Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Рувекс: Соларни системи на De Dietrich впрягат ефективно и екологично слънчевата енергия в полза на домакинствата

02.04.2019 г.


Слънцето е естествен, безплатен, неизчерпаем и екологичен източник на енергия. Слънчевите колектори Inisol Neo и соларните бойлери Inisol Uno за топла вода, управлявани от интелигентна система Diemasol A, представляват цялостно соларно решение за битово горещото водоснабдяване, при това независимо и екологосъобразно. Слънчевата енергия се улавя от термичните слънчеви колектори и се преобразува в топлина, като през топлите месеци около 60% от подгряването на водата в едно домакинство може да се осигурява от слънцето, коментираха за Инженер.bg от утвърдената търговска, производствена и инженерингова фирма Рувекс, която е представител на De Dietrich за България.Човечеството се е научило още преди столетия да оползотворява неизчерпаемата енергия, която слънцето ни осигурява. Чрез различни технически способи и решения и днес, в нашето съвремие, тя може да ни осигури част от топлата вода, необходима за домакински нужди. Когато слънчевите колектори преобразуват соларната енергия в топлина, тя се пренася по тръби посредством топлоносител, който най-често е воден разтвор на пропиленгликол. Движението му в тръбната система се осъществява от соларна помпена група, която задвижва топлоносителя в системата и по този начин загрява битовата гореща вода.


De Dietrich Inisol осигурява качествено подгряване на битова вода за продължителен период от време, заради добрите изолационни характеристики на бойлерите Inisol Uno. Те са налични в следните обеми – 200, 300, 400, 500 l, което е съществено предимство, защото могат да покрият дори и най-големия товар от консумация. „Обемът на съда е емайлиран с кварцово покритие, нанесено с магнезиев анод, за по-дълга защита“, поясниха от фирма Рувекс.


Соларните колектори Inisol NEO са иновативни, изключително тънки, с черно покритие, подходящи за монтаж върху всякаква повърхност. Стъклото е леко матирано с гарантирана дебелина от 4 mm. Също така, те са решени конструктивно с много здрава алуминиева рамка, която придава добър външен вид на колектора и е издръжлива на външни влияния.


Цялата инсталация се управлява от Diemasol A – система, осигуряваща интелигентен и напълно автономен контрол на инсталацията. „Рекуперацията на слънчева енергия е оптимизирана в зависимост от интензитета на слънчевото греене. Системата за мониторинг и контрол визуализира стойностите на температурата в съда на бойлера, на соларните панели, както и соларната енергия в kWh. Също така разполага и със защита срещу прегряване“, заявиха в заключение от фирма Рувекс.


Цялата продуктова гама на Inisol на De Dietrich, може да бъде намерена в магазините на Рувекс в България.


Повече информация за Рувекс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Рувекс, De Dietrich

Още от ОВК