Анализи / Техн. решения

 • Пелетните горелки Lamborghini Eco 3.4P - сред предлаганите от Интерметал решения за отопление

  Пелетните горелки Lamborghini Eco 3.4P - сред предлаганите от Интерметал решения за отопление

  Отоплението с пелети е сред съвременните високоефективни и екологични методи за отопление. Възможността за пълна автоматизация на процеса значително улеснява поддържането на системата и осигурява висок комфорт. Като утвърден доставчик на решения в областта на отоплението, фирма Интерметал предлага богат асортимент от продукти, подходящи за изграждането на подобен тип системи, част от които е и пелетната горелка Lamborghini Eco 3.4P, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Компактни и гъвкави многостъпални хоризонтални помпи Grundfos CM и CME от Термоикономик

  Компактни и гъвкави многостъпални хоризонтални помпи Grundfos CM и CME от Термоикономик

  Хоризонтални многостъпални помпи CM и CME на водещия производител на помпено оборудване Grundfos са част от обширната гама помпено оборудване, предлагано от Термоикономик, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Помпите СМ и СМЕ се отличават с компактна конструкция, безшумна работа, висока надеждност и гъвкавост, което ги прави оптимално решение за инсталиране и взаимодействие с други компоненти в една система”, коментираха от Термоикономик.

 • По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  Използването на безопасни и труднозапалими изолации в сградите е от изключително важно значение за опазване на здравето и живота на хората в тях, в случай на възникване на пожар. „Стандартно ползваните изолационни материали обикновено са получени от петролни суровини и не са издръжливи при високи температури”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, предлагаща у нас изолационните продукти на водещия турски производител Yapı Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

 • Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Утвърденият производител на енергийно-ефективни решения за отопление Schwank разшири общирното си портфолио с нова съвременна алтернатива за отопление и климатизация на промишлени халета. „Газовите термопомпи са сред най-добрите системи за постигане на комфортни условия в различни помещения. В последните години те непрекъснато увеличават своя пазарен дял с доказаната си технология за екологично отопление и климатизация”, съобщиха от Ви Ей Си България.

 • Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени пелетни котли на утвърдения италианския производител D’Alessandro предлага на българския пазар Интерметал, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Предлаганите от нас котли са с мощности от 30 до 2000 kW, напълно автоматизирани и подходящи за изгаряне на различни видове горива, сред които пелети, трески, дърва и др.”, уточниха от фирма Интерметал.

 • Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Висока производителност, съчетана с по-ниска консумация на енергия и минимизирани разходи – това са само част от отличителните характеристики на серията циркулационни помпи Magna3 на водещия датски производител Grundfos. „Magna3 обхваща пълна гама интелигентни, високоефективни циркулационни помпи за отопление, охлаждане, геотермални термопомпени системи и битова гореща вода”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг.

 • Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Отворената към минувачите архитектура на магазините е основна предпоставка за търговския им успех. Затова и големият вход на търговските обекти, предлагащ широк поглед към разнообразната гама изложени стоки в тях, е почти задължителен архитектурен елемент. През зимния период, завесите Vario на Kampmann създават въздушна топлинна бариера , която запазва комфортния микроклимат на помещенията. Завесите могат да подават въздух както отгоре, така и отстрани.

 • Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  ABB съобщи за пазарния дебют на иновативно цялостно решение за вентилация на подземни мини с оптимизиран контрол на въздуха SmartVentilation. То представлява модулна система, която е напълно интегрируема в системната платформа за автоматизация 800xA на ABB. „Ефективната експлоатация на вентилационната система и подобреното качество на въздуха чрез подаването на свеж въздух, могат да доведат до годишна икономия на електроенергия от порядъка на 30 - 50%“, съобщиха от АББ България.

 • Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Лятото на 2014. Сравнително хладно, по-скоро дъждовно и безвъзвратно белязано от думичката – футбол. „Поддържането на идеално тревно покритие е необходимо за всички стадиони, на всяко място по света, през всички сезони. DEVI може да предложи подходящото решение”, заявиха пред Инженер.bg от датската компания DEVI, утвърден производител на кабелни отоплителни системи в Европа, част от концерна Данфосс.

 • Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Съвременните сгради са все по-херметични и енергийно-ефективни. Невъзможността за въздухообмен чрез инфилтрация, обаче, e сериозен недостатък, защото количеството бактерии, плесени и полени се увеличава значително. „Благодарение на серията за комфортна вентилация HomeVent на Hoval, въздухът в жилищата се поддържа чист и свеж, като в същото време се пести енергия”, категорични са българския офис на компанията.

Още от ОВК