Анализи / Техн. решения

Интелигентно и екологосъобразно отопление и охлаждане с VRF системите DVM S Water на Samsung Electronics

15.06.2018 г.


DVM S Water е новаторска VRF климатична система, разработка на концерна Samsung Electronics. „Тази система притежава всички предимства, характерни за системите с променлив дебит на хладилния агент (VRF). Това, което я отличава от останалите VRF системи, е използването на вода като източник на топлина, като за целта системата се свързва с охладителна кула и котел“, разказаха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника.

 


DVM S Water са климатични системи, подходящи за отопление и охлаждане на големи сгради, например офиси, обществени сгради, търговски обекти и др. Оборудвани с високоефективен компресор и топлообменник, тези климатични системи се отличават с висока производителност и надеждност. Компактният им дизайн и възможността за използване на по-дълъг тръбен път значително улесняват монтажа. „С DVM S Water потребителите си осигуряват оптимален комфорт и ниски енергийни разходи, а допълнително предимство е възможността за ефективно дистанционно управление на системата посредством Интернет“, поясниха от SEACE.

 

По-висока енергийна ефективност


При климатичните системи DVM S Water, Samsung Electronics комбинира няколко интелигентни технологии. Благодарение на това се постига съществено оптимизиране на енергийните разходи. „Системите DVM S Water могат да достигнат до около 8% по-висока енергийна ефективност в сравнение с други стандартни модели VRF системи. При тях се постига и по-висок коефициент на полезно действие (КПД)“, заявиха от SEACE.

 

Сред иновативните технологии, използвани при DVM S Water, които допринасят за добрите им характеристики, е използването на система с двоен инверторен компресор. Двата компресора работят едновременно, което от една страна спомага за удължаване на експлоатационния им срок, а от друга - за намаляване на енергийните разходи.


 

Независимо охлаждане и отопление и използване на ВЕИ


Като допълнителна опция към DVM S Water Samsung Electronics предлага модул за управление на режимите на работа (MCU) на вътрешните тела. „Този модул дава възможност на потребителите да задават определен режим на работа на всяко едно вътрешно тяло поотделно. Така, по едно и също време, в различните помещения може да се поддържат различни температурни режими, в това число отопление в едни и охлаждане в други”, поясниха от SEACE.

 

DVM S Water се предлага и в екологичен вариант. В този случай системата работи с геотермална енергия и не използва охладителна кула и котел. Това спомага за допълнително намаляване на енергийните разходи и носи допълнителни екологични ползи.

 

Широки възможности за монтаж


Тръбният път при DVM S Water може да достигне до 170 m, а височината на монтаж - до 50 m. Това дава по-голяма свобода при избора на място за монтаж. То може да бъде избрано, така че системата да остане скрита, с оглед да не се нарушава естетичният вид на сградата.

Интелигентна система за управление


Климатичната система DVM S Water е оборудвана с интелигентна система за управление, с която се осигурява непрекъснат контрол върху ефективността й на работа. „Функцията Auto Commissioning Management (ACM) непрекъснато следи оперативната производителност и активно сигнализира за всяка промяна в работата, така че потребителите бързо да могат да се справят с потенциални проблеми. Също така, DVM S Water може лесно да бъде интегрирана към системата за сградна автоматизация. Стандартно се предлага с вграден контролер за регулиране на количеството вода, използвано за охлаждане или загряване на външното тяло“, коментираха в заключение от SEACE.

 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe 

Още от ОВК