Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

Надеждна климатизация и отопление с вентилаторните конвектори Katherm на Kampmann

07.08.2014 г.

Съвременните архитектурни проекти все повече залагат на използването на иновативни технологии за отопление и климатизация на сградите. „Подовите конвектори на Kampmann от серията Каtherm са иновативни съоръжения, предназначени за целогодишна климатизация на еднофамилни къщи, офисни и обществени сгради, търговски и производствени помещения. Те са важна част от една цялостна отоплителна и климатична система, съчетавайки функцията на отопление и охлаждане“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Акватерм, която предлага техниката и техническите решения на Kampmann у нас.

Подовите конвектори Каtherm на Kampmann се отличават с изчистен дизайн, който лесно се съчетава с всякакъв вид вътрешен интериор и остава незабележим за потребителя. Видими са само декоративните решетки, които се предлагат в изпълнение от различни материали с богата цветова гама. Този тип конвектори са особено подходящи за монтаж на места, които не позволяват разполагането на по-високи тела (например витрини, френски прозорци, преходи, зимни градини и др.).Подовите конвектори Каtherm на Kampmann могат да бъдат основни или допълнителни елементи в една система за отопление и климатизация. Те гарантират безшумна и ефективна работа, както и дълъг експлоатационен живот. Уредите се предлагат в различни изпълнения, като могат да бъда с естествена или принудителна конвекция, само за отопление или за отопление и охлаждане, с двутръбна или четиритръбна система. Опционално на определени модели може да се подвежда предварително обработен свеж въздух.


 

"Отоплителната мощност на подовите конвектори на Kampmann е значително по-голяма от обикновените радиатори с естествена конвекция. Тъй като при тях топлоносителят/студоносителят е вода, конвекторите осигуряват адаптивност на системата към пазарните изменения, защото могат да работят практически с всички енергийни източници", поясниха от Акватерм. Вентилаторът е монтиран паралелно по дължината на топлообменника (тангенциално изпълнение ), и по този начин обезпечава високоефективна принудителна конвекция на въздуха. Двигателят на вентилатора е енергоспестяващ постояннотоков безчетков двигател с ЕС технология (ЕС = Electronically Commutated). Новите високоефективни ЕС двигатели се характеризират с повишено КПД и по-ниско енергопотреблението до 50%, в сравнение с асинхронните двигатели с външен ротор. "С помощта на ЕС технологиите става възможна експлоатацията на двигателя при ниски скорости на вентилатора, като по този начин се намалява нивото на шума", допълниха от Акватерм.Микропроцесорното управление KaControl управлява конвекторите в определена  температурна зона, посредством автоматично регулиране на скоростта на вентилатора. В зависимост от измерената температура на въздуха, уредите работят на естествена конвекция, а при необходимост се задейства ЕС вентилаторът с плавно регулиране на скоростта. Микропроцесорното управление включва още и настройки за дневен и нощен режим на работа, работни и почивни дни, както и защита срещу замръзване.


 

Предимства на подовите конвектори Katherm:

 - Компактни размери и изчистен дизайн;

 - Ниски шумови характеристики;

 - Доставка на съоръжения с точно определени дължини и конструктивни детайли в зависимост от мястото за монтаж;

 - Различни схеми на монтаж в зависимост от конкретните изисквания на потребителя;

 - Бързо затопляне или охлаждане на въздуха в помещението;

 - Лесно поддръжка и почистване.

 

Подовите конвектори на Kampmann притежават сертификати за съответствие със стандартите EN 442 / DIN 4704 и DIN EN 14518.

 

Във видеото, бихте могли да се запознаете с модулната система за монтаж на подовите конвектори Katherm.

 

"Повече информация за продуктите, бихте могли да получите от нашите специалисти , които са винаги на ваше разположение за професионална консултация", категорични са от фирма Акватерм.За контакти:

Фирма: Акватерм ООД

Адрес: 4023 гр. Пловдив, ж.к. „Тракия“, п.к. № 105

Телефон: 032/680 682, 032/621 760

Още от ОВК