водещи заглавия

 

Oventrop представя система за хигиена на водата в хотели с включена циркулация за предпазване от застояване

След като с помощта на специалистите от българския офис на Oventrop вече разгледахме примерна схема за осигуряване хигиена на питейната вода, подходяща за многофамилна къща, днес е време да обърнем внимание на по-мащабните сградни комплекси. Как да гарантираме качеството на водата в хотел и какво включва разпределителната система на Oventrop с включена циркулация за предпазване от застояване на водата в инсталациите за битова гореща вода, разкриваме в днешния материал.

 

 

Хидро-Хикс-България: Град в Дания се довери на UV инсталации за пречистване на вода от Eurowater

В много от страните от Европейския съюз, а и по целия свят се изискват две независими една от друга хигиенни бариери, които да осигурят качеството на питейната вода, подавана във водоснабдителните мрежи. Често това се налага при наличие на специфично микробиологично замърсяване. Ето защо днес ще Ви запознаем с едно от възможните решения в подобна ситуация – цялостните UV системи за пречистване на Silhorko-Eurowater. Повече за тях разказаха от Хидро-Хикс-България, дългогодишен партньор на производителя у нас.

 

 

 

 

Д-р инж. Ирина Ангелова (УАСГ): Кои са основните показатели, които трябва да се следят при водите за питейно-битови нужди?

Откъде се добиват водите, които използваме за питейно-битови нужди (ПБН), на какви условия трябва да отговарят те и кога се налага пречистване и допълнителна обработка? Отговор на тези въпроси даваме в днешния, първи материал от специализираната рубрика, която Инженер.bg стартира с помощта на гл.ас. д-р инж. Ирина Ангелова от катедра „Водоснабдяване, канализация и пречистване на води" към Хидротехнически факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

 

 

Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент.

 

 

Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност

Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха от Вило България.

 

 

Водата

 

Адара Инженеринг: Argal пусна на пазара помпи с високо молекулно тегло, подходящи за процесите по пречистване на води

Процесите по третиране на води, както и голяма част от индустриалните дейности, при които се използват различни флуиди, налагат търсенето на устойчиво на агресивни среди оборудване. Италианският производител Argal предлага надеждно решение за подобен тип приложения. Новата гама помпи ASTRAsolid надгражда съществуващите решения с още по-високо ниво на устойчивост. Как е постигнато това и какви материали са използвани?

 

 

Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

„Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи.

 

 

Вентех: Как да гарантираме безопасна водопроводна система в сградата след дългата неактивност заради коронавируса?

От няколко месеца целият свят е в необичайна ситуация, а редица бизнеси трябваше да трансформират временно своята дейност. Отскоро обаче завръщането към „нормалността“ е вече факт. Врати отварят отново ресторанти, хотели, спортни зали, все повече офис сгради отново се изпълват с живот. Но какви са предизвикателствата от гледна точка на сградните инсталации? Инженер.bg потърси различната гледна точка с помощта на инж. Венелин Тенев от фирма Вентех.

 

 

Извор на живот

 

АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

„През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 

 

Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

„Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 

 

Необичайна среща на архитектурните епохи, или как старите водни кули заживяват нов живот

Съвременната архитектура има способността да трансформира сградите от предходни архитектурни традиции. Пример за това преобразяване са водните кули, които в миналото са изпълнявали важната роля да осигуряват така ценния за всички нас природен ресурс. Излизането от конвенционалното приложение на градските постройки, изненадващите функции, които приемат, а също и пресечната им линия с изкуството привлякоха нашия интерес, за да посветим на тази тема днешната история.

 

 

За Инженер.БГ сигурността и поверителността на личните данни винаги е била и ще бъде от важно значение за нас. Ние сме онлайн техническа медия, която информира читателската ни аудитория за важни технически новини от инженерния свят. Във връзка с влезлия в сила "Общ регламент за защита на личните данни", бихме искали да ви уверим, че грижливо съхраняваме вашата лична информация и не я споделяме с никоя трета страна. Ако искате да се отпишете от Бюлетина, моля кликнете по-долу или се свържете с нас на телефон: 0886 12 65 20.

Според клаузите на Закона за електронната търговия, съобщението би могло да се определи като непоискано. Ако не искате Инженер.bg да ви изпраща писма, с които да ви информира за най-новото и интересното на страниците ни, моля напишете „НЕ“ в „Относно“ тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2020 Инженер БГ ООД Всички текстове и изображения публикувани в Инженер.bg са собственост на ИнженерБГ ООД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права".

Реклама | Контакти | За нас