Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Kомпактни и леки външни тела на Samsung с висока ефективност и защита от развитие на Легионела

19.06.2019 г.


Външни климатични тела с 40 % по-компактни и много по-леки от конкурентните на пазара? Плюс това с бърза и лесна инсталация. Да, възможно е! Със системата EHS Mono на Samsung ще спестите пространство и ще повишите енергийната ефективност на вашия хотел! Липсата на отделен вътрешен хидравличен модул спестява място и значително опростява климатичната инсталация, като в същото време тя не отстъпва като ефективност в сравнение със стандартна термопомпена система. Тези моноблок термопомпи са съвместими с БГВ системи и поддържат антилегионелна функция, съобшиха за Инженер.bg от Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника у нас.„С високата си производителност при ниски температури, EHS Mono има отличен капацитет и висока надеждност при лоши метеорологични условия. Дори ако температурата се понижи, сградата ще остане топла, а системата ще осигури комфорт на обитателите ѝ“, допълниха от SEACE.Компактните размери и отсъствието на необходимост от вътрешно тяло, правят системата EHS Mono оптимално решение за инсталации с ограничено пространство на машинното помещение.


Друго съществено нейно предимство е, че, както при останалите термопомпени системи, този тип също е съвместим с БГВ системи.


Термопомпите EHS Mono могат да осигуряват топлина на бойлери за гореща вода, както и на отоплителни радиатори или подово отопление. Бойлерите, предназначени за работа с термопомпи, имат уголемена серпентина, която е с площ от 2.5 m2 до около 3 m2 за по-големи бойлери, които са под налягане или са отворени (б.ред. с отдушник).


„Не се опитвайте да използвате стандартен бойлер, който не е предназначен за термопомпи, тъй като той няма да функционира ефективно“, категорични са от SEACE.Функцията „Антилегионела“ се програмира в контролера на Samsung, за да бъде изпълнена веднъж седмично в комбинация с ежедневна функция. „По този начин се гарантира, че горещата вода е винаги обеззаразена от патогенни микроорганизми и бактерии. Антилегионелната функция се изразява в повишаване на температурата на съда в бойлера до стойности, непозволяващи развитието на опасната бактерия Легионела, както и на други неблагоприятни за човешкото здраве микроорганизми“, заявиха в заключение от SEACE.


Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), pixabay.com

Още от ОВК