Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Да не допуснем пожар в сградите! Вземете мерки още на ниво проект с противопожарно оборудване от Клима КГ

25.09.2019 г.


Кислородът, високата температура и горимите материали създават сериозна предпоставка за възникване на пожари. Противопожарните инсталации са предназначени именно да предотвратят възникването на пожар, като премахнат елементите, които го причиняват. Да изберем правилните материали за изграждане на подходяща система спрямо предназначението на сградата обаче може да се окаже нелесна задача. Българското дружество Клима КГ ЕООД произвежда противопожарно оборудване с подбрани материали и модерни съвременни машини, което гарантира реализирането на висококачествена продукция на конкурентни цени, научи Инженер.bg от компанията.


 

„Стремежът ни е винаги да намираме оптимално решение, според изискванията на клиентите. Имаме множество реализирани проекти в редица обществени, производствени и търговски сгради, включително спортни зали, търговски центрове, здравни заведения, офис сгради, хранителни вериги, както и едни от най-реномираните хотели. Всички те са съобразени със специфичните предпочитания на възложителя, както и с чисто технологичните проектни изисквания“, разказаха от Клима КГ.

 

Съответните сертификати за качество удостоверяват, че фирмата извършва законосъобразно всички дейности по производство, монтаж и поддръжка, включително на спринклерно и противопожарно оборудване.

 

Сред решенията на компанията в това направление потребителите ще открият продукти, изработени от първокачествена стомана, съобразени със сертификационните предписания за качество.

 

„Едно от най-ефективните средства за недопускане възникването на пожар е планирането и инсталирането на кръгла противопожарна клапа. Противопожарните клапи служат за предотвратяване на разпространението на огън и дим през системата въздуховоди към прилежащите специални противопожарни отделения. Изработени са от поцинкована стомана и конструкцията им позволява хоризонтален или вертикален монтаж“, разясниха от Клима КГ. „Има възможност клапите да бъдат изработени във формата на кръг, квадрат и правоъгълник, в зависимост от изискването на клиента. Също така могат да бъдат оборудвани с електронно задвижване или краен изключвател. При електронното задвижване клапата автоматично се затваря чрез пружина, когато температурата достигне 72 °С, а крайният изключвател позволява следене на положението на противопожарната клапа“, посочиха още от българската компания.

 

„Противопожарните табла са също много важен елемент от противопожарното оборудване. Специалистите в Клима КГ ги произвеждат от листова стомана. Таблата са с електростатично нанесено прахово покритие, което гарантира дълъг живот на изделието“, коментираха в заключение от доказания български производител.

 

Повече информация за Клима КГ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 


Източник на снимковия материал: Клима КГ, FreeImages.com

Още от ОВК