Анализи / Техн. решения

 • Индивидуалност и стил с камините JC Bordelet от ТермоДизайнТотал

  Индивидуалност и стил с камините JC Bordelet от ТермоДизайнТотал

  Макар да са едни от най-старите съоръжения за отопление, камините и днес продължават да се радват на голяма почит. Уютът и атмосферата, които те създават са уникални и непостижими, с което и да е друго средство за отопление. Затова дизайнери и производители се стремят да предложат богат избор от по-традиционни или дизайнерски тип камини. Един от водещите производители в областта на камините дизайнерско изпълнение е компанията JC Bordelet, част от групата Seguin, чийто камини на българският пазар предлага фирма ТермоДизайнТотал.

 • Интерметал: Ефективна климатизация с водоохлаждащи агрегати WBA-E и WHA-E на Bicold Engineering

  Интерметал: Ефективна климатизация с водоохлаждащи агрегати WBA-E и WHA-E на Bicold Engineering

  Интерметал е утвърден доставчик на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация. Фирмата разполага с много богата продуктова гама, която непрекъснато обновява и обогатява. Сред най-новите й предложения в сферата на климатизацията са водоохлаждащи агрегати от серии WBA-E и WHA-E на италианския производител Bicold Engineering. Те обхващат няколко модела водоохлаждащи агрегати, разработени специално за охлаждане и термопомпи.

 • Адара Инженеринг: Висока надеждност и ефективност от световна класа с новата циркулационна помпа Alpha3 на Grundfos

  Адара Инженеринг: Висока надеждност и ефективност от световна класа с новата циркулационна помпа Alpha3 на Grundfos

  Най-новото попълнение към богатото продуктовто портфолио на помпения лидер Grundfos е иновативната циркулационна помпа за битово приложение Alpha3, обявиха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг, дистрибутор на Grundfos у нас. „Alpha3 притежава ненадминатото високо качество на Grundfos, което гарантира енергийна ефективност от световна класа и надеждна работа в тежки условия“, заявиха от българската фирма.

 • Новите автоматични термостатни вентили AQ на Oventrop осигуряват оптимален хидравличен баланс

  Новите автоматични термостатни вентили AQ на Oventrop осигуряват оптимален хидравличен баланс

  Хидравлично изравнените системи осигуряват енергийно-ефективна работа и комфорт на отоплителните и охладителните инсталации, коментират за Инженер.bg от българския офис на утвърдената немска компания Oventrop. Основни фактори при планирането, като температура в подаващата и връщащата линия, обемен дебит и диференциално налягане, могат действително да бъдат поддържани по време на работа. А Oventrop предлага широка гама продукти за това.

 • BGR Group: Alféa Hybrid Duo Gaz – хибридните термопомпи на Atlantic, гарантиращи максимални икономии

  BGR Group: Alféa Hybrid Duo Gaz – хибридните термопомпи на Atlantic, гарантиращи максимални икономии

  Термопомпите са термодинамични машини, които използват топлинната енергия на въздуха или земята за отопление, климатизация и производство на топла вода. С настоящата статия Инженер.bg продължава представянето на гамата инверторни термопомпи Alféa на утвърдената френска компания Atlantic, която включва термопомпи от разделен тип, състоящи се от външно тяло и вътрешен хидравличен модул.

 • Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ от Oventrop

  Система за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ от Oventrop

  Повърхностното отопление и охлаждане намират приложение както в областта на новото строителство, така и при реновирането на стари сгради. „Осигуряването на оптимална температура при отоплителен режим, както и при сменящ се режим на отопление и охлаждане, вече може бъде постигната изкючително лесно, удобно и икономично – чрез системата за повърхностно отопление и охлаждане „Cofloor“ на Oventrop“, съобщиха за Инженер.bg от търговското представителство на водещата компания у нас.

 • ТермоДизайнТотал: Надеждно стабилизиране на изходящото налягане с регулатори VRCD

  ТермоДизайнТотал: Надеждно стабилизиране на изходящото налягане с регулатори VRCD

  Регулаторите на изходящо налягане от серията VRCD, производство италианска компания CSA, която е утвърден производител на промишлена арматура, са подходящо решение при работа с вода, въздух, както и с други течности с максимално работно налягане до 40 bar. „Предназначението им е да осигурят поддържане на постоянно изходящо налягане, независимо от промените в скоростта и налягаето на потока на входа“, коментираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Висококачествени и надеждни камини, печки и котли Edilkamin от Интерметал

  Висококачествени и надеждни камини, печки и котли Edilkamin от Интерметал

  Фирма Интерметал е сред водещите доставчици на решения за отопление у нас. Продуктовата й листа включва пълна гама от компоненти за изграждане на отоплителни инсталации, производство на утвърдени компании в областта. Сред производителите, чиито решения за отопление фирмата предлага, е и италианската компания Edilkamin, доказан производител на надеждни отоплителни системи на дърва, пелети и алтернативни възобновяеми енергийни източници, съобщиха за Инженер.bg от Интерметал.

 • Новият компактен стаен контролер Desigo DXR2 на Siemens – висока енергийна ефективност и оптимален комфорт

  Новият компактен стаен контролер Desigo DXR2 на Siemens – висока енергийна ефективност и оптимален комфорт

  Siemens разшири гамата си от продукти, предназначени за сградна автоматизация, с нова серия компактни контролери за индивидуален стаен контрол - Desigo DXR2, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, направление Сградни Технологии. „Desigo DXR2 е изцяло нов контролер, който разширява функционалните възможности на съществуващата иновативна система Total Room Automation”, поясниха от фирмата-производител.

 • Мощен газанализатор Optima 7 за мониторинг на горивни процеси от CCS България

  Мощен газанализатор Optima 7 за мониторинг на горивни процеси от CCS България

  Ръчен газанализатор, модел Optima 7, на водещия немски производител MRU, предлага на българския пазар CCS България, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Optima 7 е мощен ръчен газанализатор, подходящ за индустриални горивни процеси, емисионен и процесен мониторинг. Той се отличава със съвременен дизайн, тънък корпус с фиксиращи магнити и ярък цветен 3,5” TFT-дисплей с LED подсветка”, допълниха от CCS България.

Още от ОВК