Анализи / Техн. решения

 • По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  Използването на безопасни и труднозапалими изолации в сградите е от изключително важно значение за опазване на здравето и живота на хората в тях, в случай на възникване на пожар. „Стандартно ползваните изолационни материали обикновено са получени от петролни суровини и не са издръжливи при високи температури”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, предлагаща у нас изолационните продукти на водещия турски производител Yapı Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

 • Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Утвърденият производител на енергийно-ефективни решения за отопление Schwank разшири общирното си портфолио с нова съвременна алтернатива за отопление и климатизация на промишлени халета. „Газовите термопомпи са сред най-добрите системи за постигане на комфортни условия в различни помещения. В последните години те непрекъснато увеличават своя пазарен дял с доказаната си технология за екологично отопление и климатизация”, съобщиха от Ви Ей Си България.

 • Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени пелетни котли на утвърдения италианския производител D’Alessandro предлага на българския пазар Интерметал, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Предлаганите от нас котли са с мощности от 30 до 2000 kW, напълно автоматизирани и подходящи за изгаряне на различни видове горива, сред които пелети, трески, дърва и др.”, уточниха от фирма Интерметал.

 • Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Висока производителност, съчетана с по-ниска консумация на енергия и минимизирани разходи – това са само част от отличителните характеристики на серията циркулационни помпи Magna3 на водещия датски производител Grundfos. „Magna3 обхваща пълна гама интелигентни, високоефективни циркулационни помпи за отопление, охлаждане, геотермални термопомпени системи и битова гореща вода”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг.

 • Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Отворената към минувачите архитектура на магазините е основна предпоставка за търговския им успех. Затова и големият вход на търговските обекти, предлагащ широк поглед към разнообразната гама изложени стоки в тях, е почти задължителен архитектурен елемент. През зимния период, завесите Vario на Kampmann създават въздушна топлинна бариера , която запазва комфортния микроклимат на помещенията. Завесите могат да подават въздух както отгоре, така и отстрани.

 • Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  ABB съобщи за пазарния дебют на иновативно цялостно решение за вентилация на подземни мини с оптимизиран контрол на въздуха SmartVentilation. То представлява модулна система, която е напълно интегрируема в системната платформа за автоматизация 800xA на ABB. „Ефективната експлоатация на вентилационната система и подобреното качество на въздуха чрез подаването на свеж въздух, могат да доведат до годишна икономия на електроенергия от порядъка на 30 - 50%“, съобщиха от АББ България.

 • Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Лятото на 2014. Сравнително хладно, по-скоро дъждовно и безвъзвратно белязано от думичката – футбол. „Поддържането на идеално тревно покритие е необходимо за всички стадиони, на всяко място по света, през всички сезони. DEVI може да предложи подходящото решение”, заявиха пред Инженер.bg от датската компания DEVI, утвърден производител на кабелни отоплителни системи в Европа, част от концерна Данфосс.

 • Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Съвременните сгради са все по-херметични и енергийно-ефективни. Невъзможността за въздухообмен чрез инфилтрация, обаче, e сериозен недостатък, защото количеството бактерии, плесени и полени се увеличава значително. „Благодарение на серията за комфортна вентилация HomeVent на Hoval, въздухът в жилищата се поддържа чист и свеж, като в същото време се пести енергия”, категорични са българския офис на компанията.

 • Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Компанията Systemair разшири серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с два нови модела - MUB EC 100 630EC и MUB EC 100 710EC, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещия шведски производител.Сред основните характеристики на новите два модела са оптимизирано управление на скоростта, интегрирана иновативна защита на двигателя, ниски шумови нива.

 • Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Покривните климатици Precedent 17 Plus са част от решенията за климатизация на водещия американски производител на отоплителна и климатична техника Trane. На българския пазар техниката на Trane се предлага от фирма Ковес. „Покривните климатици Precedent 17 Plus са сред най-ефективните решения за централна климатизация на сгради в своя клас. С тях се гарантира поддържането на комфортен микроклимат при ниски енергийна разходи”, коментираха от Ковес.

Още от ОВК