Анализи / Техн. решения

Булклима: VRF системите Airstage J-IIIL на Fujitsu General – висока мощност в компактен размер

22.02.2018 г.

 

 

Серията външни VRF тела Airstage J-IIIL е сред най-новите продуктови попълнения в гамата от решения за климатизация, предназначени за малки до средни по големина сгради, на японския концерн Fujitsu General Limited, съобщиха за Инженер.bg от фирма Булклима. Тя предлага климатични системи с марка General на българския пазар. „Airstage J-IIIL е серия VRF системи, подходящи за малки като РЗП сгради с много на брой маломерни помещения, като жилищни и еднофамилни къщи, средно големи офис сгради, офисни и складови помещения, училища, хотели, къщи за гости, изложбени зали и др.”, допълниха от фирмата

 

Системите за климатизация Airstage J-IIIL на Fujitsu General са разработени, така че да осигурят оптимален комфорт в сградите чрез поддържане на подходящите параметри на микроклимата, както и посредством добро разпределение на въздушния поток. Високата енергийна ефективност, пестенето на енергия, компактните размери и ниските нива на шум са сред основните им предимства. „Малките размери на външното тяло позволяват то да се монтира бързо и дискретно на места с различни ограничения, например покриви или машинни помещения, като e налице достатъчно статично налягане, дори при препятствия”, поясниха от Булклима.

 

Поради ниските нива на шум не се налага използването на шумоизолация и агрегатите безпроблемно могат да се инсталират в гъсто населени райони с ограничения по отношение на шума. „Високата ефективност и ниските нива на шум се постигат едновременно с намаляване на загубите, благодарение на големия витлов вентилатор с оригинален дизайн на перката и големия диаметър”, поясниха от Булклима.

 


Сред отличителните характеристика на агрегатите Airstage J-IIIL са и дългият тръбен път и възможността към един агрегат да се свържат до 30 вътрешни тела. „Толкова големият брой вътрешни тела се обуславя от възможността за комбиниране на малки вътрешни тела с достатъчен капацитет и оборудването на външния агрегат с топлообменник с оптимизирана структура”, коментираха от Булклима.

 

В зависимост от приложението, VRF системите Airstage J-IIIL предлагат различни опции като:

 - Възможност за управление чрез кабелно или безжично дистанционно управление;

 - Индивидуален, групов и централизиран контрол;

 - Софтуер за управление с изчисление на потреблението;

 - Възможност за свързване към BMS;

 - Дистанционно наблюдение;

 - Управление чрез външен контролер - карта за достъп.

 


„Серията Airstage J-IIIL включва моделите AJH072LELAH, AJH090LELAH и AJH108LELAH, с номинална мощност съответно НР 8, НР 10 и НР 12“, заявиха в заключение от Булклима.

 

Информация за фирма Булклима ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Булклима, Fujitsu General

 

Още от ОВК