Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Стил и комфорт с разпределителните устройства за въздушен поток на Systemair

  Стил и комфорт с разпределителните устройства за въздушен поток на Systemair

  Systemair е компания, заемаща челни позиции сред производителите на енергийно ефективни решения за вентилация. В продуктовата й листа се включват широк асортимент от висококачествени продукти за вентилация, сериозен дял от които заемат устройствата за въздухоразпределение. „Гамата от въздухоразпрадалетилени устройства, разработвани, произвеждани и доставяни от Systemair включва вентилационни решетки, дифузори и съоръжения за контрол на въздушния поток”, информираха за Инженер.bg от Системеър България.

 • ТермоДизайнТотал: Филтър сепаратори Dirtmagslim на Caleffi улавят замърсяванията в отоплителната система

  ТермоДизайнТотал: Филтър сепаратори Dirtmagslim на Caleffi улавят замърсяванията в отоплителната система

  През последните години все по-уверено си проправя път тенденцията, стари отоплителни системи да бъдат заменяни със съвременни кондензни котли. При този процес обаче, монтажниците се сблъскват със сериозен проблем – замърсяване на топлоносителя с метални частици. Едно от най-новите продуктови решения - компактният филтър сепаратор Dirtmagslim, на италианския производител Caleffi, има за цел да се справи успешно с тази задача, разказват от ТермоДизайнТотал.

 • Свеж въздух, оптимален комфорт и ефективност със системите за жилищна вентилация SaveVent на Systemair

  Свеж въздух, оптимален комфорт и ефективност със системите за жилищна вентилация SaveVent на Systemair

  Стремежът да се запази максимална част от топлината в дома, а топлинните загуби да се сведат до минимум, е напълно обоснован и води до редица ползи. Повишава се енергийната ефективност, намаляват се енергийните разходи, подобрява се комфортът и т.н. Доброто уплътняване на сградата, както и ограничаването на възможностите за протичане на естествена вентилация, има и своите негативи. То води до влошаване на качеството на въздуха в помещенията и до необходимостта от по-често проветряване.

 • С мобилните приложения на Grundfos безплатно управлявате, контролирате и инсталирате помпите

  С мобилните приложения на Grundfos безплатно управлявате, контролирате и инсталирате помпите

  Във века на IoT, Industry 4.0 и интелигентните предприятия, всяка компания работи усилено, насочвайки вниманието си върху един принцип – максимална достъпност за потребителя „Затова ние от Grundfos преминаваме на следващо ниво, поставяйки управлението и цялата необходима информация за оборудването не просто в ръцете, а директно в малкия джоб на потребителя – чрез новите мобилни приложения за управление, контрол и инсталация", съобщиха за Инженер.bg от Грундфос България.

 • Индивидуалност и стил с камините JC Bordelet от ТермоДизайнТотал

  Индивидуалност и стил с камините JC Bordelet от ТермоДизайнТотал

  Макар да са едни от най-старите съоръжения за отопление, камините и днес продължават да се радват на голяма почит. Уютът и атмосферата, които те създават са уникални и непостижими, с което и да е друго средство за отопление. Затова дизайнери и производители се стремят да предложат богат избор от по-традиционни или дизайнерски тип камини. Един от водещите производители в областта на камините дизайнерско изпълнение е компанията JC Bordelet, част от групата Seguin, чийто камини на българският пазар предлага фирма ТермоДизайнТотал.

 • Интерметал: Ефективна климатизация с водоохлаждащи агрегати WBA-E и WHA-E на Bicold Engineering

  Интерметал: Ефективна климатизация с водоохлаждащи агрегати WBA-E и WHA-E на Bicold Engineering

  Интерметал е утвърден доставчик на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация. Фирмата разполага с много богата продуктова гама, която непрекъснато обновява и обогатява. Сред най-новите й предложения в сферата на климатизацията са водоохлаждащи агрегати от серии WBA-E и WHA-E на италианския производител Bicold Engineering. Те обхващат няколко модела водоохлаждащи агрегати, разработени специално за охлаждане и термопомпи.

 • Адара Инженеринг: Висока надеждност и ефективност от световна класа с новата циркулационна помпа Alpha3 на Grundfos

  Адара Инженеринг: Висока надеждност и ефективност от световна класа с новата циркулационна помпа Alpha3 на Grundfos

  Най-новото попълнение към богатото продуктовто портфолио на помпения лидер Grundfos е иновативната циркулационна помпа за битово приложение Alpha3, обявиха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг, дистрибутор на Grundfos у нас. „Alpha3 притежава ненадминатото високо качество на Grundfos, което гарантира енергийна ефективност от световна класа и надеждна работа в тежки условия“, заявиха от българската фирма.

 • Новите автоматични термостатни вентили AQ на Oventrop осигуряват оптимален хидравличен баланс

  Новите автоматични термостатни вентили AQ на Oventrop осигуряват оптимален хидравличен баланс

  Хидравлично изравнените системи осигуряват енергийно-ефективна работа и комфорт на отоплителните и охладителните инсталации, коментират за Инженер.bg от българския офис на утвърдената немска компания Oventrop. Основни фактори при планирането, като температура в подаващата и връщащата линия, обемен дебит и диференциално налягане, могат действително да бъдат поддържани по време на работа. А Oventrop предлага широка гама продукти за това.

 • BGR Group: Alféa Hybrid Duo Gaz – хибридните термопомпи на Atlantic, гарантиращи максимални икономии

  BGR Group: Alféa Hybrid Duo Gaz – хибридните термопомпи на Atlantic, гарантиращи максимални икономии

  Термопомпите са термодинамични машини, които използват топлинната енергия на въздуха или земята за отопление, климатизация и производство на топла вода. С настоящата статия Инженер.bg продължава представянето на гамата инверторни термопомпи Alféa на утвърдената френска компания Atlantic, която включва термопомпи от разделен тип, състоящи се от външно тяло и вътрешен хидравличен модул.

 • Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ от Oventrop

  Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ от Oventrop

  Повърхностното отопление и охлаждане намират приложение както в областта на новото строителство, така и при реновирането на стари сгради. „Осигуряването на оптимална температура при отоплителен режим, както и при сменящ се режим на отопление и охлаждане, вече може бъде постигната изкючително лесно, удобно и икономично – чрез системата за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ на Oventrop“, съобщиха за Инженер.bg от търговското представителство на водещата компания у нас.

Още от ОВК