Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

Ви Ей Си България: Газовите излъчватели на Schwank са със сезонна енергийна ефективност по ErP 2018

16.05.2019 г.


Kакво означава ErP? Терминът ErP се използва за продукти, свързани с енергопотреблението, и се отнася до Директивата за екодизайн на Европейския Съюз (ЕС), която се прилага от 1 януари 2018 г. за газови термопомпи, устройства за топъл въздух, както и за светли и тръбни нагреватели. Целта е трайно да се намали потреблението на енергия и ресурси от енергоемките продукти чрез интегрирана продуктова политика и да се забранят неефективните продукти от европейския пазар, коментираха за Инженер.bg от фирма Ви Ей Си България, която е търговски представител на Schwank за България.


 


От януари 2018 г. са в сила конкретни изисквания по отношение на светлите и тръбни нагреватели. Продукти, които не ги изпълняват, вече не могат да бъдат предлагани на пазара.


Директивата на ErP включва следните изисквания:


 - Сезонна ефективност от 74% за тръбни нагреватели и 85% за светли нагреватели;

 - NOx емисии максимум 200 mg/kWh;

 - Предлагане на продуктите на европейския пазар с пълна продуктова документация.

 

„Най-важната промяна е насочена върху частичното натоварване при оценката на сезонната енергийна ефективност. Отоплителните системи работят при частичен товар през 85% от времето на отоплителния сезон. На пълна мощност се работи само в особено студени дни и това представлява 15% от времето на отоплителния сезон“, поясниха от Ви Ей Си България. Оценката на сезонната ефективност при частично натоварване е 85% от времето и само 15% при пълна мощност.

 

„Всички отоплителни системи на Schwank съответстват на изискванията на директивата ErP. Двата най-високоефективни продукта supraSchwank (светли нагреватели) и deltaSchwank (тръбни нагреватели) са дори по-ефективни от бенчмарка, определен от Комисията на ЕС, и съответно сезонните им ефективности са 99.1% и 99.0%“, допълниха от доказаната българска търговска и инженерингова компания.И двата продукта могат да бъдат закупени от Ви Ей Си България, и то като цялостно системно решение. През годините на партньорство с Schwank българската компания е изпълнила успешно десетки проекти в широко разнообразие от приложения.


Повече информация за Ви Ей Си България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Още от ОВК