Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Дискусии / Позиции

 • Олимпийско злато от белоснежните писти с Viessmann

  Олимпийско злато от белоснежните писти с Viessmann

  Запален фен сте на зимните спортове! Тогава имена като Камил Стох, Кайса Макарайнен, Тобиас Ангерер, Дениз Херман, Бьорн Кирхайзен, Ерик Френцел и Александра Жекова със сигурност са ви познати. Техните успехи са плод на труд, талант, упоритост, всеотдайност ... И не само! Защото професионалният спорт струва много пари! А зад спортните успехи стои и всеотдайната подкрепа на компании като Viessmann.

 • Siemens с ново портфолио от устройства за защита на взривоопасни зони

  Siemens с ново портфолио от устройства за защита на взривоопасни зони

  Направление Сградни технологии на водещия немски производител Siemens разработи и пусна на пазара нова серия устройства за мониторинг и защита на взривоопасни зони. Тя включва адресируеми автоматични и ръчни пожароизвестители, които могат да се използват в зони 0, 1 и 2 (газ). Новите мултисензорни детектори са предназначени за известяване при наличие на огнища на пожар в складови помещения с взривоопасни материали, рафинерии, предприятия и др.

 • Стенни газови котли Zena на De Dietrich – ефективно решение за студените зимни дни

  Стенни газови котли Zena на De Dietrich – ефективно решение за студените зимни дни

  Стенни нискотемпературни газови котли от серията Zena на един от най-големите европейски производители на отоплителна техника - компанията De Dietrich, предлага на българския пазар фирма Рувекс. „Котлите от тази серия са подходящи както за отопление, така и за производство на битова гореща вода (БГВ). Компактните им размери и изчистеният външен вид ги превръщат в подходящо интериорно решение и определят лесния им монтаж”, коментираха за Инженер.bg от Рувекс.

 • Volcano VTS Euroheat - надеждно и ефективно решение за топловъздушно отопление

  Volcano VTS Euroheat - надеждно и ефективно решение за топловъздушно отопление

  Топловъздушното отопление е едно от най-добрите технически решения за отопление на помещения с голям обем, например на производствени халета, супермаркети, складове и т.н. Топловъздушните апарати от серия Volcano на VTS Group са разработени специално за подобни приложения. Те предлагат на потребителите безпроблемна и безшумна работа, висока ефективност и отговарят на очакванията и на най-взискателните от тях, заявават от фирмата.

 • VTS – водеща европейска компания в областта на ОВК, с амбиции към българския пазар

  VTS – водеща европейска компания в областта на ОВК, с амбиции към българския пазар

  VTS Group е производител на вентилационно-климатични централи и отоплителни системи. Компанията е основана преди 25 години, а свидетелство за мащабите й е фактът, че е продала повече от 630 000 устройства, в 40 държави по света, на 5 континента. „За четвърт вековната си история, VTS Group е доказала дългосрочния ни ангажимент да развиваме произвежданите изделия, с оглед постигането на най-добрите технически параметри, коментира г-жа Хана Зиек-Загорска.

 • Надеждна климатизация и отопление с вентилаторните конвектори Katherm на Kampmann

  Надеждна климатизация и отопление с вентилаторните конвектори Katherm на Kampmann

  Съвременните архитектурни проекти все повече залагат на използването на иновативни технологии за отопление и климатизация на сградите. „Подовите конвектори на Kampmann от серията Каtherm са иновативни съоръжения, предназначени за целогодишна климатизация на еднофамилни къщи, офисни и обществени сгради, търговски и производствени помещения. Те съчетават функцията на отопление и охлаждане“, съобщиха от фирма Акватерм.

 • Таванни панели Galaxis за лъчисто отопление и вентилация на високи помещения от Kampmann

  Таванни панели Galaxis за лъчисто отопление и вентилация на високи помещения от Kampmann

  За осигуряването на топлинен комфорт в едно затворено пространство от решаващо значение е постигане на равномерното разпределение на топлината. Таванните панели за лъчисто отопление Galaxis на Kampmann, утвърден немски производител на уреди за отопление и вентилация, осигуряват оптимален температурен профил по цялата височина на помещението, от пода до тавана, съобщиха от за Инженер.bg от фирма Акватерм.

 • Гъвкави ModBUS решения на Belimo за системи за сградна автоматизация

  Гъвкави ModBUS решения на Belimo за системи за сградна автоматизация

  От комуникационната мрежа, свързваща отделните сградни инсталации в единна система за сградна автоматизация, зависи в голяма степен удобството, сигурността и ефективността на работата им. Въпросът има пряко отношение и с възможностите за редуциране и оптимизиране на енергийните разходи на сградата. Утвърденият швейцарски производител Belimo предлага ModBUS решения за интегриране на различните инсталации в една сграда в обща система.

 • Директива EuP и изискванията към циркулационните помпи

  Директива EuP и изискванията към циркулационните помпи

  От Индустриал Партс и системи коментират пред Инженер.bg изискванията, залегнали в Директива EuP по отношение на самостоятелните циркулационни помпи с мокър ротор. Тя обхваща не само “енергопотребяващите” продукти, но и т-нар. “продукти, свързани с енергопотреблението“. От фирмата съобщават и за пазарния дебют на нови ефективни, високотехнологични и екосъобразни помпи серии Dab Evosta/Evotron/Evoplus, удовлетворяващи изискванията на EuP директивата.

 • Избор на омекотителна система за твърда вода

  Избор на омекотителна система за твърда вода

  В приложения, в които твърдата вода се използва за водоснабдяване (от собствен източник или от градската водопреносна мрежа), е възможна появата на редица вреди или неприятни въздействия. Сред тях са повишаване на разходите за отопление с 20%, отлагане на котлен камък, ограничаване на живота на електродомакинските уреди, кожни раздразнения и др. Критериите за оптимален избор на омекотителна система за твърдата вода представя пред Инженер.bg инж. Асен Димитров, търговски директор на Термоикономик.

Още от ОВК