Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

Тeрмопомпени системи на Samsung предотвратяват развитието на Легионела

27.02.2019 г.


Ниската температура, която се поддържа в повечето термопомпени системи за отопление и БГВ, създава благоприятна среда за развитие на бактерията Легионела, която може да е изключително опасна за човешкия организъм. Samsung EHS е серия иновативни термопомпи с вграден хидравличен модул без наличието на вътрешно тяло. Функцията антилегионела, която те поддържат, има антибактериален ефект по отношение на цялата инсталация, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), поделението на Samsung, специализирано в областта на климатичната техника.Поради нискотемператуната работа на термопомпените системи в режим на отопление, охлаждане и БГВ се създава благоприятна среда за развитието на бактерии. Сред често срещаните е Легионелата, която допринася за поредица от здравословни проблеми за човека.

 

Поради тази причина термопомпите Samsung EHS поддържат иновативната функция „антилегионела“, която загрява бойлера, предназначен за БГВ, като най-уязвима зона за развитие на микроорганизми, до 60 ˚С за определен период от време. По този начин се постига антибактериален ефект и съответно инсталацията вече е безопасна и годна за експлоатация.

 


„При управлението на това съоръжение в горния десен ъгъл на контролера ще видите кран с 2 точки, което означава, че устройството следи температурата на бойлера. То е настроено да поддържа температура на водата в температурния интервал от 43 до 50 °C през цялото време“, поясниха от SEACE.

 


„Когато използвате водата, термопомпата непрекъснато допълва бойлера, който има приоритет пред отоплението. Ако температурата спадне с 5 °C под зададената стойност, уредът автоматично ще превключи на подгряване. След достигане на зададената температура, уредът ще превключи към отоплението на сградата. Бойлерът не губи почти никаква топлина (1/3 ˚С на час), ако не се използва гореща вода, поради факта, че е топлоизолиран“, допълниха от SEACE.


 

Режимът антилегионела/дезинфекция ще бъде поддържан в зададено време, например в 3 часа всяка сряда сутрин. Уредът ще нагрее бойлера до 60 °C, топлата вода ще бъде по-гореща отколкото през останалата част от седмицата. Ако процесът не е завършен, ще бъде активирана аларма, даваща сигнал, че съответният специалист по поддръжка трябва да посети вашия хотел“, коментираха в заключение от българския офис на SEACE.

 

Повече информация за Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), pexels.com

Още от ОВК