Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Рувекс: Направете оптимален избор с термопомпен агрегат Alezio Compact от De Dietrich

28.11.2019 г.

          


Висока ефективност и адаптивност към различни условия на работа – това са едни от ключовите характеристики при създаването на нови технически решения. Те се отнасят в пълна степен и за термопомпения агрегат Alezio Compact на френския технологичен лидер De Dietrich. Той е оптимално решение както за нови, така и за по-стари сгради, чиито помещения са с ограничено пространство. „Благодарение на добрите си технически параметри и компактен размер, Alezio Compact е предпочитан избор от крайните клиенти и често е препоръчван от архитекти и интериорни дизайнери“, разказаха за Инженер.bg от доказаната българска търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс – търговски представител на De Dietrich за България.Високотехнологичният агрегат е оборудван с инверторна система. Alezio Compact има коефициент на преобразуване COP от 4.0 до 5.11 при външна температура от +7 °C и коефициент на енергийна ефективност EER от 3.96 до 4.75 при външна температура от +35 °C. „С термопомпения агрегат можете да си осигурите оптимален комфорт през цялата година, а компактната му конструкция, модерен дизайн и лесна инсталация позволяват той да бъде монтиран и в новоизградени сгради“, посочиха от Рувекс.


Освен това термопомпата Alezio Compact поддържа стабилно зададената температура, консумацията ѝ на енергия е значително намалена, а работата – безшумна. Това се дължи на реверсивността във функционирането на агрегата. „Термопомпеният агрегат включва и 180-литров съд за битова гореща вода под вътрешния хидравличен модул, който е във формата на колона с атрактивен външен вид“, допълниха от българското дружество.

Термопомпата Alezio Compact поддържа три режима на работа: отопление, охлаждане и климатизация, които отговарят на съответния работен диапазон:


Режим на отопление:
 - Температура на външния въздух: -20/+35 °C (-15 /+35 °C за 4.5 и 6 MR);
 - Температура на топлоносителя: +18/+60 °C (55 °C за 4.5 kW).


Режим на охлаждане:
 - Температура на външния въздух: -5/+46 °C;
 - Температура на студоносителя: +18/+25 °C.


Режим на климатизация:
 - Температура на външния въздух: -5/+46 °C;
 - Температура на топлоносителя/студоносителя: +7/+25 °C.


Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Рувекс, De Dietrich

Още от ОВК