Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Регулиращият вентил Belimo Energy Valve с награда за иновации

  Регулиращият вентил Belimo Energy Valve с награда за иновации

  Регулиращият вентил Belimo Energy Valve е отличен с наградата в категория „Иновации в областта на пусково-наладъчните дейности за 2015 г.“, на Асоциацията на специалистите по пуск и наладка, съобщиха за Инженер.bg от Белимо България. Наградата е част от учредените от Асоциацията награди по повод навършването на 25 години от нейното основаване. Идеята е да бъдат почетени компаниите, иновативните решения и хората, постигнали най-високите професионални стандарти, които подпомат развитието на сектора.

 • Инж. Митко Райков пред Инженер.bg с коментар за характеристиките на топлоизолационния материал Styronit

  Инж. Митко Райков пред Инженер.bg с коментар за характеристиките на топлоизолационния материал Styronit

  „Styronit е готова мазилка и покривен материал, получен от естествени материали, който може да се използва като готов разтвор със специална комбинация. Той е разработен за защита на външните и вътрешните стени на сградите, с цел свеждане до минимум потреблението на енергия по домовете, осигуряване на топло и звукоизолация с желаната оптимална дебелина на слоя и създаване на комфортна среда, незастрашаваща човешкото здраве”, коментира инж. Райков пред Инженер.bg.

 • Видео: Постоянен комфорт и ниски енергийни разходи с газови кондензни котли Naneo на De Dietrich от Рувекс

  Видео: Постоянен комфорт и ниски енергийни разходи с газови кондензни котли Naneo на De Dietrich от Рувекс

  Серията кондензни котли на утвърдената френска компания De Dietriech е предназначена да удовлетвори всички изискванията на потребителите в областта на битовото отопление и горещото водоснабдяване. „Котлите от серията Naneo се характеризират с компактни размери и висока производителност. Иновативната концепция на дизайна, основаваща се на кондензната технология, изисква минимално пространство за монтаж", информираха за Инженер.bg от фирма Рувекс.

 • Вентилационни съоръжения за работа при тежки условия на Mietzsch от Аква Джет 2011

  Вентилационни съоръжения за работа при тежки условия на Mietzsch от Аква Джет 2011

  В промишлеността, много производствени процеси протичат с отделянето на вредни вещества. За тяхното отвеждане се използват вентилационни системи, изградени от елементи, произведени от материали, устойчиви на агресивни среди, корозия, износване. „Нашият партньор, компанията Mietzsch е специализирана в производството на корозионно устойчиви вентилатори, вентилационно оборудване, смукателни вентилационни системи и други съоръжения, подходящи за подобни приложения“, информираха от Аква Джет 2011.

 • Естествена изолация Styronit - за по-високо качество на живот!

  Естествена изолация Styronit - за по-високо качество на живот!

  Днес в строителството се залага на използването на съвременни материали, в повечето случаи със синтетичен произход. В последно време, обаче, все повече архитекти, строители и собственици започват да залагат на използването на материали с естествен произход с идеята, че те също притежават сериозни предимства, но могат да предложат и по-високо качество на живот. Материал, разработен на базата на естествени материали и характеризиращ се с много добри топло- и звукоизолационни свойства, е изолацията Styronit.

 • Унисист Инженеринг предлага услугата термографска диагностика

  Унисист Инженеринг предлага услугата термографска диагностика

  Сред широката гама от продукти и услуги, предлагани от фирма Унисист Инженеринг, е термографска диагностика на машини, съоръжения и сгради, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Услугата се изпълнява като елемент от комплекса мерки, свързани с обследване за енергийна ефективност на обекти или самостоятелно. Заснемането и анализът се извършват от сертифициран персонал, притежаващ сертификат № 2013BG5N 005, ITC Стокхолм, Швеция.

 • Италиански дизайн плюс европейско качество с алуминиеви радиатори VOX Extra на Global от Рувекс

  Италиански дизайн плюс европейско качество с алуминиеви радиатори VOX Extra на Global от Рувекс

  Утвърденият италиански производител на лети алуминиеви радиатори Global di Fardelli пусна на пазара нова серия елегантни продукти Global VOX Extra, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рувекс АД, предлагаща техниката и техническите решения на компанията у нас. „Новите алуминиеви радиатори са елегантни, с изчистен дизайн и висока функционалност, изцяло в съзвучие с философията на Global за максимален комфорт и енергийна ефективност”, коментираха от българското дружество.

 • Айсел Чауш: Бургас предлага отлични възможности за развитие на търговската дейност на Адара Инженеринг

  Айсел Чауш: Бургас предлага отлични възможности за развитие на търговската дейност на Адара Инженеринг

  Госпожа Айсел Чауш е най-новият член на екипа на Адара Инженеринг. На нея е поверена отговорността за развитието на открития наскоро регионален офис на Адара Инженеринг в Бургас. „Айсел Чауш е представител на младото поколение високообразовани специалисти. Вярвам, че със своите професионални качества и умения, г-жа Чауш ще допринесе за успешното развитие и утвърждаване на офиса ни в Бургас”, коментира инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг.

 • Вентилационни устройства Living на Systemair повишават енергийната ефективност на жилищни сгради

  Вентилационни устройства Living на Systemair повишават енергийната ефективност на жилищни сгради

  Водещият шведски производител Systemair разработи нова серия продукти за вентилация, допълващи обширната гама от решения за жилищни сгради на компанията, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. „Серията Living е предназначена за повишаване на енергийната ефективност на сгради с обща смукателна вентилационна система. Серията включва две продуктови линии: Living HP и Living HR”, допълниха от компанията.

 • Линийката за избор на вентили Acvatix на Siemens вече и в онлайн вариант

  Линийката за избор на вентили Acvatix на Siemens вече и в онлайн вариант

  Един от най-полезните, познати и търсени практически инструменти на Siemens, направление Сградни Технологии - линийката за избор на вентили и задвижки от серията Acvatix, вече е налично и в онлайн вариант, съобщиха за Инженер.bg от Сименс ЕООД. „Всички наши клиенти имат възможност да направят оптимален избор на вентили за своите приложения директно от страницата на компанията, или да свалят приложението на компютрите си”, поясниха още от българския офис на Siemens.

Още от ОВК