Анализи / Техн. решения

 • Богато разнообразие от климатични системи на Fujitsu General в продуктовото портфолио на Булклима

  Богато разнообразие от климатични системи на Fujitsu General в продуктовото портфолио на Булклима

  Булклима е сред утвърдилите се български фирми, развиващи дейност в ОВК-областта. Дружеството има над 20 години опит и успешно налага на пазара комплексни иновативни и енергоспестяващи системи за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода, предназначени за жилищни, административни и производствени сгради. Портфолиото на компанията обхваща богат асортимент от продукти, сред които и климатичните системи General на Fujitsu General Limited.

 • Пълна гама вентилационно оборудване за подземни пътнотранспортни съоръжения от Systemair

  Пълна гама вентилационно оборудване за подземни пътнотранспортни съоръжения от Systemair

  Systemair е световен лидер в производството и предлагането на вентилационно оборудване, в т.ч. въздухоразпределителни устройства и вентилатори, подходящи за различни приложения. След придобиването на активите на компанията Matthews&Yates (Матюс и Йейтс), Systemair уверено навлиза и в областта на инфраструктурната вентилация. Отделът MRT (Metro Road and Train) е създаден с цел активно да следи този пазар, предлагайки вентилационни решения за подземни пътнотранспортни съоръжения.

 • Топлина и комфорт на открито с лъчистите отоплители Frico от Systemair

  Топлина и комфорт на открито с лъчистите отоплители Frico от Systemair

  Слънцето е неизчерпаем източник на топлинна енергия, при това много ефективен. Излъчваните от него инфрачервени лъчи изминават огромно разстояние и достигат до нас като почти не губят от енергията си. Така те успешно затоплят Земята, но не и пространството, през което преминават. Лъчистите инфрачервени нагреватели с марката Frico, част от семейството на шведския производител Systemair, работят като използват същия принцип. Така те успяват да топлят ефективно и икономично и са много подходящи за отопление на открити пространства.

 • Термопомпа Vitocal 200-S от Висман – икономично и високоефективно решение за отопление и охлаждане

  Термопомпа Vitocal 200-S от Висман – икономично и високоефективно решение за отопление и охлаждане

  Отоплението и охлаждането на дома е въпрос от първостепенна важност за всяко домакинство. Когато говорим за енергийна ефективност и алтернативни източници на енергия е целево да обърнем внимание на термопомпите Vitocal 200-S, производство на немския пазарен лидер Viessmann. „Те са високоефективен и икономичен вариант за осигуряване на оптимална температура във всеки дом, независимо дали ще се използват самостоятелно или като допълнение към съществуваща система”, заявиха от Висман.

 • КуатроДжи представя на българския пазар високоефективните котли на Caldaie Ravasio

  КуатроДжи представя на българския пазар високоефективните котли на Caldaie Ravasio

  Утвърдената компания, оперираща в сферата на енергийните решения и автоматизацията КуатроДжи, представя на вниманието на своите клиенти високоефективните котли на водещия италиански производител Caldaie Ravasio. „Caldaie Ravasio е специализирана в производството на котли и свързано оборудване както серийно изпълнение, така и по индивидуална поръчка на клиента“, коментираха за Инженер.bg от КуатроДжи. Продуктовата й гама включва още високоефективни триходови котли и нискотемпературни триходови отоплителни блокове и др.

 • Ташев-Галвинг: Сензорите Air Control PRO Signal на Steinel осигуряват по-добро качество на въздуха

  Ташев-Галвинг: Сензорите Air Control PRO Signal на Steinel осигуряват по-добро качество на въздуха

  Чистият и богат на кислород въздух е истинско „гориво“ за мозъка. Сензорите Air Control PRO Signal на Steinel са предназначени за следене качеството на въздуха в помещения за срещи и обучения, конферентни зали, класни стаи, офисни и жилищни помещения. Системата осигурява информация за концентрацията на въглероден диоксид и необходимостта от свеж въздух, като е предвидена възможност за автоматично включване на климатичната инсталация чрез реле.

 • ТермоДизайнТотал: Соларните системи Ecotech 2F на Ferroli ефективно и надеждно решение за БГВ

  ТермоДизайнТотал: Соларните системи Ecotech 2F на Ferroli ефективно и надеждно решение за БГВ

  Слънчевите колектори за производство на топла вода в битови приложения са едни от най-масово използваните решения за оползотворяване на слънчевата енергия. Широкото разпространение на тези системи се дължи на лесното им инсталиране, сравнително бързото възвръщане на инвестицията, високата ефективност и разбира се, на удобството и комфорта, които те създават. Соларната система Ecotech 2F на водещия италиански производител Ferroli е пример за подобно решение.

 • Стил и комфорт с разпределителните устройства за въздушен поток на Systemair

  Стил и комфорт с разпределителните устройства за въздушен поток на Systemair

  Systemair е компания, заемаща челни позиции сред производителите на енергийно ефективни решения за вентилация. В продуктовата й листа се включват широк асортимент от висококачествени продукти за вентилация, сериозен дял от които заемат устройствата за въздухоразпределение. „Гамата от въздухоразпрадалетилени устройства, разработвани, произвеждани и доставяни от Systemair включва вентилационни решетки, дифузори и съоръжения за контрол на въздушния поток”, информираха за Инженер.bg от Системеър България.

 • ТермоДизайнТотал: Филтър сепаратори Dirtmagslim на Caleffi улавят замърсяванията в отоплителната система

  ТермоДизайнТотал: Филтър сепаратори Dirtmagslim на Caleffi улавят замърсяванията в отоплителната система

  През последните години все по-уверено си проправя път тенденцията, стари отоплителни системи да бъдат заменяни със съвременни кондензни котли. При този процес обаче, монтажниците се сблъскват със сериозен проблем – замърсяване на топлоносителя с метални частици. Едно от най-новите продуктови решения - компактният филтър сепаратор Dirtmagslim, на италианския производител Caleffi, има за цел да се справи успешно с тази задача, разказват от ТермоДизайнТотал.

 • Свеж въздух, оптимален комфорт и ефективност със системите за жилищна вентилация SaveVent на Systemair

  Свеж въздух, оптимален комфорт и ефективност със системите за жилищна вентилация SaveVent на Systemair

  Стремежът да се запази максимална част от топлината в дома, а топлинните загуби да се сведат до минимум, е напълно обоснован и води до редица ползи. Повишава се енергийната ефективност, намаляват се енергийните разходи, подобрява се комфортът и т.н. Доброто уплътняване на сградата, както и ограничаването на възможностите за протичане на естествена вентилация, има и своите негативи. То води до влошаване на качеството на въздуха в помещенията и до необходимостта от по-често проветряване.

Още от ОВК