Анализи / Техн. решения

Смукателни вентилационни инсталации на Samsung осигуряват независимо управление на отделните зони в ресторанти

04.01.2019 г.


Ресторантите имат постоянна нужда от непрекъснат въздухообмен, за да не се разнася отпадна топлина и миризма от кухнята. Вентилацията им може да е истинско инженерно приключение, ако се отнася за помещения с голям обем, с високи тавани и големи общи части. Решението, което предоставя Samsung за обработка на въздуха, позволява индивидуално да се регулира и оптимизира температурата и притока на пресен въздух в специфични помещения, например кухни, а също така и централно да се управляват общи зони като помещения за хранене, споделиха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника.

 

Често срещан проблем, що се отнася до заведенията за обществено хранене, са недобре вентилираните помещения и неприятната миризма на готвено и пържено, която се разнася от кухнята в останалото пространство. Доказаният европейски производител Samsung предлага смукателни вентилационни инсталации, които евакуират замърсения въздух от кухнята и залата за хранене, както и излишната топлина. Инсталациите вкарват пресен въздух, посредством секционни или рекуперативни климатични камери, в които въздухът подлежи на обработка (б.ред. загряване, охлаждане и/или овлажняване). Този тип системи са познати под наименованието „централни климатични инсталации“.

Лошото управление на централните климатични инсталации води до големи енергийни загуби и финансови разходи, ако системата не може да бъде регулирана, така че да покрие нуждите на всяка една работна зона. „Решението за централна климатизация на Samsung позволява температурата на въздушния поток да се управлява в много на брой помещения, като във всяко едно от тях – индивидуално и независимо. Това е особено полезно за ресторанти с отделни зони като лобита, зали за хранене, кухни, кабинети, както и навсякъде, където работното време не е постоянно“, поясниха от SEACE.Конвенционалните ОВК системи разполагат само с една централна система за управление, което прави невъзможно тяхната работа да се коригира индивидуално. Съответно, от компанията Samsung са намерили решение, като са включили индивидуални контролери, които осигуряват нормиране на параметрите на микроклимата само за помещенията, в които са монтирани, например в кухните. Също така, инсталациите, разработени от световния производител, разполагат и с централен контролер с лесен за използване интерфейс, който може да се приложи за мониторинг и настройки на режимите на работа в ключови помещения, например в залите за хранене“, заявиха в заключение SEACE.


Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)

Още от ОВК