Дискусии / Позиции

Нека слънцето работи за вас със соларните колектори на Viessmann

25.01.2018 г.


Домът е специално място. Той не е просто жилище, а източник на спокойствие, сигурност и уют. Съвременният човек обаче, очаква от дома си много повече. Днес той трябва да осигурява комфорт, но това да се случва по възможно по-ефективен и екологосъобразен начин. Огнището, което хилядолетия е служило за отопление и е събирало семейството, днес е заменено от съвременни системи за отопление, основно изискване към които е енергийната ефективност. „Всеки, който инвестира в нова отоплителна система, е добре от самото начало да включи и слънчева инсталация за производство на топла вода. Това ще допринесе за по-ниско потребление на енергия и съответно до по-ниски месечни сметки“, заявиха за Инженер.bg от Висман България.Немската компания Viessmann има повече от 30 години опит в разработването и производството на слънчеви системи за производство на топла вода за битово горещо водоснабдяване (БГВ) и за подпомагане на отоплението. „Инсталирането на слънчеви колектори е решение, което носи ползи не само за потребителя, но е и израз на ангажираността му към опазване на околната среда. Това е така, защото се постига устойчиво намаляване на емисиите на въглероден диоксид (CO2)”, коментираха от Висман България.


Богатият технически опит на немския производител е гаранция за високото качество на предлаганите системи. „Избирайки технологията на Viessmann, потребителите ще разполагат с енергийно по-сигурно бъдеще и система, в която всички компоненти си взаимодействат оптимално“, допълниха от българския офис на немския производител.


Viessmann разполага с широка продуктова гама, включваща плоски и вакуумно-тръбни колектори. „Ние предлагаме гъвкави и индивидуални решения за всяко модерно отопление“, категорични са от Висман. „Слънчевите системи могат да бъдат комбинирани с всяка отоплителна система, независимо от източника на топлина и на използваното гориво - котел на газ, нафта, твърди горива или термопомпа. Всички те са проектирани, така че да могат да работят в комбинация със соларни системи“, допълниха от компанията.


Плоски селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM


Предлаганите от Viessmann плоски селективни колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM се отличават с висока мощност. „Инсталирането на подобен колектор позволява средно за година да се спестят до 60% от необходимата енергия за подгряване на битова гореща вода“, поясниха от Висман България. Сред основните им предимства, наред с високата ефективност, е иновативното покритие на абсорбера ThermProtect, патент на Viessmann, което защитава колекторите от прегряване и стагнация.Колекторите са с компактни размери и могат да бъдат монтирани хоризонтално или вертикално, върху скатни и водоравни покриви, както и върху фасади.


Вакуумно-тръбни колектори Vitosol 200-TM и Vitosol 300-TM


Представляват високопроизводителни колектори, отговарящи на изискванията за ефективност и сигурност. Благодарение на високоселективното покритие на абсорберите, този тип колектори усвояват оптимално количество слънчева енергия и достигат много висок коефициент на ефективност. Вакуумът в тръбите осигурява много добра топлоизолация, поради което топлинните загуби между стъклените тръби и абсорбера са минимални. Така колекторът генерира топлина, дори при минимално слънчево греене, което е от особена важност през преходните сезони и зимните месеци, когато са налице ниски външни температури.Колекторите са защитени от прегряване и стагнация, с помощта на патентованото от Viessmann покритие ThermProtect, което допринася и за постигане на по-дълъг живот на инсталацията. Благодарение на липсата на директен контакт между соларната течност и топлообменника, смяната на тръбите е възможна без да се налага източване на инсталацията.


Вакуумно-тръбните колектори са предназначени за легнал монтаж върху плоски покриви и са подходящи и за по-големи инсталации. „Легналият монтаж допринася за по-малък статичен товар върху сградата“, поясниха от Висман. Сред конкурентните им предимствата е и необходимостта от по-малка монтажна площ в сравнение с плоските колектори.


Повече информация за Висман ЕООД, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Висман ЕООД

 

Още от ОВК