Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Комфорт и стил в едно с климатика 360 Cassette на Samsung

15.11.2018 г.


В съвременния свят грижата за добрия топлинен комфорт в дома или на работното място е основен приоритет. Независимо от многообразието на решения, често се оказва, че температурата в помещението е неравномерна, не всички обитатели се чувстват комфортно, наблюдават се т.нар. мъртви зони или места, където се създава усещане за течение. „Едно от най-новите предложения на Samsung Electronics е кръглият таванен касетъчен климатик 360 Cassette. Това е първият подобен климатик с кръгла форма в света, създаващ 360-градусов въздушен поток, с което успешно се избягва образуването на мъртви зони в помещението“, информираха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника.Със своя елегантен и изискан кръгъл дизайн климатикът 360 Cassette се вписва хармонично във всеки интериор. „Друго предимство на кръглата форма е равномерното разпределяне на подавания в помещението въздух, с което се постига охлаждане или отопление на цялото помещение, без да се образуват мъртви зони“, заявиха от SEACE. 360 Cassette е подходящ за индустриален или вграден таванен монтаж, като чудесно пасва навсякъде. Изчистеният модерен стил създава изискан външен вид, а кръглата форма е единствена по рода си на българския пазар, допълниха от офиса на SEACE у нас.


Друга специфика в конструкцията на 360 Cassette е отсъствието на клапи, които да възпрепятстват преминаването на въздушния поток. Благодарение на това в помещението се подава до 25% повече въздух, който се разпространява и на по-голямо разстояние.


За по доброто разпределение на въздуха допринася и използваният иновативен подсилващ вентилатор, който подава въздуха под много по-малки ъгли. По този начин се създава зона с ниско налягане около отвора, при което въздухът се движи паралелно на тавана и се разпръсква над по-голяма зона. „Това е първото вътрешно тяло, при което се използва ефектът на Coanda, за да се контролира въздуха, а не клапи или жалузи, поясниха от SEACE.


 

Напълно в унисон с най-новите тенденции 360 Cassette работи „умно“ и пести енергия. Използваната при него инверторна технология позволява плавно поддържане на желаната температура, без често включване и изключване, което допринася за значително намаляване на консумацията на енергия. „По този начин се гарантира поддържането на дълготраен комфорт с минимален разход на енергия. Допълнителен бонус са и ниските нива на шум“, заявиха от SEACE.


Сред предимствата на 360 Cassette е и възможността той да бъде управляван от разстояние посредством смартфон. „Това дава възможност на потребителите да включат климатика преди да се приберат в дома си, така че, когато това се случи той да бъде приятно затоплен или охладен“, коментираха от SEACE.

 

Климатиците 360 Cassette се предлагат в широк диапазон от отоплителни и охладителни мощности, което им дава възможност да отговорят на изискванията на повече приложения.


По отношение на цвета, потребителите могат да изберат между черен и бял цвят. Също така, климатиците могат да бъдат с кръгла или квадратна външна рамка.

 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe 

Още от ОВК