Дискусии / Позиции

 • Siemens: Информационното моделиране на сгради (BIM) е отговор на днешните предизвикателства в строителството

  Siemens: Информационното моделиране на сгради (BIM) е отговор на днешните предизвикателства в строителството

  В същността си информационното моделиране на сградите е еквивалент на дигитализация на строителната индустрия. BIM е цифровизиран процес на проектиране, изграждане и експлоатация на сгради, който съществено увеличава производителността в строителния бранш, разказаха от Сименс, Сградни технологии. „Той обединява цялата информация за една сграда – архитектурна, конструктивна, технологична и финансова, като проследява всички взаимовръзки и зависимости“, допълниха още от компанията.

 • Константин Саралиев от Пъмп Систем: „Наблюдаваме увеличение в търсенето на пелетни котли и камини“

  Константин Саралиев от Пъмп Систем: „Наблюдаваме увеличение в търсенето на пелетни котли и камини“

  На прага на отоплителния сезон, г-н Константин Саралиев, мениджър продажби във водещата българска компания в областта на помпите и помпеното оборудване Пъмп Систем, разказва специално за Инженер.bg за продуктите и решенията за отопление на фирмата и защо те са заслужили доверието на клиентите. Научете още и за по-интересните проекти, реализирани от Пъмп Систем в сферата на отоплението, както и за новостите в производствената дейност на компанията.

 • Аквастарт: Обновеният център за обучение на Xylem в Италия създава нови стандарти

  Аквастарт: Обновеният център за обучение на Xylem в Италия създава нови стандарти

  Водещият световен производител на водни технологии Xylem продължава изпълнението на една от основните си цели, а именно да осигурява обучение и квалификация на световно ниво за своите служители, клиенти и партньори. Следваща стъпка в изпълнението на тази стратегия е отварянето на обновения Xylem Learning Center (XLC), разположен в Монтекио Маджоре, Италия, информираха от фирма Аквастарт. В изцяло обновения си учебен център, Xylem предлага комплексно продуктово обучение, предназначено както за служители, така и за клиенти на компанията.

 • Търсите висококачествено сервизиране на монофазни и трифазни помпи? Обърнете се към Адара Инженеринг

  Търсите висококачествено сервизиране на монофазни и трифазни помпи? Обърнете се към Адара Инженеринг

  Доказаната българска търговска и инженерингова фирма – Адара Инженеринг ЕООД, която предлага на пазара у нас водни, вакуумни и специални помпи, помпени системи и решения, също така осигурява специализиран сервиз и поддръжка на оборудването. „Сервизът на Адара Инженеринг се отличава с висококачествено изпълнение и има капацитета да ремонтира широко разнообразие от помпи и помпени системи“, информираха за Инженер.bg от компанията.

 • Добър хидравличен баланс между щранговете на ОВК системи с регулиращите вентили Hycocon VTZ на Oventrop

  Добър хидравличен баланс между щранговете на ОВК системи с регулиращите вентили Hycocon VTZ на Oventrop

  Трудното постигане на добър топлинен комфорт в помещенията често е проблем, свързан с отсъствието на баланс в отоплителната или охладителната система. „Този проблем лесно може да бъде решен чрез инсталирането на баланс-вентили, регулатори на диференциално налягане или регулатори на налягане“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на утвърдената компания Oventrop. Едно такова решение са и предлаганите от компанията щранг регулиращите вентили Hycocon VTZ.

 • CTeam: “Очаква се рязък скок в търсенето на инженерни кадри през 2016 г. – 2017 г.”

  CTeam: “Очаква се рязък скок в търсенето на инженерни кадри през 2016 г. – 2017 г.”

  Пазарът на труда е сред най-важните показатели за развитието на една държава. Затова се обърнахме към нашите партньори от CTeam, водеща HR компания у нас, за коментар по темата. „2015 г. е най-добрата за пазара на труда от 2008 г. насам. Българската икономиката бележи рекорден ръст от 3%. Наблюдава се значително покачване на чуждите инвестиции в родния бизнес. Експортът на стоки също се е увеличил значително”, коментира за Инженер.bg г-н Георги Първанов от CTeam.

 • Електро Плюс представя системи за мениджмънт на помещения GRMS на Bticino за хотелиерския бизнес

  Електро Плюс представя системи за мениджмънт на помещения GRMS на Bticino за хотелиерския бизнес

  В света съществуват стотици хиляди хотели, чиито системи за сграден мениджмънт, и в частност системите им за достъп в стаите се различават помежду си. „Автоматизираните технологии на BTicino за хотелиерския бранш осигуряват допълнителни екстри за клиентите, които правят техния престой запомнящ се и в крайна сметка ги връщат отново на същото място“, коментираха от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на BTicino на българския пазар.

 • Регулиращият вентил Belimo Energy Valve с награда за иновации

  Регулиращият вентил Belimo Energy Valve с награда за иновации

  Регулиращият вентил Belimo Energy Valve е отличен с наградата в категория „Иновации в областта на пусково-наладъчните дейности за 2015 г.“, на Асоциацията на специалистите по пуск и наладка, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България. Наградата е част от учредените от Асоциацията награди по повод навършването на 25 години от нейното основаване. Идеята е да бъдат почетени компаниите, иновативните решения и хората, постигнали най-високите професионални стандарти, които подпомат развитието на сектора.

 • Инж. Митко Райков пред Инженер.bg с коментар за характеристиките на топлоизолационния материал Styronit

  Инж. Митко Райков пред Инженер.bg с коментар за характеристиките на топлоизолационния материал Styronit

  „Styronit е готова мазилка и покривен материал, получен от естествени материали, който може да се използва като готов разтвор със специална комбинация. Той е разработен за защита на външните и вътрешните стени на сградите, с цел свеждане до минимум потреблението на енергия по домовете, осигуряване на топло и звукоизолация с желаната оптимална дебелина на слоя и създаване на комфортна среда, незастрашаваща човешкото здраве”, коментира инж. Райков пред Инженер.bg.

 • Видео: Постоянен комфорт и ниски енергийни разходи с газови кондензни котли Naneo на De Dietrich от Рувекс

  Видео: Постоянен комфорт и ниски енергийни разходи с газови кондензни котли Naneo на De Dietrich от Рувекс

  Серията кондензни котли на утвърдената френска компания De Dietriech е предназначена да удовлетвори всички изискванията на потребителите в областта на битовото отопление и горещото водоснабдяване. „Котлите от серията Naneo се характеризират с компактни размери и висока производителност. Иновативната концепция на дизайна, основаваща се на кондензната технология, изисква минимално пространство за монтаж", информираха за Инженер.bg от фирма Рувекс.

Още от ОВК