Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Дискусии / Позиции

Интелигентен начин за превенция на Легионела в БГВ инсталации, осигурен от Danfoss

27.02.2019 г.


Компанията Danfoss от години има мисията да създава безопасни технически средства и системи за битово горещо водоснабдяване в болници, хотели, многофамилни апартаменти и многобройни други приложения. Сега нейните термични баланс вентили MTCV и новият електронен контролер CCR2 за автоматична дезинфекция са значително подобрени в полза на потребителите. За осигуряване на безопасна и енергийноефективна циркулация на битовата гореща вода е необходимо наличието на топлинен баланс. Термичните баланс вентили се монтират в циркулационните кръгове на всеки клон в системата и се настройват на необходимата минимална температура на водата. Чрез контрол върху температурата на връщащата вода, системата за БГВ автоматично и динамично се балансира. Вентилите MTCV оптимизират работата, подобряват комфорта на потребителя и предотвратяват появата на опасната бактерия Легионела в сградните отоплителни инсталации, съобщиха за Инженер.bg от Данфосс ЕООД, сегмент Отопление.

 

Danfoss MTCV е надежден термо-баланс вентил, който в момента се предлага с редица подобрения, които го правят още по-ефективен. Главният конус на вентила е изработен от POM (полиоксиметилен) полимер вместо метал. Този материал е по-хигиеничен поради изключително гладката си повърхност, което значително намалява местните съпротивления на водния поток и пречи на водните частици да полепнат върху конуса. Другите вътрешни материали, които са в контакт с водата, вече са изработени от специална месингова сплав, което увеличава експлоатационния живот на вентила. Тялото му е от водо- и корозионно устойчив бронз Rg5, което представлява най-високият стандарт за материали, инсталирани в системи за БГВ“, поясниха от Данфосс.Системата за БГВ, оборудвана с термо-баланс вентили MTCV, може да бъде разширена и оптимизирана чрез добавяне на напълно обновения електронен контролер CCR2+. Той автоматизира контрола на температурата и съхранява данните. Контролерът осигурява модерен, цифров, улеснен достъп чрез Wi-Fi или LAN свързан компютър, таблет или мобилен телефон. В приложения със система за управление на сградата (BMS), контролерът може също така да бъде интегриран чрез сериен инверфейс RS485 RTU или по IP Modbus протокол.


Като резултат системата за БГВ се превръща в интелигентно свързано решение, което предоставя актуална информация за процеса в реално време, на всяко място и във всеки момент. Актуалната пълна информация и дистанционното управление предлагат много предимства като например бърза намеса в случай на неизправност.


Този тип система за мониторинг, контрол и управление, в комбинация с дезинфекционни модули MTCV-C и термични задвижки TWA, правят БГВ инсталациите напълно автоматизирани по отношение контрола на температурата и с оптимизиран процес на дезинфекция. „Системата може периодично да се дезинфекцира, като се изплаква с вода с висока температура до 78 °C, съгласно предварително определен график. Прави се с цел недопускане на появата и развитието на бактерията Легионела в системата“, поясниха от Данфосс, сегмент Отопление.„Всичко това осигурява енергийноефективно използване на системата за БГВ, тъй като зададената температура на баланс вентилите MTCV може да бъде намалена без никакъв компромис по отношение на безопасността“, допълниха в заключение от българския офис на доказаната европейска компания.


Повече информация за Данфосс ЕООД, сегмент Отопление, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Danfoss, Danfoss България, pexels.com, freepik.com

Още от ОВК