Анализи / Техн. решения

 • Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Systemair допълни серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с нови модели

  Компанията Systemair разшири серията енергоспестяващи канални вентилатори MUB EC с два нови модела - MUB EC 100 630EC и MUB EC 100 710EC, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на водещия шведски производител.Сред основните характеристики на новите два модела са оптимизирано управление на скоростта, интегрирана иновативна защита на двигателя, ниски шумови нива.

 • Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Ефективна климатизация и ниски енергийни разходи с покривни климатици Precedent 17 Plus

  Покривните климатици Precedent 17 Plus са част от решенията за климатизация на водещия американски производител на отоплителна и климатична техника Trane. На българския пазар техниката на Trane се предлага от фирма Ковес. „Покривните климатици Precedent 17 Plus са сред най-ефективните решения за централна климатизация на сгради в своя клас. С тях се гарантира поддържането на комфортен микроклимат при ниски енергийна разходи”, коментираха от Ковес.

 • Системи за поддържане на налягането Reflex

  Системи за поддържане на налягането Reflex

  Системите за поддържане на налягането на немската компания Reflex са следваща крачка в техническото развитие на традиционните мембранни разширителни съдове за системи с голям обем и високо налягане. „Разликата е в използването на допълнително табло за управление. Поради високата точност на регулиране, измененията на налягането в системата са сведени до минимум”, коментираха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг.

 • Нова серия термовентилатори ZenAx за замърсен, влажен и горещ въздух от Systemair

  Нова серия термовентилатори ZenAx за замърсен, влажен и горещ въздух от Systemair

  От Системеър България съобщиха за пазарния дебют на нов термовентилатор ZenAx, разработен специално за транспортиране на замърсен, влажен и горещ въздух от промишлени технологични процеси. Според изпълнението, смукателният вентилатор се окомплектова със стандартен регулируем IEC мотор (DV или E4) или със стандартен мотор с честотен конвертор IE2.

 • Оптимизиран избор на предпазни вентили с Nelprof 6 на Metso Automation

  Оптимизиран избор на предпазни вентили с Nelprof 6 на Metso Automation

  Водещият производител на продукти и цялостни решения в областта на промишлената автоматизация Metso Automation обяви пазарния дебют на новата версия на софтуерния пакет за оразмеряване и избор на предпазни вентили Nelprof 6. Софтуерът разширява функционално пакетът Nelprof с два нови изчислителни модула. „С помощта на новите софтуерни инструменти вече е възможно да се анализират специални изисквания по отношение на безопасността”, съобщиха от фирма Герион.

 • Термоикономик разшири гамата със системи против отлагане на котлен камък на Dropson

  Термоикономик разшири гамата със системи против отлагане на котлен камък на Dropson

  От фирма Термоикономик съобщиха за Инженер.bg, че въвеждат на българския пазар системите против отлагане на котлен камък на утвърдената испанска компания Dropson. „Те са разработени на базата на иновативната технология EMI и с пълно основание могат да се разглеждат като алтернатива на традиционните омекотителни системи за вода“, коментираха за Инженер.bg от Термоикономик.

 • Омекотителни станции на Pineco отстраняват нитратите от вода, добивана от кладенци и сондажи

  Омекотителни станции на Pineco отстраняват нитратите от вода, добивана от кладенци и сондажи

  Имате сондаж или кладенец, но водата в тях не е подходяща за директно използване, поради високото съдържание на нитрати? Бис-Трейд предлага подходящо решение – омекотителни станции от серията DNT на Pineco. Системите запазват оптималните си експлоатационни показатели в интервала до 100 - 120 °С и киселинност в диапазона рН 0÷14.

 • Керамичен сферичен вентил Neles Е серии на Metso Automation

  Керамичен сферичен вентил Neles Е серии на Metso Automation

  От Metso Automation разработиха нова гама керамични сферични вентили, които ще се предлагат под търговското наименование Neles – серии E2 и E6, съобщиха за Инженер.bg от фирма Герион, представител на Metso Automation за българския пазар. Новите вентили са разработени с керамичен материал от най-ново поколение, съдържащ магнезиев оксид и частично стабилизиран циркониев оксид, благодарение на които се постига много висока издръжливост на вентила, дори и при инсталирането му в най-агресивни експлоатационни условия.

 • Пазарен дебют на иновативна термопомпа въздух-вода Vitocal 161-A от Viessmann

  Пазарен дебют на иновативна термопомпа въздух-вода Vitocal 161-A от Viessmann

  През юли т.г. Viessmann обяви пазарния дебют на световния пазар на изцяло новоразработена термопомпа въздух-вода, тип Vitocal 161-A. „Новата термопомпа е ефективна и компактна, подходяща както за еднофамилни къщи ново строителство, така и за проекти, свързани с модернизация. Vitocal 161-A използва въздуха в помещението за икономически изгодно загряване на битовата вода“, съобщиха за Инженер.bg от Висман.

 • Ново поколение кръгли смукателни вентилатори PrioAir разработи Systemair

  Ново поколение кръгли смукателни вентилатори PrioAir разработи Systemair

  Ново поколение кръгли смукателни вентилатори разработи утвърдената шведска компания Systemair, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Новата серия вентилатори ще се предлага под търговското наименование PrioAir . „Мотото на производителя при развоя на нови продукти: „Максимална производителност - минимална енергийна консумация“ отново е водещ лайтмотив при създаването на новата серия вентилатори PrioAir“, коментират от Systemair.

Още от ОВК