Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Ховал: Как се монтира системата за вентилация и климатизация RoofVent в еднообемни зали и халета?

  Ховал: Как се монтира системата за вентилация и климатизация RoofVent в еднообемни зали и халета?

  Когато говорим за големи еднообемни халета и зали, вентилацията е задължителен елемент, от оптималният избор и характеристиките на който зависят работните условия. Ето защо се обърнахме към специалистите от българския офис на Hoval – международен доставчик на решения за вентилация, климатизация и рекуперация, за да научим кой е най-добрият подход, който те са разработили за подобни приложения. Вижте какво обясниха за Инженер.bg от Ховал.

 • Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  Как да се отопляваме – на газ или с термопомпа? С хибридната Alezio G Hybrid от Рувекс не е нужно да избирате

  Пореден модел ефективна термопомпа представи утвърдената българска фирма Рувекс пред Инженер.bg! Alezio G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух-вода на френския производител De Dietrich. Те включват външен модул, вътрешен хидравличен модул, стенен кондензен газов котел от тип Naneo, работещ на природен газ, и контролен панел Inicontrol 2. Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност.

 • Топлина само там, където е необходима – изпълнимо с инфрачервени нагреватели Star Progetti от Ви Ей Си България

  Топлина само там, където е необходима – изпълнимо с инфрачервени нагреватели Star Progetti от Ви Ей Си България

  Искате топлина само в зоните, в които е необходима, и само за точно определено време? Това е напълно възможно, ако се използват топлинно излъчващите свойства на инфрачервените лъчи. „Точно като слънцето, инфрачервените лъчи се движат във въздуха и загряват изложените на тях предмети. По този начин топлината остава локализирана само в зоните, където това се изисква, без разсейване“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България.

 • Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  Данфосс, сегмент Отопление: Фабриките на Danfoss в Китай отново работят почти на пълен капацитет

  Фабриките на Danfoss в Китай отново работят. „Поздравления за нашите колеги в Китай. Благодарение на техните усилия, нашите шест фабрики в страната отново са натоварени на 95% от производствения си капацитет, в сравнение с времето преди кризата с COVID-19“, обявиха за Инженер.bg от Данфосс, сегмент Отопление – дъщерно дружество на международния производител на компоненти за ОВК системи. Danfoss поддържа тесни контакти с всички доставчици и партньори.

 • Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома – как се появява и какви са решенията коментират от Ховал

  Той може да присъства в дома Ви, без да го виждате. Способен е да нанесе не само материални, но и здравословни щети. Негативното му действие започва още преди да стане дори леко забележим… Мухълът е тихата заплаха за здравето у дома. Днес ще обърнем внимание на темата, а за целта потърсихме за коментар специалистите от Ховал, българското дружество на международния лидер във вентилационните решения Hoval. Ето какво разясниха те пред Инженер.bg.

 • Можете да спечелите битката с котления камък с помощта на бойлерите Tesy Anticalc – вече с нов, още по-изящен дизайн

  Можете да спечелите битката с котления камък с помощта на бойлерите Tesy Anticalc – вече с нов, още по-изящен дизайн

  Ако живеете в район с твърди води, то борбата с котления камък за вас е ежедневие, при това неприятно. Неизбежно минералните отлагания от такава вода се натрупват по електроуредите и ги повреждат. Доказаният български производител Теси обаче има решение! „Бойлерите от фамилията Anticalc са разработени за безпроблемна, дългосрочна и надеждна работа в региони с твърда, силно минерализирана и/или агресивна вода. А сега са и с нов, още по-стилен дизайн“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Оптимален микроклимат през лятото! Вижте защо хотелската верига КООП се довери на производителя на ОВК техника Клима КГ

  Оптимален микроклимат през лятото! Вижте защо хотелската верига КООП се довери на производителя на ОВК техника Клима КГ

  В разгара на лятото всеки търси прохладни кътчета, където да намери спасение от жаркото слънце. И тъй като морският бриз перфектно се справя с тази задача, често изборът е да се отправим към родните и чуждесттранни морски курорти. Когато дойде време за почивка от плажните забавления обаче, нищо не може да замени удобството на добре климатизираните, съвременно обзаведени стаи в хотелите. А тук на помощ идва модерната климатична техника каквато предлагат от Клима КГ.

 • Мариана Пичурова от Либхер-Хаусгерете Марица: „Доверието е ключът към стимулираща работна среда“

  Мариана Пичурова от Либхер-Хаусгерете Марица: „Доверието е ключът към стимулираща работна среда“

  За всяка развиваща се компания служителите са нейният най-ценен капитал. Осигуряването на благоприятни условия за работа е един от ключовите елементи на добрата корпоративна култура. Какво обаче е необходимо, за да може един работодател да изгради доверие у своите служители и те да бъдат удовлетворени от работата си? Каква е успешната формула на Либхер-Хаусгерете Марица за формиране на оптимална работна среда ни разказа г-жа Мариана Пичурова, ръководител Смяна в компанията.

 • Systemair: Колко тиха е една въздушна завеса?

  Systemair: Колко тиха е една въздушна завеса?

  Frico, част от структурата на компанията Systemair, е инициатор на специализирана Eurovent група, наречена „Европейски въздушни завеси“, която се фокусира именно върху въздушните завеси и по-точно върху разработването на общи методи за тяхното измерване и специфициране, позволяващи на клиентите да сравняват продукти от различни производители. Групата включва представители на дванадесет различни европейски компании. Frico разполага с една от най-модерните въздушни и звукови лаборатории в Европа.

 • Ховал: Овладейте енергията на природата, като изберете най-подходящата термопомпа. Ето как

  Ховал: Овладейте енергията на природата, като изберете най-подходящата термопомпа. Ето как

  През последните години термопомпите се наложиха като устойчиво и ефективно техническо решение за отопление и охлаждане. Много хора обаче не знаят достатъчно за него и трудно биха могли да изберат най-добрия вариант за себе си. За да намерите подходящата термопомпа за вашия проект или дом, специалистите от Ховал споделят най-важната информация за трите най-често срещани вида термопомпи. Вижте какво разказаха от българското дружество за читателите на Инженер.bg.

Още от ОВК