Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Анализи / Техн. решения

 • Омекотителни станции на Pineco отстраняват нитратите от вода, добивана от кладенци и сондажи

  Омекотителни станции на Pineco отстраняват нитратите от вода, добивана от кладенци и сондажи

  Имате сондаж или кладенец, но водата в тях не е подходяща за директно използване, поради високото съдържание на нитрати? Бис-Трейд предлага подходящо решение – омекотителни станции от серията DNT на Pineco. Системите запазват оптималните си експлоатационни показатели в интервала до 100 - 120 °С и киселинност в диапазона рН 0÷14.

 • Керамичен сферичен вентил Neles Е серии на Metso Automation

  Керамичен сферичен вентил Neles Е серии на Metso Automation

  От Metso Automation разработиха нова гама керамични сферични вентили, които ще се предлагат под търговското наименование Neles – серии E2 и E6, съобщиха за Инженер.bg от фирма Герион, представител на Metso Automation за българския пазар. Новите вентили са разработени с керамичен материал от най-ново поколение, съдържащ магнезиев оксид и частично стабилизиран циркониев оксид, благодарение на които се постига много висока издръжливост на вентила, дори и при инсталирането му в най-агресивни експлоатационни условия.

 • Пазарен дебют на иновативна термопомпа въздух-вода Vitocal 161-A от Viessmann

  Пазарен дебют на иновативна термопомпа въздух-вода Vitocal 161-A от Viessmann

  През юли т.г. Viessmann обяви пазарния дебют на световния пазар на изцяло новоразработена термопомпа въздух-вода, тип Vitocal 161-A. „Новата термопомпа е ефективна и компактна, подходяща както за еднофамилни къщи ново строителство, така и за проекти, свързани с модернизация. Vitocal 161-A използва въздуха в помещението за икономически изгодно загряване на битовата вода“, съобщиха за Инженер.bg от Висман.

 • Ново поколение кръгли смукателни вентилатори PrioAir разработи Systemair

  Ново поколение кръгли смукателни вентилатори PrioAir разработи Systemair

  Ново поколение кръгли смукателни вентилатори разработи утвърдената шведска компания Systemair, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. Новата серия вентилатори ще се предлага под търговското наименование PrioAir . „Мотото на производителя при развоя на нови продукти: „Максимална производителност - минимална енергийна консумация“ отново е водещ лайтмотив при създаването на новата серия вентилатори PrioAir“, коментират от Systemair.

 • ВИДЕО: Технически иновации спестяват енергия и осигуряват компактност в серията вентили QCV на Belimo

  ВИДЕО: Технически иновации спестяват енергия и осигуряват компактност в серията вентили QCV на Belimo

  Водещият швейцарски производител Belimo разработи изцяло нова серия вентили QCV (Quick Compact Valve), съобщиха за Инженер.bg от българския офис на фирмата. „Новият продукт налага различни стандарти в сградната автоматизация – както по отношение на отделни помещения, така и за цели зони. Областта на приложение на вентилите от серията QCV е много широка“, допълват от Белимо България.

 • Истини и заблуди за газовите котли

  Истини и заблуди за газовите котли

  Проф.д-р инж. Димитър Киров с експертен коментар пред Инженер.bg за смисловите разлики в термините газов котел и блоков стенен котел на газ, и категорична позиция срещу опитите да се говори за ефективност над 100%. Статията съдържа още специфики при избора и приложението на генератори на топлина, захранвани с природен газ.

Още от ОВК