Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

ВИДЕО: Технически иновации спестяват енергия и осигуряват компактност в серията вентили QCV на Belimo

31.07.2013 г.

Водещият швейцарски производител Belimo разработи изцяло нова серия вентили QCV (Quick Compact Valve), съобщиха за Инженер.bg от българския офис на фирмата. „Новият продукт налага различни стандарти в сградната автоматизация – както по отношение на отделни помещения, така и за цели зони. Областта на приложение на вентилите от серията QCV включва вентилаторни конвектори, радиатори, зонови въздушни нагреватели /въздушни охладители, системи за подово отопление и др.“, допълват от Белимо България.

 
Серията QCV

включва двупътен сферичен вентил (DN 15) и електромеханичен задвижващ механизъм. Сред предимствата от използването им са:

 - Отсъствие на енергийни загуби;

 - Възможност за бързо ръчно регулиране на коефициента на вентила Кvs в диапазона от 0,25 до 4,5. Както е известно Кvs представлява съотношение на водния поток в m²/ч при пад на налягането през вентила от 1 kg/cm² , когато вентилът е напълно отворен.

 - Ротационният вентил е устойчив на замърсяване;

 - Отличава се с компактни габарити. Височината на моделите от серията е с инсталационна височина от 110 mm;

 - Лесна  поддръжка и възможност за мониторинг, благодарение на вградената задвижка МР със съвременни комуникационни възможности.

 

Технически иновации във вентилите QCV:

 - Специална технология, разработена от Belimo на надеждно затваряне на вентила, базирана на използването на въздушно засмукване. Технологията е разработена в съответствие с изискванията на стандарта EN 12266-1. Благодарение на нея се постига високата енергийна ефективност на техническото изделие;

 - Иновативна конструкция на ротационния електромеханичен задвижващ механизъм, недопускаща заклинване;

 - Адаптиране на задвижването, според настройката Kvs;

 

Компанията Белимо е водещ производител на изпълнителни механизми и вентили, с широко приложение в различни индустриални области. На българския пазар продуктите и техническите решения на Белимо се предлагат от Белимо България.

 

Подробна информация за характеристиките на отделните модели от серията, бихте могли да получите ТУК.

  

Източник на снимков материал: Белимо

Още от ОВК