Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Пазарувайте с удоволствие с топловъздушни завеси Vario на Kampmann

  Отворената към минувачите архитектура на магазините е основна предпоставка за търговския им успех. Затова и големият вход на търговските обекти, предлагащ широк поглед към разнообразната гама изложени стоки в тях, е почти задължителен архитектурен елемент. През зимния период, завесите Vario на Kampmann създават въздушна топлинна бариера , която запазва комфортния микроклимат на помещенията. Завесите могат да подават въздух както отгоре, така и отстрани.

 • Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  Контрол на вентилацията на подземни мини в реално време със SmartVentilation на ABB

  ABB съобщи за пазарния дебют на иновативно цялостно решение за вентилация на подземни мини с оптимизиран контрол на въздуха SmartVentilation. То представлява модулна система, която е напълно интегрируема в системната платформа за автоматизация 800xA на ABB. „Ефективната експлоатация на вентилационната система и подобреното качество на въздуха чрез подаването на свеж въздух, могат да доведат до годишна икономия на електроенергия от порядъка на 30 - 50%“, съобщиха от АББ България.

 • Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Футбол върху идеално тревно покритие с електрическите системи на DEVI

  Лятото на 2014. Сравнително хладно, по-скоро дъждовно и безвъзвратно белязано от думичката – футбол. „Поддържането на идеално тревно покритие е необходимо за всички стадиони, на всяко място по света, през всички сезони. DEVI може да предложи подходящото решение”, заявиха пред Инженер.bg от датската компания DEVI, утвърден производител на кабелни отоплителни системи в Европа, част от концерна Данфосс.

 • Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Свеж и чист въздух с комфортна жилищна вентилация HomeVent на Hoval

  Съвременните сгради са все по-херметични и енергийно-ефективни. Невъзможността за въздухообмен чрез инфилтрация, обаче, e сериозен недостатък, защото количеството бактерии, плесени и полени се увеличава значително. „Благодарение на серията за комфортна вентилация HomeVent на Hoval, въздухът в жилищата се поддържа чист и свеж, като в същото време се пести енергия”, категорични са българския офис на компанията.

 • Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Компанията Systemair разшири серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с два нови модела - MUB EC 100 630EC и MUB EC 100 710EC, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещия шведски производител.Сред основните характеристики на новите два модела са оптимизирано управление на скоростта, интегрирана иновативна защита на двигателя, ниски шумови нива.

 • Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Покривните климатици Precedent 17 Plus са част от решенията за климатизация на водещия американски производител на отоплителна и климатична техника Trane. На българския пазар техниката на Trane се предлага от фирма Ковес. „Покривните климатици Precedent 17 Plus са сред най-ефективните решения за централна климатизация на сгради в своя клас. С тях се гарантира поддържането на комфортен микроклимат при ниски енергийна разходи”, коментираха от Ковес.

 • Системи за поддържане на налягането Reflex

  Системи за поддържане на налягането Reflex

  Системите за поддържане на налягането на немската компания Reflex са следваща крачка в техническото развитие на традиционните мембранни разширителни съдове за системи с голям обем и високо налягане. „Разликата е в използването на допълнително табло за управление. Поради високата точност на регулиране, измененията на налягането в системата са сведени до минимум”, коментираха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг.

 • Нова серия термовентилатори ZenAx за замърсен, влажен и горещ въздух от Systemair

  Нова серия термовентилатори ZenAx за замърсен, влажен и горещ въздух от Systemair

  От Системеър България съобщиха за пазарния дебют на нов термовентилатор ZenAx, разработен специално за транспортиране на замърсен, влажен и горещ въздух от промишлени технологични процеси. Според изпълнението, смукателният вентилатор се окомплектова със стандартен регулируем IEC мотор (DV или E4) или със стандартен мотор с честотен конвертор IE2.

 • Оптимизиран избор на предпазни вентили с Nelprof 6 на Metso Automation

  Оптимизиран избор на предпазни вентили с Nelprof 6 на Metso Automation

  Водещият производител на продукти и цялостни решения в областта на промишлената автоматизация Metso Automation обяви пазарния дебют на новата версия на софтуерния пакет за оразмеряване и избор на предпазни вентили Nelprof 6. Софтуерът разширява функционално пакетът Nelprof с два нови изчислителни модула. „С помощта на новите софтуерни инструменти вече е възможно да се анализират специални изисквания по отношение на безопасността”, съобщиха от фирма Герион.

 • Термоикономик разшири гамата със системи против отлагане на котлен камък на Dropson

  Термоикономик разшири гамата със системи против отлагане на котлен камък на Dropson

  От фирма Термоикономик съобщиха за Инженер.bg, че въвеждат на българския пазар системите против отлагане на котлен камък на утвърдената испанска компания Dropson. „Те са разработени на базата на иновативната технология EMI и с пълно основание могат да се разглеждат като алтернатива на традиционните омекотителни системи за вода“, коментираха за Инженер.bg от Термоикономик.

Още от ОВК