Дискусии / Позиции

 • Вентилационни съоръжения за работа при тежки условия на Mietzsch от Аква Джет 2011

  Вентилационни съоръжения за работа при тежки условия на Mietzsch от Аква Джет 2011

  В промишлеността, много производствени процеси протичат с отделянето на вредни вещества. За тяхното отвеждане се използват вентилационни системи, изградени от елементи, произведени от материали, устойчиви на агресивни среди, корозия, износване. „Нашият партньор, компанията Mietzsch е специализирана в производството на корозионно устойчиви вентилатори, вентилационно оборудване, смукателни вентилационни системи и други съоръжения, подходящи за подобни приложения“, информираха от Аква Джет 2011.

 • Естествена изолация Styronit - за по-високо качество на живот!

  Естествена изолация Styronit - за по-високо качество на живот!

  Днес в строителството се залага на използването на съвременни материали, в повечето случаи със синтетичен произход. В последно време, обаче, все повече архитекти, строители и собственици започват да залагат на използването на материали с естествен произход с идеята, че те също притежават сериозни предимства, но могат да предложат и по-високо качество на живот. Материал, разработен на базата на естествени материали и характеризиращ се с много добри топло- и звукоизолационни свойства, е изолацията Styronit.

 • Унисист Инженеринг предлага услугата термографска диагностика

  Унисист Инженеринг предлага услугата термографска диагностика

  Сред широката гама от продукти и услуги, предлагани от фирма Унисист Инженеринг, е термографска диагностика на машини, съоръжения и сгради, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Услугата се изпълнява като елемент от комплекса мерки, свързани с обследване за енергийна ефективност на обекти или самостоятелно. Заснемането и анализът се извършват от сертифициран персонал, притежаващ сертификат № 2013BG5N 005, ITC Стокхолм, Швеция.

 • Италиански дизайн плюс европейско качество с алуминиеви радиатори VOX Extra на Global от Рувекс

  Италиански дизайн плюс европейско качество с алуминиеви радиатори VOX Extra на Global от Рувекс

  Утвърденият италиански производител на лети алуминиеви радиатори Global di Fardelli пусна на пазара нова серия елегантни продукти Global VOX Extra, съобщиха за Инженер.bg от фирма Рувекс АД, предлагаща техниката и техническите решения на компанията у нас. „Новите алуминиеви радиатори са елегантни, с изчистен дизайн и висока функционалност, изцяло в съзвучие с философията на Global за максимален комфорт и енергийна ефективност”, коментираха от българското дружество.

 • Айсел Чауш: Бургас предлага отлични възможности за развитие на търговската дейност на Адара Инженеринг

  Айсел Чауш: Бургас предлага отлични възможности за развитие на търговската дейност на Адара Инженеринг

  Госпожа Айсел Чауш е най-новият член на екипа на Адара Инженеринг. На нея е поверена отговорността за развитието на открития наскоро регионален офис на Адара Инженеринг в Бургас. „Айсел Чауш е представител на младото поколение високообразовани специалисти. Вярвам, че със своите професионални качества и умения, г-жа Чауш ще допринесе за успешното развитие и утвърждаване на офиса ни в Бургас”, коментира инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг.

 • Вентилационни устройства Living на Systemair повишават енергийната ефективност на жилищни сгради

  Вентилационни устройства Living на Systemair повишават енергийната ефективност на жилищни сгради

  Водещият шведски производител Systemair разработи нова серия продукти за вентилация, допълващи обширната гама от решения за жилищни сгради на компанията, съобщиха за Инженер.bg от Системеър България. „Серията Living е предназначена за повишаване на енергийната ефективност на сгради с обща смукателна вентилационна система. Серията включва две продуктови линии: Living HP и Living HR”, допълниха от компанията.

 • Линийката за избор на вентили Acvatix на Siemens вече и в онлайн вариант

  Линийката за избор на вентили Acvatix на Siemens вече и в онлайн вариант

  Един от най-полезните, познати и търсени практически инструменти на Siemens, направление Сградни Технологии - линийката за избор на вентили и задвижки от серията Acvatix, вече е налично и в онлайн вариант, съобщиха за Инженер.bg от Сименс ЕООД. „Всички наши клиенти имат възможност да направят оптимален избор на вентили за своите приложения директно от страницата на компанията, или да свалят приложението на компютрите си”, поясниха още от българския офис на Siemens.

 • Олимпийско злато от белоснежните писти с Viessmann

  Олимпийско злато от белоснежните писти с Viessmann

  Запален фен сте на зимните спортове! Тогава имена като Камил Стох, Кайса Макарайнен, Тобиас Ангерер, Дениз Херман, Бьорн Кирхайзен, Ерик Френцел и Александра Жекова със сигурност са ви познати. Техните успехи са плод на труд, талант, упоритост, всеотдайност ... И не само! Защото професионалният спорт струва много пари! А зад спортните успехи стои и всеотдайната подкрепа на компании като Viessmann.

 • Siemens с ново портфолио от устройства за защита на взривоопасни зони

  Siemens с ново портфолио от устройства за защита на взривоопасни зони

  Направление Сградни технологии на водещия немски производител Siemens разработи и пусна на пазара нова серия устройства за мониторинг и защита на взривоопасни зони. Тя включва адресируеми автоматични и ръчни пожароизвестители, които могат да се използват в зони 0, 1 и 2 (газ). Новите мултисензорни детектори са предназначени за известяване при наличие на огнища на пожар в складови помещения с взривоопасни материали, рафинерии, предприятия и др.

 • Стенни газови котли Zena на De Dietrich – ефективно решение за студените зимни дни

  Стенни газови котли Zena на De Dietrich – ефективно решение за студените зимни дни

  Стенни нискотемпературни газови котли от серията Zena на един от най-големите европейски производители на отоплителна техника - компанията De Dietrich, предлага на българския пазар фирма Рувекс. „Котлите от тази серия са подходящи както за отопление, така и за производство на битова гореща вода (БГВ). Компактните им размери и изчистеният външен вид ги превръщат в подходящо интериорно решение и определят лесния им монтаж”, коментираха за Инженер.bg от Рувекс.

Още от ОВК