Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Дискусии / Позиции

Тех Индустри представя Cleantower 7000 – лесна профилактика и поддръжка на шприцформи

08.03.2019 г.


Промиването на охлаждащите канали на шприцформите е задължителна процедура от плановата техническа поддръжка на този тип оборудване. Чрез нея се отстраняват отложен котлен камък и ръжда по стените на каналите, като по този начин се нормализира термодинамиката на инструмента, поддържа се постоянно качество на отливките и се намалява натоварването на охлаждащите системи. „Чистите темпериращи канали означават по-добро охлаждане, по-бързи цикли и по-малко брак. Затова се стремим да предлагаме най-доброто – мобилните уреди Cleantower Optisystem, които са предназначени за промиване на охлаждащите канали на шприцформи, инжекционни матрици, топлообменници, темпериращи устройства, водни системи и др. Те премахват ръждата и котления камък и помагат за нанасяне на антикорозионна защита отвътре в каналите, което значително намалява повторното отлагане на замърсявания“, информираха за Инженер.bg от фирма Тех Индустри България, която предлага продуктите Cleantower в България.

 

 

Навсякъде, където циркулират вода, масла и други флуиди, се появяват проблеми, свързани с отлагане на котлен камък, ръжда или други замърсявания. За да бъдат възстановени обратно оптималните термоохлаждащи или темпериращи функции на инструментите, е необходима редовна профилактика с помощта на подходящо оборудване. Уредите от серията Cleantower Optisystem се свързват лесно с входа и изхода на инструмента, благодарение на бързите връзки. В резервоара на уреда се дозира почистващ разтвор. Двойна мембранна помпа, която не влиза в контакт с препарата, транспортира почистващия разтвор през темпериращия кръг и го връща обратно през филтъра в резервоара. „За премахване на котлен камък, ръжда, масла, както и за нанасяне на антикорозионна защита се използват препарати от серията Cleanpower“, поясниха от Тех Индустри България. С уредите се работи лесно, икономично и удобно.


 

Предимства на уредите Cleantower:

 •  - Достигат до вътрешността на темпериращите канали и премахват напълно котления камък и ръждата;

 •  - Работят самостоятелно;

 •  - Спестяват сложните операции по разглобяване и демонтаж на матрици и шприцформи;

 •  - Възстановяват обратно оптималните термоохлаждащи или затоплящи функции на инструмента, устройството или цялата система;

 •  - Улесняват ремонта и поддръжката;

 •  - Без необходимост от електроенергия – уредите Cleantower работят само със сгъстен въздух;

 •  - Без загряване на разтвора, бързо действие в рамките на 30-40 минути;

 •  - Използване на един и същи разтвор за продължителен период от време;

 •  - Удобно съхранение на разтвора в резервоара на уреда;

 •  - Възможност за свързване на няколко инструмента един след друг, което спестява време.

 

 

Най-новото попълнение в серията Cleantower Optisystem е моделът Cleantower 7000. Той притежава нов дизайн и е с вграден дебитомер, който позволява измерване на дебита на инструмента преди и след почистването. Показанията за дебита в l/min, както и ph-стойността на разтвора могат да бъдат следени на сензорния дисплей. След почистването се генерира и запаметява протокол за всеки отделен инструмент, който може да бъде приложен към останалата документацията. Друго негово предимство е възможността за диагностика с цел откриване на пукнатини или теч в инструмента.

 

 

Технически характеристики на модела Cleantower 7000:

 

Cleantower Optisystem 7000 е мобилен уред за почистване, промиване и нанасяне на антикорозионна защита при системи с водно охлаждане или затопляне. Той е предназначен за промиване на водоохлаждащи системи с допълнителна функция за нанасяне на вътрешна антикорозионна защита. Отличава се с:

 •  - 2 резервоара – за почистваща и консервираща течност;

 •  - Удобен дисплей със сензорен екран;

 •  - Възстановява нормалните нива на охлаждане/затопляне;

 •  - Дебитомер за измерване на дебита преди и след почистване;

 •  - ph-сензор за следене на ph-стойностите на разтвора;

 •  - Тест с налягане, чрез който се откриват пукнатини и течове в инструмента;

 •  - Запаметяване на протокол от почистването на всеки инструмент;

 •  - Подходящ за матрици, шприцформи, инструменти, охлаждащи системи, климатични системи, отоплителни системи, топлообменници, темпериращи устройства;

 •  - Захранване – сгъстен въздух/батерия 7-9 часа;

 •  - Гаранция – 2 години.


 • „Потребителите могат да се възползват от многофункционалното приложение на Cleantower Optisystem. Уредът позволява промиване на цялата охлаждаща система заедно с инструмента, без той да бъде свалян от машината. Така не се налага всеки път разглобяване на цялата форма. Ползите от тази профилактика са: по-бързи цикли, по-малко брак, по-малки разходи за енергия и консумативи, валидиран качествен контрол на инструментите“, категорични са от Тех Индустри България.


Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, Cleantower

Още от ОВК