Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Комбинирани отоплителни котли на твърдо гориво Emtaş от Интерметал

24.07.2019 г.


Отоплителните котли на твърдо гориво Emtaş се отличават от други на пазара с иновативната си технология, базирана на въртящ се трипътен пламък. Те са съвременни технически решения, произведени в съответствие с изискванията на стандарта TS EN 303-5. Могат да изгарят всички видове твърди горива, например въглища, маслени брикети и пелети, които са с размери до 20 mm. „Котлите Emtaş са оптимално решение както за жилищни, така и за промишлени сгради и обекти, включително и за всякакви технологични процеси, изискващи водогреене. Друго важно тяхно предимство е, че са подходящи за всякакви населени места, независимо от големината и георграфското им местоположение“, споделиха за Инженер.bg от фирма Интерметал, която предлага ОВК продуктите на Emtaş у нас.Чрез вградената система за контрол, пускането и спирането на котела е автоматизирано, независимо от външната температура. Въздухът, осигуряващ горенето, се регулира чрез цифрова контролна платка, благодарение на което желаната температура в отопляваното помещение се поддържа постоянна.


 

Трипроходната система на Emtaş, съвместно с техническото решение за циркулация на пламъка, го поддържа дълъг, като го завърта три пъти в горивната камера. „Тъй като съхранението на горивото в бункера е оптимизирано, възможни проблеми като гасене на пламъка са решени конструктивно. С въздуха за горене, идващ от кръговите повърхности на горивната камера, горивото се изгаря идеално и равномерно“, поясниха от фирма Интерметал.

 

„В повечето отдалечени населени места в България съществуват проблеми, свързани с качеството на доставяната електроенергия и с липсата на изградена газопреносна мрежа. Това обяснява необходимостта от използването на котелно съоръжение, работещо на твърдо гориво, което превръща автоматичните котли Emtaş в оптимално решение за отопление на вашата къща, жилищна кооперация, производствен цех или административно-битова сграда“, допълниха специалистите от фирма Интерметал.

 

„Котлите Emtaş са стандартизирани и отговарят на нормативните и законовите изисквания в България и Европейския съюз. Те се предлагат със сертификати и имат TSE и CE маркировка. Серията обхваща 5 типоразмера, които покриват отоплителна мощност в диапазона Qот = 35 – 105 kW, като всички са с допустимо работно налягане p = 3 bar”, поясниха от Интерметал.


„Поради факта, че при горенето си, твърдото гориво развива много висока температура, не е препоръчително котлите да се използват при отоплителни инсталации с подово-лъчисто отопление и вентилаторни конвектори. Подходящо решения са за радиаторно отопление и за присъединяване към инсталации за БГВ“, допълниха в заключение от Интерметал.


Повече информация за Интерметал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Интерметал, Emtaş, pixabay.com

Още от ОВК