Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • ТермоДизайнТотал: Надеждно стабилизиране на изходящото налягане с регулатори VRCD

  ТермоДизайнТотал: Надеждно стабилизиране на изходящото налягане с регулатори VRCD

  Регулаторите на изходящо налягане от серията VRCD, производство италианска компания CSA, която е утвърден производител на промишлена арматура, са подходящо решение при работа с вода, въздух, както и с други течности с максимално работно налягане до 40 bar. „Предназначението им е да осигурят поддържане на постоянно изходящо налягане, независимо от промените в скоростта и налягаето на потока на входа“, коментираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Висококачествени и надеждни камини, печки и котли Edilkamin от Интерметал

  Висококачествени и надеждни камини, печки и котли Edilkamin от Интерметал

  Фирма Интерметал е сред водещите доставчици на решения за отопление у нас. Продуктовата й листа включва пълна гама от компоненти за изграждане на отоплителни инсталации, производство на утвърдени компании в областта. Сред производителите, чиито решения за отопление фирмата предлага, е и италианската компания Edilkamin, доказан производител на надеждни отоплителни системи на дърва, пелети и алтернативни възобновяеми енергийни източници, съобщиха за Инженер.bg от Интерметал.

 • Новият компактен стаен контролер Desigo DXR2 на Siemens – висока енергийна ефективност и оптимален комфорт

  Новият компактен стаен контролер Desigo DXR2 на Siemens – висока енергийна ефективност и оптимален комфорт

  Siemens разшири гамата си от продукти, предназначени за сградна автоматизация, с нова серия компактни контролери за индивидуален стаен контрол - Desigo DXR2, съобщиха за Инженер.bg от Siemens, направление Сградни Технологии. „Desigo DXR2 е изцяло нов контролер, който разширява функционалните възможности на съществуващата иновативна система Total Room Automation”, поясниха от фирмата-производител.

 • Мощен газанализатор Optima 7 за мониторинг на горивни процеси от CCS България

  Мощен газанализатор Optima 7 за мониторинг на горивни процеси от CCS България

  Ръчен газанализатор, модел Optima 7, на водещия немски производител MRU, предлага на българския пазар CCS България, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Optima 7 е мощен ръчен газанализатор, подходящ за индустриални горивни процеси, емисионен и процесен мониторинг. Той се отличава със съвременен дизайн, тънък корпус с фиксиращи магнити и ярък цветен 3,5” TFT-дисплей с LED подсветка”, допълниха от CCS България.

 • Пелетните горелки Lamborghini Eco 3.4P - сред предлаганите от Интерметал решения за отопление

  Пелетните горелки Lamborghini Eco 3.4P - сред предлаганите от Интерметал решения за отопление

  Отоплението с пелети е сред съвременните високоефективни и екологични методи за отопление. Възможността за пълна автоматизация на процеса значително улеснява поддържането на системата и осигурява висок комфорт. Като утвърден доставчик на решения в областта на отоплението, фирма Интерметал предлага богат асортимент от продукти, подходящи за изграждането на подобен тип системи, част от които е и пелетната горелка Lamborghini Eco 3.4P, информираха за Инженер.bg от фирмата.

 • Компактни и гъвкави многостъпални хоризонтални помпи Grundfos CM и CME от Термоикономик

  Компактни и гъвкави многостъпални хоризонтални помпи Grundfos CM и CME от Термоикономик

  Хоризонтални многостъпални помпи CM и CME на водещия производител на помпено оборудване Grundfos са част от обширната гама помпено оборудване, предлагано от Термоикономик, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Помпите СМ и СМЕ се отличават с компактна конструкция, безшумна работа, висока надеждност и гъвкавост, което ги прави оптимално решение за инсталиране и взаимодействие с други компоненти в една система”, коментираха от Термоикономик.

 • По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  По-висока безопасност при пожар с огнеупорен изолационен материал Styronit

  Използването на безопасни и труднозапалими изолации в сградите е от изключително важно значение за опазване на здравето и живота на хората в тях, в случай на възникване на пожар. „Стандартно ползваните изолационни материали обикновено са получени от петролни суровини и не са издръжливи при високи температури”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, предлагаща у нас изолационните продукти на водещия турски производител Yapı Enerji Doğal Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

 • Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Газовите термопомпи на Schwank - интелигентно решение за отопление и климатизация на халета

  Утвърденият производител на енергийно-ефективни решения за отопление Schwank разшири общирното си портфолио с нова съвременна алтернатива за отопление и климатизация на промишлени халета. „Газовите термопомпи са сред най-добрите системи за постигане на комфортни условия в различни помещения. В последните години те непрекъснато увеличават своя пазарен дял с доказаната си технология за екологично отопление и климатизация”, съобщиха от Ви Ей Си България.

 • Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени котли на пелети на D’Alessandro - част от обширната продуктова гама на Интерметал

  Стоманени пелетни котли на утвърдения италианския производител D’Alessandro предлага на българския пазар Интерметал, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Предлаганите от нас котли са с мощности от 30 до 2000 kW, напълно автоматизирани и подходящи за изгаряне на различни видове горива, сред които пелети, трески, дърва и др.”, уточниха от фирма Интерметал.

 • Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Бъдете в крак с най-новите изисквания за енергийна ефективност с помпите Grundfos Magna3 от Адара Инженеринг

  Висока производителност, съчетана с по-ниска консумация на енергия и минимизирани разходи – това са само част от отличителните характеристики на серията циркулационни помпи Magna3 на водещия датски производител Grundfos. „Magna3 обхваща пълна гама интелигентни, високоефективни циркулационни помпи за отопление, охлаждане, геотермални термопомпени системи и битова гореща вода”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг.

Още от ОВК