Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Ефективно отопление с подовите конвектори на Фидокс от ТермоДизайнТотал

  Ефективно отопление с подовите конвектори на Фидокс от ТермоДизайнТотал

  Изборът на подходящо отопление за дома е трудна и отговорна задача. Вариантите не са малко и всеки от тях има своите предимства. „Едно добро решение, осигуряващо оптимален топлинен комфорт и висока енергийна ефективност, е отоплението с подови конвектори, захранвани с топла вода на българския производител Фидокс”, информираха от фирма ТермоДизайнТотал, която предлага богата гама от подови конвектори на компанията. Конвекторите са оборудвани с топлообменници, състоящи се от медни тръби, които са оребрени с алуминиеви ламели.

 • BHTC България: Предизвикателство за нас е да останем сред най-атрактивните доставчици в автомобилната индустрия

  BHTC България: Предизвикателство за нас е да останем сред най-атрактивните доставчици в автомобилната индустрия

  Behr-Hella Thermocontrol България официално отвори врати през 2015 г. и е базирана в Индустриална зона „София-Божурище“. Компанията с централа в Липщат, Германия, произвежда устройства за контрол на климата, черни кутии и климатици. Българското подразделение се занимава с дизайна, разработката и производството на климатици, съчетавайки изследователска и развойна дейност с производството. Основните клиенти на BHTC са реномирани марки като Фолксваген, Даймлер и БМВ.

 • Пъмп Систем: Помпите са "сърцето" на една отоплителна инсталация, затова трябва да се избират внимателно

  Пъмп Систем: Помпите са "сърцето" на една отоплителна инсталация, затова трябва да се избират внимателно

  Циркулационните помпи са в основата на всяка отоплителна и климатична инсталация. Тяхната роля е много важна, тъй като те задвижват циркулацията на флуида в цялата система или в избрани части от нея. Благодарение на тях температурата на водата е една и съща във всички точки на инсталацията – от най-далечната до най-близката до топлообменника или котела. За информирания избор на помпени системи експертен опит споделят от водещата българска фирма Пъмп Систем.

 • Siemens: Информационното моделиране на сгради (BIM) е отговор на днешните предизвикателства в строителството

  Siemens: Информационното моделиране на сгради (BIM) е отговор на днешните предизвикателства в строителството

  В същността си информационното моделиране на сградите е еквивалент на дигитализация на строителната индустрия. BIM е цифровизиран процес на проектиране, изграждане и експлоатация на сгради, който съществено увеличава производителността в строителния бранш, разказаха от Сименс, Сградни технологии. „Той обединява цялата информация за една сграда – архитектурна, конструктивна, технологична и финансова, като проследява всички взаимовръзки и зависимости“, допълниха още от компанията.

 • Константин Саралиев от Пъмп Систем: „Наблюдаваме увеличение в търсенето на пелетни котли и камини“

  Константин Саралиев от Пъмп Систем: „Наблюдаваме увеличение в търсенето на пелетни котли и камини“

  На прага на отоплителния сезон, г-н Константин Саралиев, мениджър продажби във водещата българска компания в областта на помпите и помпеното оборудване Пъмп Систем, разказва специално за Инженер.bg за продуктите и решенията за отопление на фирмата и защо те са заслужили доверието на клиентите. Научете още и за по-интересните проекти, реализирани от Пъмп Систем в сферата на отоплението, както и за новостите в производствената дейност на компанията.

 • Аквастарт: Обновеният център за обучение на Xylem в Италия създава нови стандарти

  Аквастарт: Обновеният център за обучение на Xylem в Италия създава нови стандарти

  Водещият световен производител на водни технологии Xylem продължава изпълнението на една от основните си цели, а именно да осигурява обучение и квалификация на световно ниво за своите служители, клиенти и партньори. Следваща стъпка в изпълнението на тази стратегия е отварянето на обновения Xylem Learning Center (XLC), разположен в Монтекио Маджоре, Италия, информираха от фирма Аквастарт. В изцяло обновения си учебен център, Xylem предлага комплексно продуктово обучение, предназначено както за служители, така и за клиенти на компанията.

 • Търсите висококачествено сервизиране на монофазни и трифазни помпи? Обърнете се към Адара Инженеринг

  Търсите висококачествено сервизиране на монофазни и трифазни помпи? Обърнете се към Адара Инженеринг

  Доказаната българска търговска и инженерингова фирма – Адара Инженеринг ЕООД, която предлага на пазара у нас водни, вакуумни и специални помпи, помпени системи и решения, също така осигурява специализиран сервиз и поддръжка на оборудването. „Сервизът на Адара Инженеринг се отличава с висококачествено изпълнение и има капацитета да ремонтира широко разнообразие от помпи и помпени системи“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Добър хидравличен баланс между щранговете на ОВК системи с регулиращите вентили Hycocon VTZ на Oventrop

  Добър хидравличен баланс между щранговете на ОВК системи с регулиращите вентили Hycocon VTZ на Oventrop

  Трудното постигане на добър топлинен комфорт в помещенията често е проблем, свързан с отсъствието на баланс в отоплителната или охладителната система. „Този проблем лесно може да бъде решен чрез инсталирането на баланс-вентили, регулатори на диференциално налягане или регулатори на налягане“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на утвърдената компания Oventrop. Едно такова решение са и предлаганите от компанията щранг регулиращите вентили Hycocon VTZ.

 • CTeam: “Очаква се рязък скок в търсенето на инженерни кадри през 2016 г. – 2017 г.”

  CTeam: “Очаква се рязък скок в търсенето на инженерни кадри през 2016 г. – 2017 г.”

  Пазарът на труда е сред най-важните показатели за развитието на една държава. Затова се обърнахме към нашите партньори от CTeam, водеща HR компания у нас, за коментар по темата. „2015 г. е най-добрата за пазара на труда от 2008 г. насам. Българската икономиката бележи рекорден ръст от 3%. Наблюдава се значително покачване на чуждите инвестиции в родния бизнес. Експортът на стоки също се е увеличил значително”, коментира за Инженер.bg г-н Георги Първанов от CTeam.

 • Електро Плюс представя системи за мениджмънт на помещения GRMS на Bticino за хотелиерския бизнес

  Електро Плюс представя системи за мениджмънт на помещения GRMS на Bticino за хотелиерския бизнес

  В света съществуват стотици хиляди хотели, чиито системи за сграден мениджмънт, и в частност системите им за достъп в стаите се различават помежду си. „Автоматизираните технологии на BTicino за хотелиерския бранш осигуряват допълнителни екстри за клиентите, които правят техния престой запомнящ се и в крайна сметка ги връщат отново на същото място“, коментираха от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

Още от ОВК